sunnuntai 29. syyskuuta 2019

SM-maraton ja sisäpyöräilyä

Ma 1km uintia
Ti LEPO (4km kävely+hieronta)
Ke 70km pyöräilyä  (avg 141, 30,3km/h, np 209w)
To  50min punttisali (kyykkyä)
Pe 1,5km uintia +sauna
La 110km reipasta (avg 141, ka 30,7km/h, np190w, nousua 1023m)
Su 57km (2h) sisäpyöräilyä Yorkshiren kaduilla (avg 120, ka 28,4k/h, np 152w) +20min kuntopiiri
_______________
yht.237km pyöräilyä

Viime viikon blogia päivitin ennen Helsingin reissua, jolloin käväsimme juottamassa JKU:n SM-maratoonareita. Kisa käytiin Espoon rantamaratonin yhteydessä ja Aleksi Nieminen, Jonathan Kilpelä ja Jaakko Nieminen olivat juottojen kohteina. Minun asemani oli 7/28km kohdalla kilpailureitti kun juostiin kahtena puolimaratonin mittaisena lenkkinä. En ehtinyt nähdä juoksijoiden lähtöä enkä maaliintuloa, mutta pääsin silti aika hyvin kilpailun tunnelmaan mukaan. Kuvailin videota tuttuun tapaan ja mahdollisesti vuosien päästä sitäkin on kiva katsella. Niemisen Jaakko vei kilpailussa voiton jännien vaiheiden jälkeen (karussa ollut Antti-Pekka Niinistö hyytyi viimeisellä kympillä). Paluumatkalla pyörähdimme Kluuvin Cycle centeristä hakemassa Eliten Suito trainerin. Olin jonkin aikaa suunnitellut hankkivani sellaisen syksyn sisätreenejä varten. Ostin aiemmin kesällä Focus pyöräni samasta liikkeestä. Liikkeen Tomi Kanto on tuntunut ihan asialliselta kaverilta ja on tarjonnut pientä alennustakin polvivaivaiselle veteraanille. Testailin traineria ensimmäisen kerran sunnuntaina illalla (aamulla pyöräilin Teron kanssa viileässä, mutta kauniin aurinkoisessa säässä). Sain hieman tuntumaa sisäpyöräilyyn, mutta ensimmäinen kunnon lenkki tulisi vasta myöhemmin.

Alkuviikosta oli melko kevyttä harjoittelua. Kävin uimassa ja hieronnassa. Keskiviikkona poltteli jälleen pyörälenkille, keli kun oli sen verran hyvä. Suunnittelin pyöräileväni kovemman pätkän Tikkakosken Luonetjärven tietä. Kulku oli edellispäivän hieronnan jäljiltä hyvä ja ilokseni sain huomata pystyväni polkemaan 300 wateilla hetken aikaa. Pätkä on ylämäkivoittoinen ja ehkä siksi pärjäsin hyvin ja sijoituin kaikkien aikojen tilastoissa sijalle 13. Paluumatka (30km) sujui huomattavasti kevyemmillä tehoilla, mutta keskivauhti oli silti hyvä 30km/h ja keskiwatitkin hieman yli 200 (np 209). Ilma alkoi viilenemään ja sormet alkoivat saada kylmää. Hyvä lenkki paremp mieli kuitenkin ja työviikko jatkui positiivisissa merkeissä.

Torstaina kyykkäsin Lewellillä ja palailin kotiin ennätysnopeasti (salilla en tahdo saada kulumaan edes tuntia). Perjantai on se päivä, jolloin työviikko päättyy. Olen tykännyt käydä silloin uimassa sekä istuskella saunan lauteilla hetken aikaa. Tällä kertaa uin pulleroilla alkumatkasta ja jatkoin ilman niitä vuorotellen rintauintia ja vapaauintia vaihdellen.

Lauantaina oli viikon kuormittavin treeni. Meno Uuraisille sujahti alun matelun jälkeen kevyesti kiihtyen. Nojailin aerotankoihin (lepuuttajiin) aina tilaisuuden tullen. Uuraisilta Hirvaskankaalle oli Stravaan merkattu segmentti. En uskaltanut nostattaa sykettä yli 150, koska matka ei ollut edes puolessa välissä. Meinasin pysäntyä ABC:lla kahvilla, mutta päätin jatkaa fillarointia ja yrittää yhtämittaista reipasta lenkkiä. Olin joskus kuullut kaverini Jyrki Ruohomäen pyöräilleen lenkin 30km keskivauhdilla. Päätin yrittää samaa, vaikka pelkäsin paluumatkan loivan vastatuulen pilaavan tavoitteen. Etelätuuli oli onneksi aika lievä. Huomasin aerotankoihin nojaamisen auttavan myös vastatuuleen. Pyöräilyasentoni ei ole vielä viimeisen päälle viilattu ja aeroasento ei tunnu vielä kovin rennolta. Tiesin loppumatkasta Seppälään olevan melko pitkä mäki ja päätin kiertää Kaunisharjun kautta. Koko lenkille kertyi nousua kilometrin verran, mikä on aika paljon. Keski-Suomi on mäkistä seutua.

Sunnuntaille säätiedotus ennakoi sadetta koko päiväksi. Aamulla olisi hetken ehtinyt kuivalla asvaltilla pyöräillä. Päätin kuitenkin toteuttaa suunnitelman sisäpyöräilystä. Iskin Suiton kiinni pyörään ja avasin Zwift sovelluksen. Aloin polkemaan ja jossain vaiheessa huomasin olevani Yorksiren kaduilla. Olen tänä kesänä seurannut aiempaa tarkemmin pyöräilyuutisia ja huomannut, että tällä viikolla kaupungissa kilpailtiin MM-titteleistä. Kilpailijoiden pyöräilemästä reitistä on siis tehty Zwiftiin reitti, jota voi ajella omalla ajalla. Ilmeisesti sunnuntaina moni muukin sisäpyöräilee, sillä reitin varrella oli jopa ruuhkaa. Kiersin reitin reilut kolme kertaa kahden tunnin aikana ja kevyt 130 sykkeinen pyöräily antoi loppuajan 26.30, jolla sijoituin sijalle 25 469 eli aika kauas kärjestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

treeniviikko +video

Ma  6km juosten töihin, töistä kotiin 10km +5x100m + kuntopiiri  +hieronta Ti 5km vr +koord. +4x80m + Harju 10x300m /90s pal 53-52s +3x100m...