sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Viikko 47.

Ma 1.20 uimakoulu +uintia päälle +6km pyöräillen kotiin
Ti  6km juosten salille (30min, kyykkyä ym.) +4km kotiin
Ke 9km työmatkapyöräilyä, 1.18 sisäpyöräilyä (42km sis. 6x5-3min "reipasta") Stravassa
To 14km sauvajuoksua (avg 133 ka 5.41min/km)
Pe 50min uintia (ehkä 1,5km) +6km uimahallilta kotiin
La 6km vr + 8x500m sauvarinne Huhtasuon vesitornin vieressä (2.48, 46, 46, 47, 46, 42, vika 2.25) Stravassa
Su 2h=68km sisäpyöräilyä (keskisyke 125, keskiwatit 167w, Garminilla 256w)
________________
yht. 43km juoksua


Maanantaina oli mielenkiintoinen päivä, kun odottelin työpäivän jälkeen uimakoulun alkamista. Olin ilmoittautunut Jyväskylän kaupungin järjestämälle yhden kerran vapaauinnin kurssille ja mielenkiinnolla odottelin mitä siellä tapahtuu. Aloitimme vapaalle tyylille olennaiselle kylkiliu-ulla. Vettä meni heti nenään ja vasta myöhemmin ymmärsin, että olisi pitänyt pohjaan päin katsella. Pikku hiljaa siirryime vapaan tyylin uintiin kokonaisuutena ja tunne oli, että en osaa uida ollenkaan. Nyt ainakin tiedän, että vapaan uinnissa pitäisi vaihtaa kyljeltä toiselle ja jossain vaiheessa ehtiä ilmaakin napata keuhkoille. Yksi isuisuusprojekti (uinnin opettelu) siis jatkuu ja kehittymisen varaa kyllä on.

Tiistaina yli yksi viikon suosikkitreeneistä. Sain juosta hetken aikaa salille mennessäni, missä tein kyykkyä ym. Salin päälle kevyt juoksentelu on tuntunut myös ihan hyvältä ja kotosalla olo on varsin hyvä punttien kolistelun jälkeen.

Keskiviikolle tähyilin Zwiftistä porukkatreeniä ja löysin tunnin harjoituksen, jossa tehtiin vetoja anaerobisen kynnyksen tuntumassa. Zwiftissä FTP arvoni oli liian matala 220w ja vedot olivat aika maltillisia. Myös palautuksessa watit piti laskea alle sataan, mikä on lähes kävelyvauhtia. Sykekäyrä kuitenkin nousia ja laski ja treenin jälkeen oli ihan hyvä olo. Zwftin keskiwatit 157w ja Garminin 246w!

Torstaina oli hyvä sauvakepittely Halssilan pururadalla. Keli oli reilusti plussan puolella ja maa oli mukavan pehmeä. Sauva upposi hyvin maahan ja juoksentelu sauvojen kanssa nautinnollista. Perjantaina käväsin normaaliin tapaan uimassa suoraan töiden jälkeen. Uskaltauduin nopeiden kuntouimareiden radalle todetakseni, että vauhti ei vielä riitä. Aika usein olin jonkun edessä ja he joutuivat ohittamaan minut. Toisaalta se on aika normaalia ja nopeammat ohittakoon. Varsinaisella hitaimpien radalla ei oikein pysty vapaata uimaan, kun ruuhkaa on niin paljon. Pitänee siis opetella paremmaksi uimariksi.

Lauantaille sain Valtterin mukaan kaveriksi sauvarinnetreeniin. Stravasta katselin sopivaa mäkeä Halssilan pururadalta. Yksi löyti lähempänä Kangaslampea ja mäestä oli tehty segmentti pätkäkin. Pituus noin 500m ja 53m nousua (9%). Hieman arvuutteluksi jäi, mistä tarkalleen osuus lähtee ja mihin se päättyy. Melko oikeeseen kohtaan taisimme osua, mutta harmittavasti viimeinen ja kahdeksas veto ei tallentunut Stravaan. Se meni nimittäin aikaan 2.25, kun muut olivat 2.40-50 luokkaa. Parantamisen varaa siis jäi ensi kertaan.

Sunnuntaina oli perinteinen pitkä lenkki ja löysin Zwiftistä jälleen porukkalenkin. Tipuin aika nopeasti vauhdista ja pyöräilin yksikseni suurimman osan lenkistä. Motivaatio kuitenkin pysyi hyvänä ja keskisykekin oli pikkasen parempi uin usein. Tavoitteena on yli 120, mutta alle 130. Olen nykyään mitannut myös Garminin mittarilla ja wattipolkimilla Zwiftillä tekemäni treenin. Wattien suhteen ero on aivan huima ja en tiedä mitä pitäisi ajatella asiasta. Wattipolkimien mittaamaa tehoa pidän kyllä tarkempana. Zwift sovellus saattaa mitata liian alhaisia lukemia ja traineri Elite Suito taas hieman omia. Pitääpä jatkossakin tutkailla asiaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 20

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 2km + 5km reipa s +3km vr +5x100m (avg 140 ka 4.10min/km) + kuntopiiri Ti ilta 7km +3x1min kisavauhti...