sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Juoksua ja pyöräilyä

Ma LEPO (hieronta)
Ti ilta 4km vr +koord +4x80m +5x1000m/2min pal (3.15-10) +3k vr 
Ke 6km juosten töihin, töistä kotiin 1h kävellen 6km (akillekseen tuntui)
To ilta 4km vr +koord +4x100m +40min henkseleitä nurmikolla +aikakävelyt +hypyt +2km vr 
Pe ip 12km+5x100m (avg 141 ka 4.44min/Km) +kuntopiiri
La 14km juoksua Laajavuoressa +5x100m
Su 92km pyöräilyä (avg 120 ka 30.1km/h)
__________________
yht. 70km juoksua +92km pyöräilyä

Kesäloma lähestyy. Olen valmistautunut siihen ottamalla jo muutaman perjantain vapaaksi töistä. Viime viikonloppuna tuntemukset vasemmassa akilleksessa alkoivat lisääntyä. Maanantaina päätin pitää lepopäivän niin hieronta menee paremmin perille. Kroppa oli ehkä ehtinyt mennä jonkin verran tukkoon, sillä tiistain vedoissa jalat ei toiminut kovin hyvin. Ohjelmassa oli tonneja ja pitkät vedot ottivat lisää jalkoihin. Juoksin tarkoituksella vain viisi vetoa. 

Tiistaina hölkkäsin töihin, mutta kantapään seudulla alkoi tuntua ja päätin kävellä töistä kotiin. Kello oli normaalisti päällä ja päänupille teki hyvää edes kävellä. Kantapään alueella on aamuisin tuntunut, mutta päivän mittaan jalka on tuntunut paremmalta. 

Keskiviikkona menin normaalisti treeneihin mielessä juosta pehmeämmällä nurmikolla niin sanottuja henkseleitä. Siinä nurmikentän poikki juostaan kulmasta kulmaan ja palautellaan kentän toinen sivu. Juoksu ei ollut kovin rennon tuntuista, mutta tuli kuitenkin ja sain edes jonkinlaisen treenin tehtyä. 

Perjantain vapaapäivänä kävin asioiden hoitamisen jälkeen iltapäivällä kevyellä lenkillä ja kuvasin videota. Sain mielestäni hyvää materiaalia ja tein onnistuneen videon. Lauantaina juoksin hevostallilta lenkin Laajavuoressa, mikä teki myös hyvää vaihtelua. Illan mittaan kypsyttelin ajatusta mennä pyöräilemään Teron ja Matin kanssa seuraavana päivänä. Laittelin pyörää kuntoon viime kauden jäljiltä ja fiilis oli aika hyvä. 

Sunnuntain pyörälenkki oli varsin onnistunut ja heti tuli veivattua lähemmäs sata kilometriä. Sain peesailla koko matkan poikia ja keskisyke oli onnistunut 120. Pyöräily äkkiseltään saattaa hieman tuntua jaloissa, mutta juoksukisoja ei ole nyt tiedossa. Tänään tosin alkuperäisessä suunnitelmassa oli josta 10 000m Kuopion veteraanikisoissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vappu 2024

Ma 3,6km töihin,  6km kävellen kotiin (11,2km/h) +hieronta Ti 3,5km pyöräillen töihun,  6km töistä kotiin Ke 28km pyörälenkki (avg 120 ...