sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Viikko 23.

Ma 8km +hieronta
Ti 5km +koord +5x80m +9x200m  (33-32s)+2km vr +aitakävelyä
Ke LEPO
To 4km vr Harjulle (polveen tuntui) ->venyttelyä +3km hölkkäilyä +aitakävelyä+päkiähyppyjä
Pe LEPO (hieronta)
La 5km alkuverr. +Kuikka hölkkä n.11km 45.50 sija 1. (max syke 189!) +2km vr
Su 75km pyöräilyä uudella Fokus Cayolla
_________________
yht. 46km juoksua  +75km pyöräilyä

Uusi Focus ja vanha Atala
Tällä viikolla saapui vihdoin matkahuollon kautta Helsingistä Cyclo Centeristä ostamani pyörä. Tein kaupat perjantaina puhelimitse ja lähetys tehtiin maanantaina. Matkahuollolla ei tällä kertaa ollut kiirettä kuljettaa fillaria Keski-Suomeen ja sain käydä sitä kolme kertaa kyselemässä. Lähetys saapui onneksi perjantaiksi ja sain laitella pyörää ajokuntoon.

Alunperin odottelin lähetystä jo keskiviikoksi ja treenien puolesta se olisi sopinut paremmin ohjelmaan. Tiistaina nimittäin polveen alkoi jomottaa treenissä ja jouduin passailemaan juoksusta. Luulen, että sunnuntain pitkä pyöräily ja lauantain reipas lenkki olivat kova rasitus polvelle. Pyöräily ei itsessään ärsytä polvea vaan lihaksistoa laajemmin ja esimerkiksi lähentäjät rasituvat pyöräilystä. Lisäksi pienikin kireys reiden ulkosyrjällä tuntuu polvessa/juoksussa.

Huilailin siis keskiviikon ja tein ajan kuluksi yhden fillarivideon. Siinä ajeleskelin vielä vanhalla Atalalla hienoissa Äijälänrannaan maisemissa. Torstaina lähdin kokeilemaan juoksua, mutta jo 4km verryttelyn aikana Harjulle polveen alkoi tuntua. Venyttelin jonkin verran Harjulla reiden ulkosyrjää ja pystyin taas hieman juoksemaan. Tapasin myös lääkärin, jolle olin aiemmin näyttänyt polveani. Hän oli samaa mieltä kuin aiemmin, eli patellaan tullut repeämä kyllä paranee aikanaa. Siihen tosin menee aikaa ja jossain vaiheessa pidempi lepo voi hoitaa vaivan pois.

Seppo Puttonen ja minä kisan jälkeen
Perjantaille otin toisen hieronnan ja hän käsitteli vamma- aluetta sekä takareiden ulkosyrjää, missä myös tuntuu kireyttä. Ohjeena lähentäjän venyttelylle oli inkkariliike. Lauantaille olin ilmoittautunut jo viikkoa aiemmin Kuikka hölkkään. Osallistumismaksuun sisältyi keittolounas ja sauna. Reitti oli noin 11km mittainen ja alkumatkan metsäautotie muuttui metsässä rämpimiseksi. Eksyin reitillä itse asiassa kahteen kertaan, kun en 3km juottopisteen kohdalta osannut poiketa polulle vaan jatkoin metsäautotien kääntöpaikalle, mistä jatkui kaksi polkua. Olin epävarma sinne päästyäni ja palasin takaisin. Vastaan tuli kaksi juoksijaa, jotka lähtivät perääni. Ilmeisesti seuraavat osasivat kääntyä polulle, joka oli huonosti merkitty. Heti tässä vaiheessa olin siis väärällä reitillä. Jatkoin kulkua epävarmana. Välillä vastaan tuli oransseja nauhoja ja arvelin olevani reitillä.

Toinen eksyminen tapahtui hyljätyn metsässä olevan talon kohdalla. Etsin kuumeisesti viitoitusta ja huomaamattani kiersin ympäri ja palasin takaisin reitille. Pian vastaan tuli juoksija ja nöyrryin kysymään, kumpi on tällä kertaa väärään suuntaan menossa. Hän sai vakuuteltua olevansa oikeassa ja lähdin seuraamaan häntä. Pian olimme taas isommalla hiekkatiellä. Alkuverryttelyssä olin juossut samaa tietä ja tiesin maaliin olevan kilometrin verran. Iskin kaverista ohi ja kilometri tuli aika vauhdikkaasti. Ilmeisesti viikon lepäilystä johtuen syke naputti todella korkeita lukemia ja maksimi 189 on sellainen, mihin ei vuosiin kroppa ole pystynyt. Muuten keskisyke hyvä kuntoisena kisassa on 170 paikkeilla. Joka tapauksessa helle (+27c?) ja raskas reitti  (ajoittain metsäkoneen ajamaa/ pilaamaa polkua) pitivät sykkeen koko kisan aikana korkealla, vaikka kilometrivauhdit olivat välillä todella hitaita. Kellolla ne olivat 3.31, 3.56, 3.24, 4.28, 5.26, 4.29, 4.53, 6.17, 4.19 ja 3.24.

Ränssin kievarin kauniissa maalaismiljöössä sijainnut kisapaikka oli sinänsä hieno paikka vierailtavaksi. Myös palkinnot olivat ihan hyvät ja ilmeisesti järjestäjä oli saanut juoksulle mukavasti tukijoita. Ensi vuodelle luvattiin parempaa viitoitusta reitin varrelle. Omalta osalta loppupäivä meni polkupyöriä rassaillessa. Pesin sekä vanhan, että uuden kulkupelin ja käsittelin pinnat aineella, joka hylkii likaa. Tänä aamuna satoi vettä, mutta pääsin ennen puolta päivää testaamaan uutta Focus Cayoa tutulla Toivakan lenkillä. Tuuli oli melkoinen koko matkan ja keskivauhti jäi melko hiljaiseksi. Pyörä kuitenkin tuntui hyvältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 20

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 2km + 5km reipa s +3km vr +5x100m (avg 140 ka 4.10min/km) + kuntopiiri Ti ilta 7km +3x1min kisavauhti...