sunnuntai 7. elokuuta 2022

Lomaviikko 1/2

Ma aamu 5km, ip 8km reipasta (avg 142 ka 4.10min/km)+kuntopiiri +hieronta
Ti aamu 5km, ilta 3km vr +koord +3x80m +3x2000m/1,5min pal (vauhti 3.30) +3x80m +hypyt ylös +2km vr
Ke 56km kevyt 2h pyöräily (avg 113 ka 26,8km/h keskiwatit 141)
To aamu 5km +kuntopiiri, ilta 3km vr +koord +3x80m +10x400m/1min pal (75-73s) +aitakävelyt +hypyt ylös +2km vr
Pe 74km "rallipyöräily" Tikkalaan (avg 120 ka 26.6km/h keskiwatit 139) +rallipullakahvit
La LEPO
Su 100km Pyörälenkki (avg 119 ka 28,4km/h keskiwatit 153)
________
yht. 50km juoksua, 227km pyöräilyä

Torstaina Vaajakoskella
Lomaviikko on pyörähtänyt käyntiin ja ollaan jo viikonlopun puolella. Alkuviikosta maanantaina sain juostua lyhyen reippaan lenkin ennen hierontaa. Jalassa olivat Niken Tempo kengät, joissa on hyvä vaimennus. Sain treenistä tärkeää tietoa, että akilles/kantapää antaa paremmin treenata hyvin vaimennetuilla kengillä. 

Tiiistaina juoksin Vaajakosken kentällä 2000m vetoja. Kunto on sen verran laskenut, että 3.30 vauhti oli ihan sopivaa kyytiä. Jätin vielä kolmeen vetoon, sillä tuntemukset jalassa olisivat saattaneet kasvaa jos olisin enemmän juossut. Loppuverryttely oli hieman hankalaa, mutta muuten pehmeällä nurmikolla juoksentelu teki hyvää. Pidän muutenkin nurmikon tuoksusta ja se tuo paljon hyviä muistoja mieleen. 

Keskiviikkona pyöräilin Teron kanssa Tikkakosken lenkin. Tarkoitus oli kevyesti pyöräillä ja keskisyke jäikin sopivan matalaksi. Kuvailin treenistä videon sekä samaan videoon lisäilin omia havaintojani Garminin Forerunner 955 mallista. 

Torstaina olin toista kertaa Vaajakoskella. Tällä kertaa ohjelmassa oli 10x400m lyhyellä yhden minuutin palautuksella. Hitaan ensimmäisen vedon jälkeen 75s vauhti löytyi yllättävän helposti. Tiistain tapaan tuuli oli takasuoralla aika voimakas. Jossain vaiheessa pääsin jopa flow tilaan ja vetoja olisi voinut juosta muutaman useammankin. Valmentaja Anterolle lupasinkin juosta ensi viikolla 12kpl. 

Tällä hetkellä meneillään on jonkinlainen peruskuntokausi. Juoksukilometrejä kertyy edelleen todella vähän, mutta treeni muuten on määrällisesti aika korkeaa. Pyöräilylenkit ovat nimittäin aina melko pitkiä ja huolehtivat peruskunnon ylläpitämisestä. Juoksuvedoissa hieman tuntuu, että on jotain muutakin tullut tehtyä kuin vain juoksua. Silti, ehkä Niken Vaporflyidenkin ansiosta, juoksu on kulkenut olosuhteisiin nähden vähintäänkin kohtuullisesti. 

Jyväskylään saapuivat rallit viikonlopuksi. Omaan tekemiseen ne eivät juuri vaikuta, mutta viime vuosina on jonkin verran tullut niitä seurattua. Ensin kuuntelin ralliradiota lenkeillä ja nyt katselen myös Yle areenasta suoria lähetyksiä. Pyöräilyn kannalta on tärkeää ollut katsoa, ettei lenkki suuntaudu sinne, missä on päivän erikoiskokeet. Autotiet saattavat nimittäin olla aika tukossa eikä pyöräilijä sinne autojen joukkoon mahdu. 

Tikkala kahvitauko.
Perjantain pyörälenkki suuntautui Muuramen kautta Tikkalaan, missä pidimme Mehtosen kyläkaupalla tauon. Pääsin ensimmäistä kertaa käymään sisällä kaupassa. Jo jonkin aikaa olin siitä haaveillut. Kahvi maksoi vain 1,50e. Luulen, että kahvi keitettiin vain minua varten (Tero otti kaakaota). Omar munkit nimesin rallipulliksi päivän teeman mukaan. Hieman myöhemmin iltapäivällä erikoiskoe 8 nimittäin ajetaan aika lähellä Tikkalaa. Ehdimme siis jaloista pois. 

Tikkalaan ajaminen on mäkistä puuhaa. Reitille sattuu jyrkkiä mäkiä ja niissä saa kyllä tehdä töitä. Katsoin, että Taka-Keljon alue on 100m korkeammalla kuin Jyväskylä. Siitä syystä Ladun majan hiihtoladutkin pysyvät pidempään keväällä hyvässä kunnossa. 

Lauantaina pidin lepopäivän. Suunnittelin sen etukäteen ja myös kello oli asiasta samaa mieltä. Kuluneeseen viikkoon tuli kaksi hyvää rataharjoitusta sekä yli 200km pyöräilyä. Lauantaille oli luvattu myös vesisadetta. Rallimiehille vesisade sopii, mutta pyöräilyyn se sopii heikosti. Kävimmekin Hannen kanssa Mäntässä päiväseltään paikallista taidetta katsomassa. Vaikka en taideihminen noin muuten ole niin Mäntän taidetarjonta on kelvannut itselleni. Vielä muutama vuosi sitten siellä järjestettiin myös Serla hölkkä. 

Kuusaan Koskikahvilassa. 
Sunnuntaille suunnittelin jälleen Teron kanssa pidemmän pyörälenkin. Tuuli kävi lauantai-iltana vielä melkoisena ja suunnittelin lenkin mahdollisimman edulliseksi. Tuuli kävi idästä ja sivutuuli suurimman osan ajasta, kun pohjoiseen Laukaan suuntaan pyöräilimme. Silti tuntui, että tuuli pyörii vastatuulta tuntui olevan vähän väliä. Suunnitellusti pidimme kahvitauon Kuusaan kanavan Koskikahvilassa. Tarjolla oli Omarmunkkia niinpä otin sellaisen. 360 kamerastani loppui muistikortti kesken ja kuvailut jäivät vähiin. Uutta videota kuitenkin on tuostakin satasen lenkistä tiedossa. 100km tuli tällä kertaa yllättävän helpon tuntuisesti ilman lopun väsymistä. Aiemmin on tullut keskivauhtia katseltua enemmän ja loppumatkasta on ollut pakko koittaa olla hidastumatta. Nyt kuitenkin kohti toista lomaviikkoa ja treeniviikkoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...