sunnuntai 26. marraskuuta 2023

Treeniviikko 5

Ma 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (ka 4.50min/km) +kuntopiiri
Ti 4km vr +koord +Hipposhalli 5x2000m/1min pal +6x60m kovaa/2min n.9.3s pal +3km vr 
Ke LEPO
To 4km vr +10x1min "Siwan mäki"/hölkkä pal +4km vr 
Pe 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +kuntopiiri
La 5km vr +Varjotestijuoksu 10km: 38.46 (avg 155 ka 3.50min/km) +5km vr
Su 18km puolipitkä lenkki (avg 128 ka 4.49min/km)
________
103km juoksua

Laskujeni mukaan viides treeniviikko menossa uutta treenikautta. Menoa on hieman hidastanut oikean polven tuntemukset, minkä arvelen johtuvan etureiden kireydestä. Tuntemukset alkoivat Riikan puolimaratonin jälkeen kun juoksin aika paljon maastossa. 

Tiistaina otin GoPron mukaan treeniin Hipposhallille. Viimeiseen vetoon lähdettäessä aloin kuvaamaan päähän kiinnitetyllä kameralla. Parin kierroksen jälkeen heitin sen maahan ja Soile jatkoi kuvaamista. Sain mielestäni ihan kivan videon tehtyä halliharjoittelusta. Pyrin tekemään videon 4K tarkkuudella kun sellainen mahdollisuus on. Suuret tiedostot vaan vaativat tietokoneelta aika paljon ja varsinkin editointiohjelmat tuntuvat tökkivän. 

Keskiviikkona pidin omatoimisen lepopäivän ja vaihdoin pyörään nastarenkaat ja kävin saunassa. Torstaina olisi pitänyt juosta 15km reipasta, mutta tein mäkivetoja. Hipposhallissa oli tankotanssi kilpailut menossa eikä sinne olisi päässyt lyhyempiä vetoja juoksemaan. Pidemmän reippaan juokseminen tuntui riskiltä polven kannalta ja olin kaavaillut lauantaille talvijuoksua Mikkelissä. En loppujen lopuksi saanut ketään matkaseuraksi eikä yksikseen huvittanut lähteä. 

Lauantaina hetken mielijohteesta päätin suorittaa oman varjotestijuoksun Kuokkalan tutulla reitillä. Talvijuoksusarjaa ei tänä vuonna harmikseni järjestetä ollenkaan. Ensimmäinen vuosi oli 2013 ja siitä lähtien tärkeä osa talven harjoittelua. Koronan jälkeen osallistujamäärät hieman laskivat. Sellaiset 50-60 kuitenkin osallistui säännöllisesti juoksuihin. Tilalle on tullut 5km Park-run tapahtuma, jota järjestetään ympäri maailmaa. Mattilanniemessä järjestettävä tapahtuma on harmittavasti lauantaina jo klo 9.30 aamulla. 

Kuvasin koko juoksuni otsaan kiinnitetyllä GoProlla. Sain sykemittarista tietoja kuvaan editoimalla Garminin omalla Virb ohjelmalla. Jostain syystä vihreä viiva tulee alalaitaan ja nyt korkeuskäyrä ei tullut ollenkaan. Tein kerran aiemmin Telemetry Overlay -ohjelmalla, mutta parhaat ominaisuude vaativat maksullista ohjelmaa. GoPro12 mallissa ei siis ole GPS:ää ja siten akun kesto on parempi. 

Sunnuntain juoksin -16c pakkasessa hieman normaalia lyhyemmän pitkän lenkin. Laitoin lämpölinimenttiä etureisiin ja se auttoi ehkä hieman. Huomenna on onneksi hieronta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...