lauantai 14. maaliskuuta 2020

Corona viikko

Ma 1h vesijuoksua
Ti 3km vr+ koord +5x80m avarit+ 6x1000m/1min pal (3.35, 32, 31, 32, 33, 29) (syke max 169) +3km vr +aitakävelyä
Ke 5km pyörällä töihin ja uimahallille + 1,5km uintia 39minuutissa + 5km pyörää
To 3km+ koord+ 4x80m avarit+ 3x5x60m/2min/5min hölkkä sarja palautus 3km vr +aitakävelyä 10x10 aitaa
Pe 10km (avg 135 ka 4.50min/km) auton vienti huoltoon, 12km iltalenkki (avg 136 ka 4.41min/km) 10min kuntopiiri
La 4km vr +8x2min mäkivetoja/3min hölkkäpal (syke160-165)+3km vr
Su 23-25km pitkälenkki
_____________
65+xxkm


Kulunut viikko alkoi juoksupuolella oikean pohkeen tunnustelulla. Se nimittäin kramppasi hieman sunnuntain pitkän lenkin aikana. Luultavasti edellispäivän mattoreippailu oli aiheuttanut rasitusta pohkeeseen. Päätin reagoida välittömästi vaivaan ja otin maanantaille hieronnan. Mitään ihmeempää sieltä ei löytynyt, mutta selkeä arka kohta kuitenkin. Varmuuden vuoksi päätin olla juoksematta ja kävinkin uimahallilla tunnin tekemässä vesijuoksua.

Tiistaina menin vähän odottavalla fiiliksellä hallille tonneja juoksemaan. Pohje kesti kuitenkin hyvin, mutta päätin vetojen riittävän kuuden jälkeen. Vauhdit olivat aavistuksen parempia kuin edellisviikolla, mutta 3.20 rytmiin on vielä matkaa. Ilmoittelin Anterolle, että mieluummin passaan hieman ja olen jälleen torstaina vetoja juoksemassa.

Keskiviikon paikkeilla uutiset Coronan leviämisestä Suomeen valtasivat tiedotusvälineet. Kävin normaalisti uimahallilla tietämättä, että perjantaina halli menee kiinni toistaiseksi. Uinti parin viikon tauon jälkeen kulki hyvin.

Torstaina juttelin Anteron ja poikien kanssa tulevien juoksukilpailuiden peruuntumisesta. Kuokkalan testijuoksu, Karhu-viesti ja Pentin pinkaisu olivat ensimmäisenä mielessä, mutta myös SM-maastot ym kilpailut toukokuun loppuun saakka. Itselle se tietää hyvää treeniaikaa ja sitä, että syksymmällä olen SM-maastoissa paremmassa kunnossa.

Antero oli laittanut treeniohjelmaan nopeita 60m vetoja kahden minuutin palautuksella. Sain luvan lähteä liikkeelle juoksuradan kaarteesta, mikä hieman helpotti kiihdytystä. Viimeiseen viiden vedon sarjan juoksin Ollin ja Alexin kanssa. En mielestäni kovin paljoa jäänyt heille ja tsemppiä antoi, kun Hanne kuvasi videolle pari vetoa. Jalat kestivät hyvin vedot, mikä oli hyvä asia se. Treeni ei sinänsä ollut kovin rasittava, mutta lihaksistossa tuntui seuraavana päivän takareisien yläosassa.

Perjantain olin ottanut vapaapäiväksi töistä ja uutiset Coronasta kasvoivat. Hieman aiemmin oli suuret yleisötapahtumat peruttu, mutta kaupungilta tuli myös viesti esim. uimahallien ja Hipposhallinkin sulkemisesta toistaiseksi sekä alle 20 hengen kokoontumisten välttämistä. Heti aamusta vein Suzuki automme huoltoon ja samassa yhteydessä juoksin aamulenkin.

Lauantaina olisin voinut juosta kuntosalilla matolla lyhyitä mäkivetoja, mutta päätin tehdä ne ulkona tutulla vanhan Vaajakoskentien "Siwan mäkeen". Jalat olivat vielä hieman kipeät torstain vedoista ja juoksu ei kulkenut täydellä teholla. Sain kuitenkin juostua kahdeksan kappaletta kahden minuutin vetoa kauniissa aurinkoisessa säässä.

Alla juttu naapuri Arto Pasasesta ja työmatkaliikkunnasta (linkki):
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muutoksia

Ma töiden jälkeen  50min vesijuoksua +10min uintia  Ti ilta  5,5km kävely (11,40km/h) Ke ilta 48km pyöräily (avg 118 23,3km/h) To 2km ver...