lauantai 7. syyskuuta 2019

Ma 1,5km (49min) rintauintia Aalto Alvarissa
Ti 55min sali Lewellillä
Ke LEPO (hieronta
To 1h sali
Pe 2km uintia (1km rintauintia+1km vapaauintia) +sauna
La 60km pyöräilyä mäkisellä Saarenmaan tiellä (sis n.1h reippaampaa 155-165 sykkeillä) (treenin keskisyke 148, keskivauhti 30,3km/h, np 212 wattia)
Su  137km pyöräilyä Teron kanssa (Hankasalmi-Konnevesi)
______________
197km pyöräilyä

Tero ja Miika viime sunnuntain lenkillä
Tämä viikko on ollut ns. palauttava viikko. Alkuviikosta hain kaverilta lainaan hiilikuitukiekot. Tilasin netistä jarrupalat, joita tulee käyttää niissä. Suomen posti lakkoili aiheesta maanantain ja tiistain. Loppuviikosta posti kulki jälleen normaalisti, mutta jarrupalat eivät ehtineet viikonlopuksi käyttöön.

Maanantaina piipahdin uima-altaalla ja keksin uida "sammakkoa". Menin hitaampian kuntoilijoiden radalle ja sain pitää omaa rytmiäni. Uinti tuntui ihan kivalta ja mittariin tuli puolivahingossa 1,5km. Tiistaina olisin ehkä halunnut pyöräillä, mutta vettä alkoi satamaan juuri työpäivän jälkeen. Käväsin salilla tekemässä voimaliikkeitä, joissa on vielä hakemista. Vielä pitää miettiä, mihin laitteisiin sitä viitisi koskea ja mikä liike on polven kannalta hyvä.

Garmin ennätyksiäni
Keskiviikkona oli hieronta ja olin etukäteen päättänyt pitäväni silloin lepopäivän. Torstaina sateli vettä kun pyöräilin sadeasussa Lewellille. Keksin tehä mm. rissalla erilaisia jalan loitonnuksia eri suuntiin. Tiistaina käytin enemmän laitteita jalkojen vahvistamiseen. Ohjelmassa on aina käsillekin jotain vahvistavaa sekä keskikroppaa.

Perjantaina oli työviikon päätteeksi ihan mukava mennä jälleen uima-hallille. Keksin nyt aloitella rintauinnilla uudelleen niin käsissä riittää voimia treenin loppuvaiheeseenkin. Aiemmin olen uinut 50m pätkissä aina vuorotellen vapaata ja rintauintia. Huomasin matkan taittuvan kivasti ja kilometrin jälkeen vaihdoin vapaalle. Käyttöön otin ns. pullerot eli kellukkeet. Jalkojen väliin sijoitettuna ne kannattelevat kroppaa ja keskittyminen käsien käyttöön mahdollistuu. Perus kestävyysjuoksija on sen verran kevytrakenteinen, että vesi ei kannattele kroppaa ja jalat tahtovat painua kun niiden pitäisi kulke kohtuu lähellä veden pintaa. Potku lähtee ehkä vain polvesta alkaen, kun etureisiäkin voisi käyttää. Kuuntelin lauantain pyörälenkillä Mikko "Peltsi Peltolan podcastia yle areenasta perus uintivinkeistä. Jaksoin siis uida kilometrin helposti kellukkeilla ja yhteismatkaksi ehkä pisimpäni uiden tehdyn treenin; 2km!

Saarenmaantie menomatka 
Lajianalyysiä osuudesta
Ennätysten tehtailu jatkui lauantain pyörälenkillä. Olin viime viikon tapaan ajatellut pyöräileväni vauhtikestävyyttä. Reitiksi valikoitui käynti Nyrölään johtavalla asvalttitiellä; Saarenmaantietä pitkin kunnes hiekkatie alkaa. Olen Stravassa seuraillut muiden pyöräilijöiden lenkkejä ja saanut sitä kautta virikkeitä lenkkien suunnitteluun. Saarenmaan tie on myös hiihtäjien suosiossa, sillä se tarjoaa rullahiihtoon mäkisen ja kohtuu rauhallisen pätkän. Mielestäni tie on Jyväskylän mäkisimpiä Keljon jälkeen. Iskin menomatkalla 160 sykkeillä ja hirveästi ei ollut kiristämisen varaa. Kotona jälikäteen huomasin sijoittuneeni kolmanneksi reitillä (lajianalyysiä Stravassa). Paluumatkalle ei hirveästi paukkuja jäänyt, vaikka yli 150 sykkeillä sekin sujui. Garmin laski FTP lukemaani, johtuen varmaan reitistä ja hitaista vauhdeista sykkeisiin nähden. Vielä on syksyä jäljellä ja haluaisin käydä hiilikuitukiekoilla ajamassa vielä kerran Leppälahti tempon. Muuten lenkit alkavat mennä säiden ehdoilla.

Sunnuntaina toteutimme Teron kanssa suunnitellun Hankasalmi-Konnevesi pitkän pyörälenkin. Pidimme Hankasalmen keskustassa kahvitauon ja sen jälkeen pyörä kulki taas liukkaasti. Melli-Elli oli valitettavasti kiinni, mutta S-marketista löytyi kahviautomatti ja pullaakin sai kaupan puolelta. Kauppias oli oikein ystävällinen ja pienen pysähdyksen jälkeen matka jatkui. Valmentaja Antero on kotoisin Hankasalmelta ja edusti ennen JKU:ta Hankasalme Hankaa. Myös Tero kertoi asuneensa nuorempana Hankasalmella ja hän näytti pyörämatkan edetessä, missä oli juossut tonnin vetoja jne. Kaiken kaikkiaan jälleen mukava pitkä lenkki, vaikka ennen Laukaata sadan kilometrin täytyttyä alkoi reisissä tuntumaan jo kuljettu matka. Tuuli kävi jälleen etelästä päin ja loppumatka oli puskemista väsyneenä. Perillä kotona olotila oli kuitenkin aika hyvä, eikä lenkki ollut siis liian rasittava. Pitkät alkaa olemaan nykyään melko pitkiä ja katsotaan montako lenkkiä sitä ehtii vielä veivata. Ensi lauantaina pyöräilen Finlandia marathonin maratonin kärkijuoksijalle. Toimitsijan hommia on muutenkin tarjolla perjantaipäivälle, kun valon kymppi ym. kisat koittavat pimevässä syysillassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 20

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 2km + 5km reipa s +3km vr +5x100m (avg 140 ka 4.10min/km) + kuntopiiri Ti ilta 7km +3x1min kisavauhti...