keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kalevan kisat 2015

Ma LEPO (5km kävelylenkki)
Ti 4km+5x80m+4x400m (66-67s)+4x200m (32-30)+5x80m+2km vr
Ke 5km+4x150m 3min vauhtia kiihtyen+2km vr (=8km)
To 8km+5x100m Leppälahden maastoissa
Pe aamu 5km, 4km+ Pori 10000m: 32.20 +4km vr
La 8km+5x100m Parkanosa
Su 4km +Poro 5000m: 15.29,79 + 4km
_____________
yht. 86,6km

Kalevan kisoihin valmistautuminen alkoi tänä vuonna palauttelulla. Pidin maanantaina suunnitellusti lepopäivän ja kävin vain kevyellä maastolenkillä. Jalkalihakset olivat kipeät lauantain kisasta ja sunnuntain hieronnasta. Edellinen viikko oli muutenkin hyvä määräviikko ja ajattelin sen tehneen hyvää kunnollekin.

Tiistaina pyörähdin radalla juoksemassa vetoja. Harjulla valmisteltiin ralleja varten ja menimme Palokan kentälle. Juoksu tuntui ihan ok hyvältä ja vedot olivat melko reippaita. Ajattelin nopean juoksun tekevän kuitenkin hyvää, sillä kunto on ollut vielä hieman hakusessa. Ratakisoja ei tälle kesälle ole liian montaa tullut kuten ei viime vuonnakaan. Syinä edelleen sama eli iän ja kilometrien tuomat kolotukset.

Keskiviikkona ja torstaina yritin ottaa rennosti. Olin aloittanut työt kesäloman jälkeen ja hyvin maittoi päiväunet töiden jälkeen. Fiilikset alkoivat nousta loppuviikkoa lähestyessä kun matkasimme perjantaina Poriin. Valmentaja Antero tuli samalla autokyydillä ja menomatkalla käväsimme Parkanon kodissa. Iskä tuli sieltä kyytiin ja pääsi nauttimaan Kalevan kisojen tunnelmasta.

Verryttelyssä huomasi, että mies on hidas ja kankea. Tein ihan normaalin alkuverryttelyn ja pari minuutin mittaista hengitystä avaavaa vetoa. Oikeastaan jo ensimmäisellä kilometrillä tiesi, että mies ei ole valmis kisaan. Oma juoksuvauhti tippui 3.20 tuntumaan jo hyvissä ajoin ja syke näytti vain laskevan. Päätin kuitenkin olla keskeyttämättä ja olematta kilpailun viimeinen. Kärki meni ohi pari kertaa ja aiva lopussa päätin ottaa irti sen mitä lähti. Viimeistä edellinen kilometri meni 3.10 ja viimeinen 2.58. Maalissa ei paljoa väsyttänyt. Pakaraan ei pahemmin tuntunut, vaikka kerran vihlaisikin. Ei selittelyjä- mies oli huono.

Lauantaina palauttelin Parkanon Käenkosken maastoissa, missä kilpaillaan 22.8 Liekkihölkän merkeissä. Juoksu tuntui hyvältä ja kiva oli juosta Hannen kanssa loppuvetoja.

Sunnuntaina lähdin juoksemaan vitosen kisaa ajatuksella, että menköön miten menee. Olin ilmoittautunut matkalle ja pääsin juoksemaan matkaa. Etukäteen asetelmat eivät kovin hyvää juoksua luvanneet, eikä oma aika sitä ollutkaan. Kisa jätti kuitenkin hyvän maun kun pystyin kiihdyttämään vauhtia loppua kohti. Sain poimittua lopussa pari kaveria enkä jäänyt viimeiseksi. Muuten ei juoksuista paljoa jäänyt kerrottavaa. Kolmen minuutin vauhti on tällä hetkellä liian kovaa ja tilannetta olisi helpottanut ahkera kilpailu radalla kesän mittaan.

Kalevan kisat omalta osalta eivät viimeiseen kolmeen vuoteen ole putkeen menny. Keväällä juoksukunto oli hyvä ja SM-maantiet menivät loistavasti. Maraton oli riskinotto, sillä sen jälkeen vanha pakaravaiva tuli takaisin. Se on vaivannut parisen kuukautta ja magneettikuvassakin olen käynyt.

Kalevan kisoja tällä viikolla jälkikäteen katsottuna havaintoja ovat olleet: tv-lähetykset oli pitkiä ja myös pitkät juoksut huomioitiin hyvin (varsinkin naisten). Yleisö näytti olleen mukana kisasuorituksissa eikä kommentaattorit yhtään surkutelleet aikoja, vaikka miesten kestomatkoilla hidasteltiinkin kymppiä lukuunottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikot 23 ja 24

Ma 6km juosten töihin,  10km töistä kotiin (avg 129 ka 4.49min/km) + kuntopiiri Ti 5km vr +koord +4x80m + 4x1000m /1,5min pal (3.08,08,08 ...