sunnuntai 9. elokuuta 2015

viikko kalevalaisista

Ma 19km+hieronta
Ti 16km Leppälahdessa
Ke 6km juosten töihin + 16km töistä kotiin
To 5km+5x80m +3x1000m/4min pal (3.01,3.00,2.59) +1km murmella avojaloin +5x80m +aitakävelyä +syväkyykkyhyppyä +4km vr
Pe aamu 8km, ilta 2km kävelylenkki Kanavuoressa
La ilta 14km +askelkävelyä 5x30m
Su 25km
___________
yht. 124,5km

Kalevan kisojen jälkeen alkoi ihan mielenkiintoinen viikko. Juoksin töiden jälkeen ihan mukavan mittaisen lenkin ennen hierontaa. Selkeästi tuntui, että kroppa ei ollut aivan puhki kuten yleensä Kalevan kisojen jälkeen. Juoksemani ajat eivät siis kerro todellisesta kuntotasosta. Kropasta ei vain saa irti sitä, mitä siellä on ja syyrin syy siihen ovat vammat.

Tiistaina ulkoilin kevyen lenkin merkeissä Leppälahdessa. Juoksin 16km mäkisiä hiekkateitä, mikä tuntuu kropassa todella hyvältä. Päivällä olin käynyt testaamassa lpg laitteen vaikutusta kroppaan. Äkkiseltään voisin sanoa, että siitä voi on apua esim penikka ym vaivoihin ja omalla kohdalla kireisiin reiden ulkosyrjiin. Ajalla käsiteltiin myös pakaraa, mutta varsinainen ongelma ei sillä helpottunut.

Torstaina oli jälleen totuuden hetki kun menin radalle. Juoksu ei tuntunut erityisen hyvältä missään vaiheessa ja tonneissa sai tehdä töitä. Herkkyydestä ei ollut tietoakaan, mutta tulipahan treeni tehtyä. Perjantai aamulle olin varannut lääkäriajan, missä lääkäri katsoi magnettikuvia ja päätti antaa pakaraan kortisonia tulehduksen poistamiseksi. Illalla kävelin pikkasen Kanavuoressa, mikä oli ihan hyvää lihaskuntoharjoittelua.

Lauantaina maltoin olla urheilematta aamupäivän ja aika kului mukavasti toimitsijana tulospalveluissa junnukisoissa Harjulla. Edellispäivänä olimme tunnin Hannen kanssa Vaajakosken kohinoiden yhteydessä järjestetyssä junnukisoissa. Mukavaa kesätekemistä siis! Iltapäivällä kävin jo lenkillä ja tuntui heti, että piikko oli osunut oikeaan paikkaan. Pakara tuntui pelittävän paremmin ja ontuminen jäi pois. Ehkä sen vuoksi juoksu tuntui rennommalta ja jalat illalla hyviltä. Pikkasen molemmat takareiden kipeytyivät, mutta sitä saattoi aiheuttaa tekemäni askelkävelyt.

Harjun kisoissa sain kokeneemmalta triatlonistilta vinkkejä mitä kannattaa tehdä kun vanhuuden kolotuksia alkaa tulla. Hän suositteli puntilla käyntiä ja varmasti olisi hyötyä jos jalkoihin saisi voimaa. Pyöräilemään ei oikein vielä huvita, mutta myös sitä kautta saisi reisiin jytyä. Vesijuoksu ei oikein kiinnosta.

Sunnuntaille oli luvassa lenkkiseuraa. Pääsin JKU:n ykköstykkien kanssa pitkälle lenkille ja meininki oli sen mukaista. Puhuimme ennätysten tekemisestä, edustustehtävistä ja kovaa treenaamisesta. Kaikista niistä, mistä ite on joutunut tinkimään viime aikoina. Lohdullista kuitenkin on, että elämä jatkuu ja haasteita riittää ikäsarjalaisillekin. Nyt ensin paikat kuntoon ja sitten numerolappu rinnassa taas viivalle kisoissa!

Kuvan Pentti Virmalainen oli viime vuoden vuoden kohisija ja luovutti kaulassa roikkuvan palkinnon tänä vuonna seuraajalleen. Pena on useimmille tuttu ja fanaattinen kestävyysjuoksun ystävä. Ensi keväänä juostaan kymmenes Pentin pinkaisu, minne kannattaa kaikkien tulla mukaan! Kisa taitaa ens vuonna olla kaksi viikkoa ennen SM-maantietä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentin 70v juhlaPinkaisu 2021

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 9km  maaston kautta +hieronta Ti 2km vr + 7xHarjun kierros reipasta (syke 150-160) +10x100m rullaukse...