lauantai 23. heinäkuuta 2022

Viikko 29


Ma 4km hölkkää töihin, 7km töistä kotiin (avg 133 ka 4.49min/km) +kuntopiiri
Ti Lepo
Ke 4km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 135 ka 4.32min/km)+5x100m +kuntopiiri
To ilta 62km pyöräilyä (avg 125 ka 27,5km/h)
Pe 4,5km juosten töihin, 12km töistä kotiin pururataa pitkin +kuntopiiri
La 11km reipas kiihtyvä (vika km 3.22) (avg 150 ka 3.52min/km) +uinti +1km kävely kotiin
Su 77km (osa1 ja osa2) pyörälenkki Teron ja Matin kanssa (avg 122 ka 29,8km/h)
_________________
yht. 55km juoksua

Tikkakosken suunnalla pyörälenkillä.
Kohta on toista viikkoa kärvistelty jalkavaivojen kanssa. Maanantaina töihin oli mentävä ja ajattelin mennä sinne jalkaisin. Perjantain tapaan en kävellyt sinne vaan juoksin, joskin lyhintä reittiä. Tuntui hienolta juosta lyhytkin pätkä, mutta ei se kantapää vielä täysin kunnossa ollut. Töiden jälkeen töistä oli kotiin tultava ja pistin uudelleen juoksuksi. Puoli kuuden maissa oli Arto Pasasen hieronta. Oikea jalka sai kunnolla käsittelyä (pohkeet, etu- ja takereisi sekä lonkan koukistaja). Jumia oli vähän joka puolella. Tiistai tuntui hyvältä päivältä pitää lepopäivä ja antaa lihaksille aikaa palautua. 

Keskiviikkona oli jonkin moista juoksua taas ohjelmassa. Kuitenkin mahdollisimman lyhyinä. Torstaina oli oikein kuuma päivä ja annoin kantapäälle lepoa juoksusta. Sen sijaan pyöräilin parin tunnin lenkin ja tein Tikkakoskella yhden 10min reippaamman osuuden 150 sykkeillä. Yllättävästi paluumatka juuri sen vuoksi tai vastatuulen vuoksi oli aika raskas. Vauhti tippui ja ukko oli aika puhki. Toisaalta hellettä oli +27c. Join urheilujuomaa lenkin aikana ja se oli varmaan ihan hyvä peliliike. 

Perjantaina juoksin riskillä hieman pidemmän lenkin Kangasvuoren pururataa pitkin kun töistä kotiin kuljin. Ylämäet eivät akillesta pahemmin rasittaneet ja tuntui, että vaihteleva maasto teki vain hyvää. mies oli silti illalla aika väsynyt ja lauantaina pääsin vasta puolilta päivin lenkille. Vesisateen tauottua laitoin jalkaan Niken Tempo kengät, joissa on paljon vaimennusta ja droppi 10mm. Juoksu ei alussa tuntunut erityisen hyvältä, mutta kiihdyttelin vauhtia tasaisesti. Syke nousi ja vauhtikin alle 4min/km. Henkeen otti aika lailla ja pidin neljä lyhyttä n.20s taukoa, jonka jälkeen jatkoin samaa vauhtia. Näin jalat tuntuivat tuoreemmilta koko ajan eikä ylimääräistä rasitusta/ iskutusta tullut. Viimeinen kilometri tuli höyryjunan puuskutuksella 3.22, mikä oli mielestäni aika hyvin. Ehkä toiveita parin viikon päässä olevasta Kalevan kisojen kympistä ei tarvitse vielä haudata. Katsotaan nyt ensi viikko ainakin ja tehdään johtopäätöksiä sen jälkeen. Ilmoittautunut ainakin olen ja alle 32min rajakin juostuna viime vuonna Turussa (31.40).

Sunnuntaille sovin Teron kanssa pyörälenkin. Hän oli pyytänyt Haapalan Matin mukaan ja meillä oli oikein mukava lenkki. Pidimme kahvitauon Toivakan Huikon Helmessä. Pyöränmittari valitettavasti tallensi siihenastisen lenkin ja treeni piti ns. aloittaa uudestaan. Paluumatkan keskivauhti olikin 31km/h, kun mennessä vastatuuleen se oli 28km/h. Myös keskisyke nousi 114 ja watit 130 lukemiin 133 ja 157. Tarkoituksena oli kuitenkin pitää lenkki kevyenä ja kohtuu lyhyenä niin tuntuma juoksuun säilyy paremmin. Tämän päivän lenkistä valmistuu aikanaan myös video. Tuossa alhaalla kuitenkin viime sunnuntain pyöräilystä valmistunut video. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaksi viikkoa operaatiosta

Ma 1km kävely (25.13min/km) Ti 1,6km kävely Prisman ympäri (21,49min/km) Ke 1,8km kävely (19,58min/km) To 2km kävely (18,51min/km) Pe 1,...