sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Viikko 21.

Ma 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin
Ti 5km +koord+4x100m +8x200m/2min pal (32-30s) +4km vr
Ke 40km tempoajoreitti vastakkaiseen suuntaan  (kellolla, Stravassa)
To 10km (sis.6x100m) +kuntopiiri
Pe 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin
La 2km+13km reipasta (4min vauhtia 160 sykkeellä-huono kunto?) +2km 
Su 70km pyöräilyä Matin kanssa (Stravassa)
_______________
72km juoksua ja 110 km pyöräilyä

Sisäänajo tehty keskiviikkona
Taas on yhdessä viikossa ehtinyt tapahtua aika paljon. Alkuviikosta odotin into pinkeänä uuden pyöränmittarin (Garminin 830) saapumista postitse. Keskiviikkona sain postilaatikkoon tiedon mittarin saapumisesta. Siltä istumalta lähdin Citymarkettiin arvolähetystä hakemaan. Samalla ostin Budjet sportista uuden pyöräsatulan. Asensin satulan sekä mittarin kiinnikkeen ja sensorit (vauhti ja kadenssimittari). Kello läheni jo seitsemää kun lähdin aivan fiiliksissä testailemaan "pyöräilytietokonetta". Tavoitteeksi olin asettanut vastakkaiseen suuntaan sen lenkin kiertämisen, minkä fillaroin viime perjantaina. Järkeilin, että reitti olisi sopiva vauhtiajoon tulevaisuudessa eli voisin yrittää jonkin asteisia kovempia ja hengitystä ahdistavia lenkkejä tehdä tuolla reitillä. Matkalle osuu sopivasti pari mittapätkää, joita voi mittarista seurata samaan aikaan kun pyöräilee sitä. Se motivoi aika paljon yrittämään kunnolla ja pärjäämään edes jollain tavalla. Ennätykset pätkillä on hallussa kovilla pyöräilijöillä ja keskivauhti heillä aivan tähtitieteellinen. Itse olen tyytyväinen 30km/h keskivauhtiin ja tavoitteena on yhden pätkän lisäksi joskus vetää koko lenkki tuolla keskivauhdilla. Kerran olen siihen pystynyt ja muista kun isommalla porukalla Keuruun tiellä tuota vetelimme. Vaatii vielä aika lailla pyöräilykilometrejä, että siihen pystyn. Joka tapauksessa, kun juoksu saattuu polviin niin on motivoiduttava korvaavaan harjoitteluun ja mielestäni pyöräily on ihan hyvä ratkaisu siihen.

Tällä viikolla maanantaina kävin hierojalla, joka palautti mukavasti jalkoja. Tiistain kaksisataset kulkivat ihan mallikkaasti eikä polvi ottanut pahemmin nokkiinsa. Silti olen järkeillyt keskiviikon olevan ihan hyvä pyöräilypäivän tulevana kesänä. Lenkki palauttaa jalkoja torstain toista vetotreeniä varten ja samalla auttaa toivottavasti siinä, että polvivaiva vielä joskus on historiaa.

Pojat lähtövalmiina syksyisessä säässä
Torstaina juoksu oli vähän jäykän tuntuista, mutta uskoin palautuvani lauantain Tikkala10 kisaan. Tarjolla olisi ollut myös sunnuntaille 10000m Saarijärvellä, mutta oli ihan järkevä veto jättää se väliin. Itse asiassa torstaille olisi ollut Harjulla tarjolla 3000/5000m, mutta päätin jättää senkin väliin, vaikka alunperin harjoitusmielessä ajattelin juoksevani siellä. Sen sijaan tyydyin kannustamaan poikia ja ikuistamaan videolle tuotakin arvokasta juoksua.

Akillesvaivoista kärsinyt Matti pitää saada vielä viivalle!
Lauantaille yritin saada autokyytiä Tikkalaan, mutta en onnistunut siinä. Taloyhtiöllä oli siivoustalkoot klo 13 ja monta kertaa olemme jättäneet ne väliin. Ajattelin juoksevani kotiolosuhteissa oman kovemman treenin ja mennä haravoimaan ulos talon muiden asukkaiden kanssa. Treeni sinänsä sujui ihan ok, mutta 4min vauhti 160 sykkeillä ei ollut mitään hurjaa tykitystä. Polvea jomotti normaalisti loppupäivän. On kuitenkin ehkä ihan hyvä idea saada iskutusta säännöllisesti ja yrittää tehdä kovemmat harjoitukset juosten. Toinen tärkeä asia on osallistua Anteron treeneihin. Siitä muodostuu sopiva viikkorytmitys eikä masennukselle ole sijaa. Juoksu tulee täysipainoisesti ohjelmaan kun on sen aika. Siinä välissä pitää hankkia hiema pyöräilyvehkeitä ja ehkä jopa uusi hiilikuituinen maantiekiitäjä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 20

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 2km + 5km reipa s +3km vr +5x100m (avg 140 ka 4.10min/km) + kuntopiiri Ti ilta 7km +3x1min kisavauhti...