sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Coronaviikko kolme

Ma 6km juosten töihin (avg 137 ka 5.01min/km), 13km (avg 132 ka 4.46min/km)+100 penkille nousua
Ti 2km vr +8xKeuruun maili (6.11, 05, 01, 00, 00, 5.56, 55 ja 5.47) väliaikana 10km: 35.43
 + 3km vr
Ke 10km (avg 130 ka 4.52min/km)+selkiä/vatsoja +hieronta
To 2km+ 12x1min mäkijuoksua/hölkkäpal ja mäen alla 100m spurtti (Strava) +3km verr.
Pe 6km juosten töihin (avg 133 ka 4.55min/km), 12km juosten kotiin (avg 135 ka 4.36min/km)
La 17km reipas kiihtyvä 4-3.45 (avg 159 ka 4.02min/km)+ 10km lihaskuntoa
Su 23km pitkälenkki (avg 139 ka 4.39min/km)
_______________
yht 122km juoksua

Polvileikkauksen jälkeen olen seitsemisen viikkoa saanut juosta noin sadan kilometrin viikkoja. Samaan aikaan olen käynyt päivätöissä ja osa juoksukilometreistä on kertynyt työmatkajuoksusta. Viikon pääharjoitukset ovat olleet tiistaisin ja torstaisin. Lauantaisin on välillä ollut kilpailu ja välillä reippaampi lenkki. Koronaviruksen aiheuttaman koko yhteiskuntaan vaikuttavalla muutoksella on ollut vaikutus myös juoksuun. Uimahallit ja liikuntapaikat menivät kiinni parisen viikkoa sitten. Siirryimme Hipposhallista ulkotreeneihin valmentaja Anteron yli 7-kymppisenä jäädessä kotiin niin, että hänen tyttärensä Soile on ollut valvomassa treenejä. Tiistaisin olemme kiertäneet tuttua Hipposhallia kiertävää pyörätietä ns. Keuruun mailia. Torstaisin olemme käyneet mäkivetoja juoksemassa ns. Savelan mäessä. Mäen päällä olevalle risteysalueelle on tehty isoja liikennejärjestelyjä ja vanha noin 2min mäki on lyhentynyt jonkin verran. Stravassa on mittapätkiä mäkivedoista ja torstaina tein mittapätkän uudesta yhden minuutin vedosta.

Treeniviikko alkoi parilla lenkillä. Aamulenkkivauhti alkaa olla ihan kiitettävää 5min vauhtia (kun ottaa huomioon, että ensimmäinen kilometri on mäkivoittoinen). Tiistain reippaassa treenissä oli hillittömän hyvä kulku päällä ja 3.40 alkuvauhti tuntui paljon helpommalta kuin viikkoa aiemmin. Mittasin kymmenen kilometrin pätkän itselleni 3.34 vauhtisena, mikä on parasta vauhtia tähän asti tällä kaudella. Keskisykkeet olivat 161 maksimin ollessa 167. Vaihdon patterit vyöhön treenin jälkeen, kun käyrä ei näyttänyt kovin tarkalta.

1min mäki Stravassa
Keskiviikkona jalat olivat aika solmussa ja vasempaan pohkeeseen tuntui (tuntui jo edellispäivän kovassa). Hölkkäsin kevyen kympin, vaikka vaihtoehtona olisi ollut lepopäivä. Kävin Timon hyvässä hieronnassa ja jalat toipuivat hyvin seuraavan päivän mäkivetoihin. Aloitin aika maltilla vedot ja pystyin loppua kohti puristamaan kovemmilla sykkeillä. Pääsin viimisissä vedoissa montun pohjalta metalliselle puistonpenkille, mutta en aivan vielä metallikaiteelle. Minuutin veto vaatii aika paljon nopeuttakin sen lisäksi, että pystyy noin 3min vauhtia ylläpitämään loivaan mäkeen. Jalassa olivat Niken kengät viime viikon tapaan ja ne tuntuvat sopivan oikein hyvin mäkivetoihin.

Perjantaipäivä meni jälleen palautellessa. Jalat tuntuivat kuitenkin aika hyviltä ja mäkijuoksu tuntuu tekevän hyvää jaloille. Juoksu on tuntunut hyvältä ja ryhdikkäältä jonkin aikaa ja mäkijuoksusta on ollut varmasti apua. Lauantain reippailut kulkivat ehkä siitäkin syystä hyvin ja tuntui, että askel on rennon pitkää (kuin Mo Farahilla :). Kotiovelta lähdettäessä ensimmäinen kilometri oli hidas 4.40 vauhtinen, mutta sen jälkeen melko pian 4min luokkaa. Loppuvaiheessa vauhti oli 3.50 luokkaa ja pari viimeistä 3.45 vauhtisia ja hengitys sai tehdä jo enemmän töitä.

Kunto on mennyt räjähdysmäisesti eteenpäin parin viime viikon aikana. Kevyen juoksun lenkkivauhdit ovat parantuneet ja sykkeet laskeneet. Myös juoksutuntuma on parantunut, kun vasenta jalkaakin voi asetella maahan koko voimalla. Leikattu polvi tuntuu olevan hyvä ja hieman vihotellut oikea akilleskin antaa treenata kovaa. Tästä on niin sanotusti hyvä jatkaa ja huhtikuu saanee tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...