torstai 28. joulukuuta 2017

Viikot 51. ja 52.

Ma 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin
Ti 4km+koord+5x80m+ 4x2000m/200m hölkkäpal (3.35-30) +4x100m +hypyt +3km vr =18km
Ke 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 128 ka 4.48) +hieronta
To LEPO
Pe 10km aamulenkki -> Teuvalle 4km kävelylenkki
La 7km juoksulenkki, 4km kävelylenkki
Su 20km "pitkis" (avg 124 ka 4.50)
_____________________
yhteensä 101km (sis kävelyä 8km)

Ma 8km aamulenkki -> Parkanoon 11km (ka 4.36min/km) +kevyt kuntopiiri
Ti 8km aamulenkki, 13km kevyttä reipasta ( avg147 ka 4.13)
Ke 10km aamulenkki, 9km vapaan hiihtoa Lievestuoreella
To 8km aamulenkki


Stravan tietoja vuoden 2017 treenimääristä
Edellinen blogiteksti päättyi flunssaiseen yhteislenkkiin Vaajakosken Kuohun juoksijoiden kanssa. Siitä eteenpäin koitti jouluviikko ja vain neljä päivää töitä. Pikkasen tukkoisilla jaloilla juoksin hallissa tiistaina kahden tonnin vetoja. Vauhti ei ollu erityisen kovaa ja tavoitteena olikin vain kynnysvauhti. Jalat alkoivat olla melkoisen tukossa ja seuraavan päivän hieronta teki hyvää. Olin sen verran väsynyt, että päätin pitää seuraavan päivän omatoimisena lepona. Seuraavana päivänä alkaisi 1,5 viikon joululoma.

Perjantaina ennen Teuvalle ajelua kävin kevyellä lenkillä. Iltasella kävimme kävelylenkillä Hannen kanssa. Jaloissa oli nastakengät, sillä Joentaustantie oli jäinen ja liukas. Seuraavina päivinä oli vielä enemmän nastoille tarvetta kelin vaihtuessa plussan puolelle. Lauantaita ei erityisemmin voi kutsua treenipäiväksi, vaikka jotain ulkoilua tulikin tehtyä. Sunnuntain pitkiksellä lähdin Hannen kanssa liikkeelle ja kiihdyttelin vauhtia loppua kohti. Olotila ja kulku olivat periaatteessa ihan hyvät. Silti kropassa tuntui pienikin rasitus.

Reilu pari viikkoa sitten sairasteltu flunssa jätti päälle pienen pöpön. Se tuntui lähinnä aamulla todella väsyneenä olotilana ja karheutena kurkussa. Päivän mittaan olo parani ja lenkit tuli tehtyä. Tilanne ei muuttunut miksikään pitkään aikaan ja siksi ehkä oli oikea peliliike huilailla muutama ekstrapäivä jouluna. Laiskuudeksikin sitä voi kutsua, mutta huonoa kuntoa on parempi lähteä korjailemaan terveenä.

Vuoden viimeisen viikon halusin jo treenata normaalisti. Edessä on vielä uudenvuoden juoksu "Paviljongin pamaus" Sinnikkäästi lähdin klo 9 aamulenkeille yli yhdeksän tunnin yöunien jälkeen. Aamu alkoi sarastamaan sunnilleen samoihin aikoihin. Kuvailin uudella Garminin VIRB 30 kameralla useita aamunsarastuksia, mistä tuossa yksi.


Joulun välipäivinä lähdin siirryin Teuvalta Parkanoon, missä innostuin kaivelemaan vanhoja videoita. Löysin VHS:ltä DVD:lle siirrettyjä juoksukisoja. En saanut Macin iMovieta tunnistamaan tallennusmuotoa niinpä ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kuvata kännykällä tietokoneen ruudulta kuvaa. Löysin yhden kisan Lapinnevan pururatajuoksuista sekä maantiekisasta Kankaanpäässä. Molemmat aika vanhoja ja kahdenkymmenen vuoden takaa. Siis alkuajoilta, jolloin aloittelin juoksuharrastusta. Oli onni saada velipoika kuvaamaan edes nuo muutama video. Meillä kun oli oma kenkälaatikon kokoinen videokamera.. Viimeistään nyt oli siis hyvä koota ja arkistoida vanhoja juoksuja, sillä VHS nauhoja ei kohta saa minnekkään siirrettyä. Kun ne ovat sähköisessä muodossa myös tallennustila on huomattavasti pienempi. Toivotaan samalla, että YouTube ja Google-tili ovat olemassa vielä muutaman kymmenen vuoden kuluttua..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...