perjantai 31. toukokuuta 2019

Viikko 22.

Ma 11km vesisateessa +hieronta
Ti 5km vr +koord+5x100m +3x5x100m kovaa (nurmella) +4km vr
Ke 1h vesijuoksua
To 5km vr Vaajakoskelle +koord+4x1000m/3min pal (syke max 177) (vauhdit 3.12,13,10,07) +6x100m +2km vr +kuntopiiri
Pe 50km pyöräilyä tuulessa (25,1km/h)
La 2km+13km tv-reipas +2km
Su 70km pyöräilyä
_________________
yht xx 

Vaajakosken treeni :)
Helatorstain viikko alkaa piakkoin olla paketissa. Töiden puolesta viikko on tiennyt lyhyttä ja mukavaa kolmipäiväiväistä rupeamaa, sillä otin perjantain vapaaksi. Aikaa oli siis harrastuksille ja nukkumiselle.

Maanantaisin mulla on nykyään ollut hieronta. Ajankohta tuntuu ihan sopivalta, sillä seuraavana päivänä juoksu on usein kulkenut ihan hyvin. Edellisen viikon ja viikonlopun jäljiltä kroppaan on aina ehtinyt kertyä rasitusta, joka ainakin lihasten puolelta poistuu käsittelyssä. Polvivaivaa olen edelleenkin potenut ja motivaation ylläpitämiseksi olen päättänyt lisätä pyöräilyä ohjelmaan.

Juoksijaksi tullaan juoksemalla on vanha sanonta. Olen yrittänyt tehdä ns pääharjoitukset juoksemalla ja esimerkiksi tiistaina ylläpitää nopeaa juoksutuntumaa. Polvi kesti ihmeellisen hyvin nopeammat sataset nurmikolla kun vielä talvella polven jänne alkoi kinnata nopeita liikkeitä tehdessä. Rullaukset sujuivat ihan mukavasti ja kiva oli Harjulla muutenkin pyörähtää.

Seuraavana päivänä eli keskiviikkona päätin pitää juoksemattoman päivän ja hyvin motivoituneena siirryin työpäivän jälkeen uimahallin puolelle vesijuoksua tekemään. Sitä ennen olin käynyt kirjastolla lukemassa vanhoja Fillari lehtiä. Olen nimittäin suunnitellut uuden polkupyörän ostoa ja ihan ei sikaa säkissä viitsisi ostaa.

Helatorstaina oli Harjulla jalkapallopeli ja menimme Anteron porukalla Vaajakoskelle. Verryttelin sinne juosten ja kuulostelin kropan tilaa. Aivan hyvää kulkua ei ollut ja jouduin tyytymään 3.10 vauhtisiin tonneihin. Reilusti kovempaa juoksivat Alex ja Valtteri. Tavoitteena on ollut vauhtien hakeminen kilpailuita varten, mutta oma kunto on vielä kesken. Toivotaan, että Kalevan kisoihin mennessä saan kammettua itseni edes kohtalaisen hyvään kuntoon.

Perjantaina ulkoilin pyörän satulassa melkein 15-20m/s puhaltavassa säässä sellaiset 50km. Unohdin sykevyöstä sen osan, joka mittaa sykettä. Garminin Edge 830 tarjosi kuitenkin paljon mielenkiintoista seurattavaa lenkin ajaksi ja kuvailin pitkästä aikaa myös videon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 20

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 2km + 5km reipa s +3km vr +5x100m (avg 140 ka 4.10min/km) + kuntopiiri Ti ilta 7km +3x1min kisavauhti...