sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Kalevan kisat 2022 DNS ja kausi paketissa

Ma 4km juosten töihin, töistä kotiin 10km +5x100m  (avg 137 ka 4.30min/km) +kuntopiiri
Ti LEPO
Ke 4km juosten töihin, töistä koitiin 14km (avg 136 ka 4.41min/km) +järvessä pulahdus 
To 3kmvr +koord +3x80m + Vaajakoski 3x2km/1,5min pal 3.30 vauhtia +3x80m +2km vr 
Pe LEPO ->Parkanoon
La 5km aamulenkki, ilta 8km juoksua (avg 136 ka 4.36min/km)+sauna
Su 93km pyörälenkki (avg 122 ka 29,3km/h)
____________
yht 59km juoksua

Golfkausi ja kesäloma aloitettu.
Kulunut viikko ratkaisi sen kannattaako Joensuun Kalevan kisoihin lähteä juoksemaan. Vielä sunnuntaina Matin ja Teron kanssa pyöräillessä elättelin toiveita. Uskoin, että tunne kantapään sisäsyrjällä (limapussi?) menisi ohi. Maanantaina kuitenkin töistä kotiin juostessa alueelle tuntui. Tärähtely ja kova alusta (keskustan asvaltti) ei tehnyt hyvään niinpä tulinkin loppumatkan hiekkateitä. Tein jopa 5x100m rullaukset. 

Tiistaina oli taas sellainen päivä ettei huvittanut lähteä lenkille ja tilannetta helpotti Jyväskylän Motonet kilpailut, joita katselin televisiosta. Sattui lisäksi vesisadepäivä eikä pyöräilemäänkään kannattanut lähteä. Odottelin, että keskiviikkona juoksu olisi kulkenut lepopäivän jälkeen. Toisin kuitenkin kävi ja hieman väkisin juoksin 14km. Sykemittarin jätin kotiin, mutta rannemittaus toimi ilmeisen hyvin. Vaihdoin uuteen Garminin Forerunner 955 valkoiseen malliin ennen Tampereen vetskukisoja. Päätin jo silloin, että en vaadi itseltäni mahdottomuuksia ja tyydyn siiten, mihin juoksukunto riittää. En saanut mitalia, mutta huonointa oli ehkä tuntemukset oikeassa jalassa (takareisi ja akilles/ kantapää). 

Tiistaina oli Anteron treenit ja suorituspaikkana Vaajakoski. Harju oli kiinni rallivalmistelujen vuoksi. Vedoissa akilles ei juurikaan tuntunut, kun jaloissa oli Niken Vaporflyt. Mies alkoi olla kuitenkin sen verran huonossa kunnossa, että 3.30 vauhti teetätti sopivasti töitä. Hikeä puski ja hengästytti. Nautin tunteesta ja muistutin itselleni asiasta. Sain lisäksi juostua 3x80m melko hyvällä tunteella. Loppuverryttely jäi muutamaan kilometriin. Hetkeä aiemmin olimme Anteron kanssa keskustelleet, että 3.13 km vauhti (=32min kymppi) on aika utopistista nykyisellä kunnolla. Ehkä ensi vuonna uudestaan tai jopa syksyllä, kun Harjulla on syyskuussa iltakisat ja ratakymppi. 

Perjantaina matkustin töiden jälkeen junalla Parkanoon vanhempien luokse, missä oli myös veli ja sisko perheineen. Kävin illalla pelaamassa minigolffia ja illalla ei huvittanut lähteä lenkille. Ja olihan niitä tuntemuksia jalassa edelleen. Sovin, että käyn seuraavana päivänä heti aamusta lenkillä. Kävin myös iltalenkillä, joka oli aika lyhyt sekin. Olotila oli kuitenkin lähes normaali ja olen tyytyväinen, että pystyn hieman juoksemaan. 

Sunnuntaina tulin aamujunalla takaisin Jyväskylään ja lähdin iltapäivällä Teron kanssa pyörälenkille. Ajelimme kevyeen sivuvastaiseen Petäjävedelle ja kävimme Multian tiellä kääntymässä. Kahvittelimme Kyläsepässä ja otin munkin kahvin kera. Paluumatka oli piristyneenä huomattavasti reippaampaa vauhtia ja keskivauhti nousi. Varsinaista myötätuulta ei erityisemmin ollut. Pyöräilytuntuma parani kilometrien edetessä ja pientä tehoa reisistäkin löytyi. Ensi viikko on lomaviikko ja katsotaan mitä sitä keksii. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lomaviikko 2/2

Ma aamu 5,5km , ip 8km +5x100m + kuntopiiri  +hieronta Ti 8km pyörällä lääkärillä käynti, aamu 5,5km , ip  12km kaupungilla käynti, ilta 3...