sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Viikko 8

Ma ap 14km reippaahkoa +5x100m (avg 138 ka 4.17min/km) +kuntopiiri ->Jyväskylään
Ti ilta 4km vr +koord. +4x80m +5x2000m/1min pal (3x3.25, 1x3.20, 1x3.15) +6x80m kovaa +aidat ym +3km vr 
Ke 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 125 ka 4.44min/km) +kuntopiiri
To  ilta 4km vr +koord +4x80m +15x400m/1min pal (n. 73s) +6x80m kovaa +aidat +hypyt +3km vr 
Pe 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 131 ka 4.42min/km) +kuntopiiri
La 4km vr +8x1min mäkeen/hölkkäpal +10x100m +6km loppuverr.
Su 27,5km pitkälenkki (avg 132 ka 4.47min/km)
__________________
yht. 129km juoksua

Kulunut viikko on ollut hieman erilainen, kun maanantain otin vapaaksi töistä ja olin vanhempien luona viikonloppuna. Juoksin Parkanossa viikonlopun lenkkini sekä maanantain puolireippaan. Tästä syystä perinteinen maanantain hieronta jäi väliin. Jalat kuitenkin toimivat ihan hyvin viikon treeneissä. 

Tiistaina kahden tonnin vetoja oli yksi kappale enemmän. Edelleen sai sokea, että 3.25 vauhti menee aika rennosti 160 sykkeillä, mutta 3.20 jo 170 sykkeillä. Vaporflyistä ei kauheesti ole apua, mutta toki vähentävät rasitusta jalkoihin. Tilasinkin viikolla netistä Niken Tempot, jotka ovat treenikäyttöön suunniteltuja ja ilmeisesti tuntuma lähes sama kuin Vaporflyissa. Katsotaan kuinka hyvin ne toimivat, kun ensi viikolla pitäisi olla jo käytössä. 

Torstaina juoksin taas hallin puolella ja parin hitaamman vedon jälkeen vauhdiksi vakoitui 73-72s. Tuntuu, että kroppa ei paljoa happoja tuota ja lyhyellä palautuksella jaksaa noinkin monta vetoa juosta. Täytyy uskoa, että ahkerasti töitä tekemällä kunto nousee ja pystyn ensi kesänä vielä kohtalaisen hyvällä vauhdilla juosta ratakisoja. Tiedossa olisi mm. veteraanien MM-kisat Tampereella, missä tarjolla olisi maastojuoksua, maantiekymppi ja mahdollisesti vielä 5000m. Saattaa olla, että kaksikin matkaa riittää ja huhtikuun loppuun mennessä tulisi ilmoittautua. 

Kelit olivat jälleen viikolla haastavat. Tiistaina uutta lunta tuli 15cm ja keli meni plussalle loppuviikosta. Otin käyttöön Icebugit enkä ehtinyt saada rakkoa perjantain kahden lenkin aikana. Juoksin töistä kotiin pikkusen normaalia reippaammin ja nastat kyllä auttoivat. 

Lauantain mäkivetoihin vaihdoin jalkaan peruslenkkarit kelin vaihtuessa pakkasen puolelle. Valinta oli ihan hyvä, sillä Icebugit ovat aika kovat jaloille. Vanhalla Vaajakosken tie oli mäkivetoihin aika juostavassa kunnossa ja bonuksena oli vielä hyvä myötätuuli. Aika mielenkiintoisesti jokainen veto kulku yhden sekunnin kovempaa kuin edellinen veto. Pieni moka tuli, kun viides veto ei enää kiihtynytkään. Olin tuntevani siinä vedossa pientä vastatuulta..

Kuluneella viikolla maailmaa on järkyttänyt Putinin hyökkäys Ukrainaan. Ennustin sen tapahtuvan heti Olympialaisten jälkeen kuten Sotshin olympialaisten aikaan 2014. Muistan kun kipeänä katselin kisoja telkkarista Hannen kanssa ja Iivo hiihti hyvin. Näyttää Putin kunnioittavan Olympiarauhaa jos ei ketään muuta. Itse asiassa hän käyttää kisojen ajan valmistautumiseen kun kukaan ei usko Putinin hyökkäävän toista itsenäistä valtiota päin. 

Sunnuntaina oli pakkaspäivä, mutta varsinkin keskusta-alue oli erittäin liukas. Juoksu meni töpöttelyksi, kunnes lähempänä Keljoa taas vauhti parani. Juoksin loppumatkasta vähän reippaammin, kun tiesin ettei lopun 3km vauhdin nostoon ole mahdollisuuksia. Lenkin keskivauhti ei kovin korkeaksi noussut. Kevään edetessä tavoitteena on juosta hieman kovemmilla vauhdeilla myös lenkkejä. Nousukuntoisen pitäisi kestää koventunutta harjoittelua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...