sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Viikko 1/2022

Ma 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 130 ka 4.47min/km)+2x50 penkille nousua +hieronta 
Ti 3km vr +koord +5x80m +8x1000m/1min pal (3.30-20) +6x80m (11.8s) +aitakävelyt +hypyt ylös +3km
Ke LEPO (6km vapaahiihtoa)
To 4km vr +koord +5x80m + Hipposhalli: 15x400m/1min pal (75-72s) +6x80m (n. 11.8-6s) +aitakävelyt +hypyt ylös +3km vr 
Pe aamu 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 133 ka 4.41min/km) +kuntopiiri
La 2,5km +Varjotestijuoksu 10km: 40.00 (20.20/19.40) +2,5km vr 
Su 25km pitkälenkki (avg 132 ka 4.49min/km)
____________
yht. 110km juoksua

Vuodenvaihde on käynnistyi ehjällä treeniviikolla. Tiistain tonnit juoksin vanhoilla Adidaksilla ja jalat kestivät aika hyvin edellispäivän hieronnan jäljiltä. Käsittelyssä löytyi jumia etenkin takareiden alueelta, mihinkä onkin syytä kiinnittää jatkossa huomiota. Lumella ulkona juoksemiseen ei juuri talvella voi vaikuttaa, sillä matolle en ole siirtymässä. Radalla saa tarvittavaa pitoa tossuihin, mutta malttia vauhdeissa on silti pidettävä. Osittain tästä syystä tonnit ovat edelleen aika maltillisia. Pari viimeistä vetoa tuli 3.20 vauhdilla, mikä oli aloitusvauhtia 10s reippaampaa. Kiristämisen varaa pitäisi vielä olla reilusti. 

Seuraavan kerran vauhteja haettiin loppiaispäivänä torstaina, kun Hipposhalli oli onneksi edelleen auki. Juoksin 15 kappaletta 400m vetoa Vaporflyilla ja jalkalihasten rasitus ei käynyt kovaksi. Sen sijaan töitä sai edelleenkin tehdä 75s vauhtisiin vetoihin. Varsinaisesti happoja ei hirveästi kertynyt, mutta minuutin palautus kyllä kerrytti kuormitusta treenin edetessä. Sain parannettua vauhteja hieman loppua kohti, mutta varsinaisesti täysiä ei tarvinnut vielä juosta. Olen juossut ns. loppuvetoja viime aikoina kovaa Anteron kellottaessa aikoja. 80m matkaan 2min palautuksella on mennyt hieman alle 12 sekuntia (nopeimmat 11.6-8s). Valokennot oli tällä kertaa asennettu mittaamaan 20m pätkää. Nopeus on ilmeisesti aika vakio, sillä kello näytti aika tarkkaan kaikissa vedoissa 2.81-72s. Aika parani hieman jokaisella vedolla, mutta en päässyt vielä 2.6x alkuiseen aikaan..

Loppiaisen jälkeisen perjantain olisi voinut ottaa vapaaksi töistä, mutta pidin kesälomalla suurimman osan lomapäivistäni enkä niitä juurikaan säästänyt talveksi. Kävinkin siis normaalisti töissä ja sain työmatka lenkkeillen tehtyä päivän ulkoilut. Lauantaina olisi ollut Kuokkalan testijuoksu, mutta koronalukujen ollessa jälleen nousussa peruttiin myös testi. Hetken mielijohteesta juoksin lauantain reippaan reitillä ja tein lyhyen videonkin. Pakkasta oli kymmenen asteen paikkeilla, eikä treeniohjelmankaan mukaan tarkoitus ollut juosta täysillä. Juoksu tuntui periaatteessa ihan lennokkaalta, mutta toisaalta viikon ratavedot painoivat hieman jaloissa. Aloin katsoa kelloa ensimmäisen kierroksen jälkeen ja huomasin kiire tulevan 4.00 vauhtiseen kymppiin. Jouduin kiristämään huomattavasti toisella kierroksella ja aika jännästi saavutin tavoitteeni. Stravaan kirjautui vain yksi kierros, sillä aloitin juoksun Äijälänsalmen sillan kohdilta. 

Otin 360 kamerani mukaan, mutta jouduin pitämään sitä kädessäni koko treenin ajan. Henkselit, joihin olin ajatellut kiinnittää kameran ei sopinut kameran heilumisen vuoksi. Pidinkin kameraa kädessä treenin lopussa ja sain räkä poskessa kuvattua pikkupätkän. Kovasti aina yritän saada hieman uutta kuvakulmaa videoihini varsinaisen asian eli juoksun kärsimättä. En esimerkiksi pysähdy kovin mielelläni kesken lenkin kuvaamaan. Tänään pitkällä lenkillä tein poikkeuksen, sillä olin ajatellut kuvaavani Reliveen. Sainkin tehtyä hieman erilaisen videon, missä aloitin Reliven tekemällä videolla, siirryin sen jälkeen kännykkäkameralla kuvaamaani pätkään ja lopuksi analysoin lenkkiä Garminin ja Strydin keräämillä tiedoilla. Kuvasin kännykkäkameran näyttöä, mihin tallentui kuvan lisäksi oma puheeni. Höpinät eivät varmaankaan kiinnosta kovinkaan montaa, mutta onpahan video tallessa Youtubessa myös itseäni varten. 

Yhdellä lepopäivällä viikon kokonaissaldoksi tuli 110km. Tästä on hyvä jatkaa.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...