sunnuntai 21. elokuuta 2022

Työt aloitettu ja treenit jatkuvat.

Ma ap 12km +5x100m +kuntopiiri +fyssari +hieronta 
Ti 3km vr +koord +3x80m +3x2000m/1min pal a 3.30min/km) +3x80m kovaa +2km vr
Ke ilta 52km pyöräilyä (avg 125 ka 28,5km/h, keskiteho 171w)
To 3km vr +koord +4x80m +10x300m/1min pal 53s +1km vr +aitakävelyt +hypyt ylös +2km vr 
Pe ilta 62km pyöräilyä (avg 123 ka 28km/h keskiteho 160)
La Lepo
Su 87km pyöräily Tikkalaan (avg 123 ka 27km/h nousumetrejä 1099m, keskiwatit 161)
_____________
yht. 37km juoksua +202km pyöräilyä

Tauko paikalla Tikkalassa. 
Kesäloman jälkeen työt on jälleen aloitettu. Pidin vielä maanantaipäivän vapaana ja siihen sattuikin monenlaista tekemistä. Alun perin ajatuksena oli seurata vain EM-maratoneja, mutta lääkärillä käynnin jälkeen siihen osui myös magneettikuvassa ja fysioterapeutilla käynti. Magneetti ei heti kuvauksen jälkeen maailmaa mullistanut, koska tulokset tulivat vasta perjantaina. Fysioterapeutilla sain ohjeeksi vahvistaa pohkeita niin kuormitus vähenee akilleksen alueelle. 

Tiistaina ensimmäisen työpäivän jälkeen oli hieman ryytynyt olo, mutta enemmän helteet (+29c) taisivat syödä miestä kun Anssi Mustosen kanssa kiersimme Harjun rataa. Sykkeet olivat noin 5 pykälää koholla ja lopussa syke oli todella korkealla lukemassa 177. Päätinkin tyytyä kolmeen vetoon, mikä kokonaisuutta ajatelle lienee järkevää. Juoksin kuitenkin hyvällä kululla vielä 3x80m, jotka kulkivat aika napakasti. Treenin jälkeen on aina parempi mieli niin nytkin. Autossa on ilmastointi ja mukavaa on ajella sillä kotiin. Muuten kyllä verryttelisin Harjulle kotoa, mutta jalkatilanne ei ole vielä normaali. 

Keskiviikkona pyöräilemään lähtiessäni taivas oli vielä pilvetön, mutta vajaa pari tuntia myöhemmin aivan tumma niin, että autojen ajovalotkin näkyivät paremmin. Vaajakosken kohdalla tuli kunnon rankkasade, kun kotiin olisi ollut enää vajaa 10min. Kastuin siis kunnolla, mutta keli oli edelleen lämmin ja päällä poikkeuksellisesti hihaton paita. 

Torstaina Harjulla oli urheilukoululaisten viikkokisat, mutta saimme käyttää sisärataa vetojen juoksemiseen. Juoksin maltillisia 300m vetoja kymmenen kappaletta lyhyellä minuutin palautuksella. Treeni oli oikein onnistunut ja vähäisestä juoksumäärästä huolimatta juoksu kulkee kohtalaisen hyvin. Pyöräily toki hieman jumittaa ja hidastaa, mutta sekin on väliaikaista. 

Garminin rasitusnäkymiä.
Perjantaina oli hieman kuormittunut olo ja kello samaa mieltä, kun lähdin pyöräilemään. Tarkoitus oli aika maltilla pyöritellä, mutta Peurunka Vehniä väli tuli kuitenkin hieman reippailtua. Sitten alkoi kaamea vastatuuli Tikkakoskelta Jyväskylään. Tuntui, kun pyörä ei olisi mennyt eteenpäin ollenkaan. Tuuli kävi etelästä aika voimakkaasti niin kuin yleensä. Kotiin kuitenkin selvisin, mutta ensimmäinen työviikko ja treenit tekivät tehtävänsä. Päätin pitää lauantain lepopäivänä kuten pari edellistäkin. 

Lauantaina uusi Forerunner 955 suositteli kevyttä päivää tai lepoa, mikä oli samansuuntaiset kuin omatkin suunnitelmat. Huilailin aamupäivän ja katselin edellispäivän Topi Raitasen juoksua vielä uudelleen. Perjantaina tuli poikkeuksellisesti valvottua klo 23 asti, kun Muchenin EM-kisoissa Topi juoksu kultaa 3000m estejuoksussa. Myös Kristiina Mäkelä loikki hopeaa, mikä oli hieno saavutus sekin. Joka tapauksessa lauantaina en treenannut ja kävimmekin Hannen kanssa katsomassa raveja Killerillä. 

Sunnuntaille suunnittelin pyörälenkkiä pitkään. Olin ajatellut käyväni Nyrölän suuntaan menevällä Saarenmaantiellä, mutta päätinkin pyöräillä Muuramen kautta Tikkalaan ja käydä katsomassa olisiko Mehtosen kyläkauppa auki. Eipä ollut, koska oli sunnuntai ja sain nauttia ilman kahvia ja Omar munkkia omia eväitäni. Tuuli oli todella voimakas jälleen, mutta ei vaikuttanut tuohon lenkkiin kovin voimakkaasti. Suuret korkeuserot (noin 1km lenkillä) ehkä heikentävät etelätuulta. Kutsunkin lenkkiä Espanjan ympäriajon, La Vueltan, mukaan. Treeniviikko alkaa olla jälleen paketissa ja blogiteksti tässä. Alla vielä valmistunut video viime viikon sunnuntain pyörälenkistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huiliviikko 2.

Ma 3km kävellen töihin,  5,5km töistä kotiin + kuntopiiri Ti vr + Leppälahti tempo 13km: 20.10 (9.55/10.15) (avg 163 38.2km/h 255w) +vr ...