perjantai 28. heinäkuuta 2017

Kalevan kisa jälkilöylyä
Vuoden 2017 Kalevan kisat menivät nappiin. Kunnon nousu tapahtui juuri oikeaan aikaan ja riskillä vedetty tehoviikko nosti kuntoa todella hyvin. Viikkoon mahtui lauantaina Jämsässä 8km radalla keskeytykseen saakka, tiistaina radalla 3km "rynkytystä", keskiviikkona hölkkäkisa Petäjävedellä, torstaina kaksisatasia radalla sekä perjantain palautuspäivän jälkeen lauantaina Keuruun yömaratonilla kymppi. Tämä kaikki siis lomaviikolla, jolloin ei ollut työn rasituksia ja nukuin paljon.


Maanantaina töihin palattuani pidin heti lepopäivän ja kävin hierojalla. Viikon treenailin normaalisti ja lauantaina Teuvalla kiihtyvän 18km. Sunnuntaina juoksin normaalia lyhyemmän pitkän lenkin. Viikkoon mahtui kuitenkin hyvä 5km radalla 16.45 Jaakon kanssa "rynkutystä" ja torstaina piikkareilla kovia lyhyitä vetoja hyvällä kululla. 

Kalevan kisa viikko olin töissä normaalisti. Tiistaina juoksin 6x1000m vähän huonolla kululla 3.05 vauhtia. Maanantaina olin juossut vesisateessa töistä kotiin. Tein fiilispohjalta vauhtileikittelyä. Torstaina päätin aloittaa keventelyn ja tein radalla 6x200m rennosti sekä henkseleitä. Ukko oli pikkasen nuutunut, mutta virkistyi loppuviikkoa kohti. Perjantaina juoksin lyhyesti töihin ja sieltä kotiin +kevyen kuntopiirin. Lauantaina en mennyt aamulenkille vaan nukuin pitkään. Iltapäivästä juoksin vesisateen jälkeen kevyen 7km sekä rullailin satasia. Yritin syödä hyvin. Kroppa alkoikin tuntua hyvältä. 

Sunnuntaina klo 8.30 lähdimme ajelemaan Seinäjoelle ja olimme hyvissä ajoin perillä. Haistelin tunnelmaa ja käveleskelin urheilukentän ympäri. Menin pukukoppiin huilailemaan, minne alkoi tulla muitakin kympin juoksijoita. Verryttelimme yhdessä ja tunnelma alkoi nousta. Callingissa piikkareita jalkaan laittaessa tunnustelin nilkkaa. Mihinkään ei tuntunut ja sain siis ponnistaa täysillä ja rennosti. Alustana oli uusi Mondo ja se sopi minulle. 

Kisa lähti käyntiin aika räväkästi ja tonnit 3.05 ja 07. Tiesin, että hyvä kisa on tulossa. Pysyin Henri Ansion peesissä melko hyvin, joskin pikkasen jäin hänestä. Etumatka ei kuitenkaan kasvanut ja löysin tsemppiä kisan loppuun. Tykitin viimeisen kilsan 2.59 niin että otin Henrin kiinni 500m ennen maalia. 

Takasuoralla puhalsi koko kisan ajan vastatuuli, mutta se ei juurikaan omaan juoksuun vaikuttanut. Sain aikaiseksi nappijuoksun ja pystyin 3.10 keskivauhtiin kun vielä paria viikkoa aiemmin 3.20 teetätti töitä. Aikani 31.43 ja seitsemäs sija tyydyttävät siis vanhaa sotaratsua. Heti maaliin päästyäni olikin jo uudet suunnitelmat mielessä. Ensimmäinen niistä oli "Suomen huonoimman kympin juoksijan" pytyn uudellen kiertoon laittaminen. Perinne ehti jo katketa kertaalleen. Hannu-Pekka Pukeva otti kunnian vastaan kuin mies ja tulee ensi vuonna toivottavasti osallistujana antamaan se eteenpäin. 

Haasteet kuitenkin jatkuvat ja seuraavaksi on edessä kahden viikon korkean paikan leiri Italian Sestrieressä (2032m) Jounin, Pauliinan ja Mikon kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentin 70v juhlaPinkaisu 2021

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 9km  maaston kautta +hieronta Ti 2km vr + 7xHarjun kierros reipasta (syke 150-160) +10x100m rullaukse...