sunnuntai 19. toukokuuta 2019

viikko 19. ja 20.

Ma 1h vesijuoksua
Ti 4km vr +koord +3x80m +10x200m/200m pal (34-32s) 10x80m (20m kiihdytys+rullaus+kiihdytys) +4km vr
Ke LEPO
To 4km +koord +3x80m +8x400m/400m pal (71,70,71,71,69,69,68,68) +5x80m +2km vr nurmella
Pe 6km töihin +13km töistä kotiin (avg 131 ka 4.57min/km)
La 3km +8km reipas/kova (160 sykkeellä 3.50-30)+2km +kuntopiiri
Su 6km kokeilulenkki (polveen tuntui)..
_________
yht. 72km

Ma 1h vesijuoksua +hieronta
Ti 4km +koord +3x80m +4x1000m/3min pal (3.10, 08, 08, 05) +5x100m (kiihdytys+kevennys+kiihdytys) +aikakävelyä +hypyt ylös +2k vr
Ke 6km aamulenkki -> matkustus +14km lenkki Fiskarssissa
To aamu 6km turismikierros Fiskarssissa -LEPO
Pe 8km Suzuki autohuoltoon, 40km iltalenkki pyörällä
La 10km (sis 6x100m), 4km kävelyä Leivonmäen kansallispuistossa
Su 65km pyörälenkki
_____________
yht. 67km juoksua 107km pyöräilyä

Kesällä kovaan käyttöön tuleva Atala
SM-maastojen jälkeinen palautuminen lähti liikkeelle vaihtelevasti. Heti maanantaina olin hierottavana sen jälkeen kun olin tunnin verran tehnyt vesijuoksua uimahallilla. Luulen veden rentouttavan aika lailla lihaksia ja hieronta siihen päälle vielä tehostaa palauttavaa vaikutusta. Ainakin seuraavana päivänä tunne oli hyvä radalla, kun kokeilin nopeamaa juoksua Alexin peesissä. Vauhdit ei päätä huimannut, mutta olin silti tyytyväinen 34-32 kaksisatasiin.

Seuraavalle päivälle oli merkattu lepopäivä ja pidin sen käymällä morjestamassa Jouni Haataista, joka oli kaupungissa käymässä. Päivä meni mukavasti ilman treeniä. Seuraavana päivänä oli aika freesi olo juosta kahdeksan kappaletta nelisatasia. Kulku Alexin ja Jonathanin peesissä oli ihan hyvä enkä arvannut polven ottavan nokkiin. Tein jopa ohjelman mukaisia loppukiihdytyksiä, joissa alku kiihdytyksen jälkeen juoksua rentoutetaan ja kiihdytetään uudelleen 20m ennen maalia. Ilmeisesti mondo sopii minulle, sillä ajoittain juoksussa oli helppouden tunnetta.

Perjantaina ulkoilin pari lenkkiä ennen kuin lähdin ajalemaan Parkanoon äitienpäivän viettoon. Lauantaina en kiirehtynyt treenin kanssa ja puuhastelin kaikkea mukavaa kuten imuroin autoa jne. Lähdin alkuillasta juoksemaan kovempaa harjoitusta ja tiesin jo etukäteen, että 3.30 vauhti on liian kovaa. Yritin juosta kiihtyvävauhtisesti ja tiesin reitille sattuvan alamäkeä loppumatkasta. Pääsin tavoitevauhtiin hetkeksi aikaa ja sain todeta tekeväni paljon töitä, vaikka juoksin alamäkeen. Loppuverryttelyn aikana juoksu ei tuntunut erityisen kevyeltä, mutta arvelin jalkojen olleen vain hiukan rasittuneet viikon treeneistä. Seuraavana päivänä sunnuntaina lenkki jäi kuitenkin kuuteen kilometriin. Juoksu ei kerta kaikkiaan kulkenut ja oli vaikean tuntuista. En lähtenyt väkisin suorittamaan pitkää lenkkiä vaan tyydyin lyhyempään. Olisin pyöräillyt, jos pyörä olisi tullut mukaan Jyväskylästä.

Alkuviikosta kävin maanantaina uudemman kerran uimahallilla vesijuoksemassa ennen Timon hierontaa. Vasemman reiden ulkosyrjä oli jälleen hiukan kireällä ja sen käsittely teki hyvää. Seuraavan päivän tonnit kulkivat olosuhteisiin nähden ihan hyvin poikien peesissä. Anterolle hieman lupailin, että en juokse Harjulla toukokuun kisoissa, mutta katsotaan josko sitä lähtisi treeninä juoksemaan.

Juoksuturismia Fiskarssissa
Keskiviikkona oli siirtyminen Fiskarssiin, jossa sijaitsee tunnetun saksimerkin syntysija. Pienessä kylässä tehtiin aikoinaan Fiskarssin tuotteita ja vanhalle sukupolvelle tuttuja maatalouden auroja. Nyt paikka on Helsinkiläisten ja turistien viikonloppukohde pienine kauppoineen ja ravintoloineen. Meillä oli siellä töihin liittyvä koulutuspäivä mukaan olin pakannut lenkkarit. Pitkän matkustamisen jälkeen ehdin lenkille iltakahdeksalta ja lähdin tutustumaan Fiskarssin reitistöön. Löysin kylästä 300m mittaisen hiekkapintaisen urheilukentän sekä monta historiasta kertovaa rakennusta. Vielä seuraavana päivänä aamulenkillä kolusin nurkkia. Jalat kipeytyivät aika lailla runsaasta istumisesta johtuen. Torstain iltatreenit Jyväskylästä jäivät väliin, enkä perjantaina edes ajatellut juoksevani kovempaa. Tyydyin pyöräilemään illalla, kun aamulla olin vienyt auton määräaikaishuoltoon ja hölkkäillyt kotiin.

Lauantaina oli mukava retkipäivä Hannen kanssa Leivonmäen kansallispuistoon. Jalat saivat kevyttä rasitysta ja ehkä aavistuksen palautuiva kevyestä liikunnasta. Keli lämpesi kesäisen kauniiksi ja +20 astetta tuntui jopa kuumalta. Sunnuntaille sain vanhan kamun, Sillanpään Teron mukaan pyörälenkille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...