sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

Juhannuksen 2023 juoksentelua

Ma ilta 12km (avg 129 ka 4.54min/km) +6x100m 
Ti ilta 5km vr +4x80m + Harju 12x200m/2min pal (34-32s) +aitakävelyä +hypyt ylös +3kmvr 
Ke ilta 12km (avg 134 ka 4.51min/km)juoksua maastossa +6x100m
To 3km kävely töihin, töistä kotiin 13km (avg 139 ka 4.44min/km) +kuntopiiri
Pe LEPO
La ap 5,5km vr +Teuva 6x1min mäkeen/hölkkä pal +6km loppuverr.
Su 21km sunnuntailenkki sis.4x kovaa (avg 138 ka 4.28min/km)
_________
yht.  90km juoksua

Juhannus 2023 tiesi kohdallani kesäloman alkamista. Sitä onkin jo jonkin aikaa odoteltu. Parina viikkona olen ottanut perjantait vapaaksi töistä ja sillä tavalla valmistautunut lomaan. En tiedä onko kroppa rasittunut kevään aikana, mutta ainakin vammaa tuli ja sykevälivaihtelu Garminin kellossa oli rasituksen puolella. Uni on viikonloppuisin maistunut hyvin myös viime päivien helteessä. 

Maanantaina odottelin alkuillasta uutta pesukonetta Gigantista ennen lenkille lähtöä puoli seiskalta. Kun olin puoli tuntia juossut alkoi satamaan ja mies kastui oikein kunnolla. Ilma oli kuitenkin edelleen lämmin eikä kylmä tullut. Hieman jäähtyneellä kropalla juoksu kuitenkin kulki hyvin.

Tiistaina juoksin pienellä riskillä kaikki vedot ja tällä kertaa kroppa toimi hyvin. Pohkeista löytyi riittävästi voimaa niin lyhyet 200m vedot tulivat kiitettävän hyvän tuntuisella juoksulla. Loppuverryttelyssä ei vanhat vaivat tuntuneet, mutta seuraavan päivän aamuna tiesi jotain tehneen. Parempi olikin käydä lenkillä vasta illasta. Ehkä olisi kannattanut pyöräillä, kun vielä perjantai aamuna olo oli aika kankea ja päätin kävellä töihin. Iltapäivästa akilles/kantapää antoi jo juosta ihan hyvän lenkin. Treeniohjelmassa oli reipasta juoksua ja hieman mäkisessä maastossa hain koneeseen kierroksia. 

Juhannukseksi saavuin Teuvalle, missä treeniohjelman mukaisesti pidin perjantain lepopäivänä. Kroppa kiitti ja sykevälivaihtelun lukema yön jäljiltä näytti lukemaa 103, mikä on huippukorkea. Alle 80 on hieman heikko ja kello seuraa neljän viikon ajalta tilannetta eli kertoo hieman pidemmästä kuormituksesta.
 
Lauantaina juoksin minuutin mäkivetoja samassa paikassa, missä 20. toukokuuta. Muistan, kuinka silloin hiekkatie oli juuri lanattu ja pieniä kiviä koko matkan. Tuntuma vedoissa silloin oli aika hyvä, mutta nyt vauhti oli hieman kovempaa. Tein nimittäin pätkälle Strava segmentin, jota tulevaisuudessakin voin seurailla. Vedon pituus on 320m ja vain 4m korkeuseroa, mutta jotain kuitenkin. Viimeksi yritin hölkätä reipasta paluumatkalla, mutta pakara esti sen. Niinpä en nyt edes yrittänyt ja silti piti pari kertaa pysähtyä takareittä venyttelemään. Se auttaa kyllä heti ja jostain syystä noin 45min juoksun jälkeen takareidessä alkaa hieman tuntua. Onko sitten kysymys lihasväsymyksestä ja juoksutekniikan muuttumisesta sitä en täysin osaa sanoa. Joka tapauksessa hyvä, kun pääsee juoksemaan ettei taukoa kokonaan tarvitse pitää. Toiveissa on, että heinäkuun puolella voisi jo jonkun kilpailunkin juosta. 

Sunnuntaina lähdin Teuvalla juoksemaan tuttua Pettumäen metsälenkkiä. Kiersin saman lenkin viimeksi Teuvalla ollessani. Reitin noin 10km kohdalla tullaan Pappilankankaan ulkoliikunta-alueelle, mistä lähtee ns. Lunnin lenkki. Reitillä juostaan Markkina-hölkkä ja joskus vielä haluan juosta sen. Ongelmaksi on osoittautunut perjantai päivä, jolloin olen vielä töissä ja Teuvalle kestää ajaa noin neljä tuntia. Lenkin loppuvaiheessa kirrasin vauhtia neljään kertaan tv-kovan puolelle. Hengitys teki töitä, mitä se ei ole viime aikoina juurikaan tehnyt vauhtikestävyysharjoitusten jäätyä vähiin. Alla yksi lyhyt video juhannuksesta ja huomenissa valmistuu pidempi video. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vappu 2024

Ma 3,6km töihin,  6km kävellen kotiin (11,2km/h) +hieronta Ti 3,5km pyöräillen töihun,  6km töistä kotiin Ke 28km pyörälenkki (avg 120 ...