lauantai 4. huhtikuuta 2020

Koronaviikko neljä

Ma 6km  (avg 130 ka 5.03min/km) juosten töihin,  10km (avg 137 4.31min/km)+5x100m +3x30 penkille nousua
Ti 2km vr +8xKeuruun maili kiihtyvä 4-3.35 (avg 155 ka 3.46min/km) +3km vr
Ke 10km+selkiä/vatsoja (avg 131 ka 4.48min/km)+hieronta
To 3km vr +12x1min mäkivetoja/hölkkä pal+mäen alla 100m spurtti +3km vr
Pe aamu 6km töihin (avg 131 ka 5.03min/km), 12km (avg 133 4,47min/km) töistä kotiin 
La 16km kiihtyvä +3x30 penkille nousuja +20min kuntopiiri
Su 24km pitkälenkki
______________
 121km juoksua

Teemu Toivonen vieraili Kuopiosta meidän treenissä
Omien laskujeni mukaan tämä viikko oli neljäs viikko Korona hässäkkää. Omaan perustekemiseen massiivisilla rajoituksilla ei kaikesta huolimatta ole juurikaan ollut vaikutusta. Käyn töissä normaalisti, käytän etätyöyhteyksiä asiakasneuvotteluissa ja hyödynnän työmatkajuoksua viikkokilometrien keräämisessä. Anteron treenit ovat pyörineet normaalisti ja viikonlopuillekin on ollut selkeät systeemit. Aika paljon on muuten tullut oltua kotosalla sisätiloissa kaupassa käyntejä lukuunottamatta. Juurikaan se ei arjesta eroa, siitä mitä urheilija perustekemisessään tekee.

Työviikko alkoi maanantaina parilla lenkillä. Juoksin töiden jälkeen kotiin kympin verran ja rullailin hyvän tuntuiset 5x100m. Olin tilannut uuden patjan Jyskistä, joka piti tulla klo 17. Odottelin tuontia puoli seitsemään saakka hieman jo hermoille. Ilmeisesti aikataulu oli mennyt uusiksi jonkun huonekalun kokoamisen kanssa. Patjan kuitenkin sain ja se oli pääasia.

Tiistaina alkoi pyryttämään luntaa juuri kun olimme alottelemassa treeniä. Lumi tuli vielä tuulen kanssa ja teki treenistä aika arktisen. Hyvällä asenteella hieman normiaalia hitaammin juosten saimme kahdeksan kierrosta kierrettyä porukassa. Pysyin tällä kertaa viisi kierrosta Alexin ja Teemun vauhdissa. Astetta paremmin jälleen ja kunto on nousussa. Lopputreenistä maa oli jo valkoinen ja pari senttiä uutta lunta. Kilometrivauhdit olivat: 4.00, 55, 57, 49, 49, 41, 43, 46, 35, 48, 39, 38 ja 42,

Keskiviikkona olin melko väsyksissä. Päätin kuitenkin hölkätä kevyen kympin töiden jälkeen ennen Timon klo 18 hierontaa. Vaihtoehtona olisi ollut pitää lepopäivä, mutta aikaa oli hyvin käydä lenkillä töiden jälkeen.

Torstaina odottelin, että juoksu olisi kulkenut hyvin. Se oli kuitenkin hieman takkuista loppua kohti parantuen. Arvioisin työrasituksen näkyvän myös juoksussa ja ylimääräistä hässäkkäähän Korona on saanut aikaan. Treenaaminen aika pian töiden jälkeen on sinänsä tuttua puuhaa ja vaatii asennetta puolen tunnin kotona piipahtamisen jälkeen olla treeneihin menossa. Nykyään ajelen autolla Hipposhallille, mistä verryttelen juosten treenipaikkaan, tällä kertaa Savelan mäen alakohtaan. Tiistaina treeneissä olleen Teemun piti tulla myös mäkivetoja juoksemaan, mutta jonkinlaisen sekaannuksen vuoksi hän veteli lyhyempää Kyllön terveysasemalle nousevaa mäkeä.

Olen kovasti yrittänyt houkutella treenikaveri Alexi Ruokamoa liittymään Stravaan niin saataisiin hänen mäkivetoaika tilastoitua. Veikkaan hänen juoksevan 52-54 pintaan siinä, missä itse olen nopeimmillaan juossut 57s ajan. Itse asiassa Aleksi Niemelä kävi viikolla tinttaamassa mäen kertaalleen juoksulenkkinsä yhteydessä ja sai täsmälleen saman ajan kuin minulla, Jonathanilla ja Ollilla. Kävin hieman jopa stalkkaamassa Alexin treenejä Polar Flowssa ja tulin sen perusteella hän etenee minuutissa jopa 370 metriä (viimeinen veto) siinä missä itse 340m. Alexin maksimi vauhti on ollut 2.29 ja keskivauhti 2.55. (itsellä 3.07). Hurja KOM (king of the mountain) ennätys siis saataisiin, jos vain mies liittyisi Stravaan. Kelloissa on toki aina hieman eroa ja leikkimielistä Strava segmenteistä voitosta taisteleminen, mutta silti.. Sanottakoon vielä, että hyväksyttävää on vain juosta mäkivetopätkä niin että se on mäkitreenin sarjan loppupään veto. Ei siis niin, että kerran käy tinttaamassa mäen ja lähtee kotiin...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...