sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Ensimmäisiä juoksuaskeleita!

Ma 62km pyörälenkki (avg 130 ka 27,5km/h)
Ti 8km sauvakävelyä (avg 119 ka 8.23min/km)
Ke 8km kävely/juoksulenkki (avg 119 7.49min/km)
To LEPO
Pe 52km pyörälenkki (2x Leppälahti tempo 23.47/23.05)
La 11km sauvakävelyä/ hölkkää (avg 133 ka 8,25min/km)
Su 79km pyörälenkki (avg 119 ka 26,5km/h)
_____________
yht. 193km pyöräilyä 27km kävelyä

Kuluneella viikolla sain huomata, että pystyn ottamaan juoksuaskeleita sauvakävelyn lomassa. Tähän asti olen vain kävellyt enkä ole yrittänyt juosta. Nyt Halssilan pururadalla on hyvä ollut kokeilla miltä juoksu tuntuu. Aluksi kokeilin ylämäkeen ja myöhemmin tasaisella maalla. Iskutus tuntui toimivan ja lisäsin juoksupätkien osuutta lenkillä. Kävinkin tiistaina ja keskiviikkona peräkkäsinä päiviä "hölkällä". 

Keskiviikkona pidin lepopäivän, kun jalat ehkä hieman kipeytyivät juoksusuorituksista. Mitään takapaikkia ei kuitenkaan tullut ja ajattelin jo juoksun aloittamista. Itse asiassa lauantaina puhuin Anteron kanssa ja sanoin tiistaina tulevani ihmettelemään treeneihin voisiko sitä jo juosta. 

Viikonlopun alkaessa perjantaina palautuneilla jaloilla keksin pyöräillä Leppälahteen, missä sijaitsee tuttu 12km tempopätkä. Muistin joskus treeninä ajaneen siinä kahteen kertaan niin, että ensimmäinen suoritus on hieman kevyempi. Nytkin pystyin reilusti ajamaan kovempaa toisen pätkän ja lopussa syke ylitti jopa lukeman 170. Pyöräily ei kuitenkaan vieläkään ole erityisen hyvän tuntuista, mikä johtunee oikean jalan heikommasta voimatasosta. 

Lauantaille oli ohjelmaa tiedossa, sillä klo 13 oli taloyhtiön siivoustalkoota ja klo 15 Anteron tyttären tyttären, Tean yo-juhlat Vaajakoskella. Viimeksi oli Valtteri veljen lakkiaiset ja silloinkin tapasimme juoksututtujen kanssa. Joka tapauksessa aamulla ehdin käydä sauvakävelemässä ja illalla lepäsin. Ajatuksena oli sunnuntaina pyöräillä pidempi lenkki, mutta vesisade muutti suunnitelmia jo alkumatkasta. Pyörä ei tuntunut liikkuvan kovin helposti muutenkaan ja Tikkakosken kohdalta käännyin jo paluumatkalle. Innostuin kuitenkin käymään Laukaan satamassa munkkikahvilla, mistä tuli vähän lisälenkkiä. Vettä sateli itse asiassa kolmen kertaan, mutta onneksi lämpötila pysyi 20c lukemissa. Kylmä ei tullut missään vaiheesa, mutta miehen lisäksi myös pyörä meni suihkuun. Itselle uudella pyörällä ei miellään ajele vesisateessa.

Kesäkuu on pyörähtänyt ja sen puolesta on ihan hyvät fiilikset. Parin viikon työrupeaman jälkeen on parin viikon kesäloma edessä ja pitää koittaa keksiä itselleen jotain mukavaa tekemistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Syyspäivän tasausviikko

Ma 4km juosten töihin,  10km töistä kotiin (avg 132 ka 5.16min/km) +hieronta Ti 3km vr + 6xHarjun kierros (7.00-6.35) +10x100m rullaukset...