sunnuntai 17. heinäkuuta 2022

Viikko 28

Ma 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 130 ka 4.29min/km)+5x100m +kuntopiiri
Ti 5km +koord +3x80m +1x2000m vauhti 3.15/km (dnf ukko jumissa)+4km loppuverr.
Ke aamu 4km, ip 5km töistä kotiin +uinti +hieronta
To ilta 5km vr +koord +4x80m +7x300m/90s pal 50-49s (akillekseen tuntui) +2km vr +aitakävelyä ym
Pe aamu 3,5km töihin kävellen 4km kävellen kotiin +uinti +kuntopiiri
La Lepo 
Su 600m juoksukokeilu -> pyöräilemään 50km (avg 110 ka 27km/h)
____________
yht. 57km juoksua

Pyöräilyt aloitettu aiottua aiemmin. 
Tampereen MM-kisojen jälkeen palaset eivät ole loksahdelleet kohdilleen. Maantiekisan jälkeen oikean puolen jalka (takareisi, akilles ja pohje) tuntui ongelmalliselta. Juoksin kuitenkin heti seuraavina päivinä lenkkejä ja arvelin palautumisen edetessä kolotusten helpottavan. Jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt saada hieronta heti viikonlopulle eikä odottaa keskiviikkoon saakka. Olisi pitänyt myös puhaltaa peli poikki hetkeksi ja käydä vaikka pyöräilemässä. Sen sijaan maanantaina suoritin työmatkajuoksentelua ja kävin järvessä palauttelemassa. Harmitus alkoi nousta kun tiistaina 2km pitkät vedot eivät kulkeneet ja vedot piti lopettaa jo yhden jälkeen. Keskiviikkona Otto Janhonen kertoi ukon olevan aika lahjakkaasti tukossa. Palauttava käsittely oli  kuitenkin saatu ja ajattelin asioiden menevään jälleen oikeaan suuntaan. Torstaina otin piikkarit Harjulle ja juoksin aika nopeita 300m vetoja. Akilleksessa tuntui alusta alkaen, mutta uskoin tuntemusten menevän ohi yön aikana. Kylmää olin pitäny jalassa jo aiemmin. 

Perjantaina totuus alkoi paljastua, kun jouduin kävelemään työmatkan. Juoksuaskelta ei pystynyt ottamaan ja repivä tunne kantapäässä tuli heti kun yritti hölkätä. Jo keskiviikkona lenkit olivat äärimmäisen lyhyitä kun yritin palautella jalkoja ennen hierontaa. Viimeinen virhe oli kuitenkin piikkarijuoksu. Lauantaipäivän osasin olla kokonaan juoksematta kun Hannen kanssa teimme päiväretken Keskisen kyläkauppaan. Jalka sai siis hetken lepoa, vaikka illalla piti pohkeille nousemalla hieman kokeilla tilannetta. Sivelin Voltaren tulehduskipugeeliä kantapään alueelle ja uskoisin sen auttavan. Varsinaista turvotusta ei onneksi ole. 

Sunnuntaina lähdin ulos tekemään pientä juoksua, mutta muutaman sadan metrin jälkeen totesin homman riittävän. Palasin takaisin kotiin ja laitoin pyörän lenkkikuntoon. Kuten arvelin kampien polkeminen ei tunnu kantapäässä ollenkaan. Jalkalihakset toki ovat aika heikot pyöräilyyn, mutta arvelin hidasvauhtisemmankin pyöräilyn tekevän hyvää. Jos ei nyt niinkään juoksukunnolle, mutta päänupille ainakin. Tilanne on siis tällä hetkellä tämä ja katsotaan viikko kerrallaan. Reilun kahden viikon päästä olisi Kalevan kisojen kymppi ja siellä ainakin tekisi jo mieli juosta. 

2 kommenttia:

  1. Pyörällä työmatkat (kotimatkalla lisälenkkiä) ja muutama päivä totaalilepoa juoksusta. Kalevaisten viikolla sitten herkistelyä juoksun muodossa, niin hyvä siitä tulee :-)

    VastaaPoista
  2. Joo jotain olen tehnyt ja muutaman ylimääräisen lopopäivänkin pitänyt. Tänään pystyi jo reipasta juosta.

    VastaaPoista

40. Kiimasen savulenkki

Ma  4km juosten töihin,  6km töistä kotiin (avg 132 ka 5.36min/km) Ti 3km vr +koord. +Harju 6x600m /2min pal (20.17-10) +aitakävelyä +2km...