sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Viikko 50 ja jouluviikko

Ma 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 130 ka 4.37min/km) +kuntopiiri
Ti 3km vr +koord. +5x80m +2x5x80m kovaa 2/5min pal (pikkasen alle 12s) +4x1200m vetojen päälle +3km vr 
Ke 5,5km juosten töihin, 10km töistä kotiin jouluvaloja kuvaillen
To LEPO
Pe LEPO
La 15km kiihtyvä lenkki +koord. (vikat 3km 3.50)
Su 30km juosten Tikkakoskelle (avg 127 ka 5.21min/km)
_________
yht. 94km juoksua 

Ma 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 130 4.45min/km) +kuntopiiri
Ti 3km +koord +5x80m +5x2000m/1min pal (7.30, 7.28, 7.12, 7.05 ja 6.55) +5x80m +aitakävelyt +hypyt ylös +3km vr
Ke 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 132 ka 4.48min/km) +kuntopiiri
To 3km +koord +5x80m +15x400m/1min pal (78-76s)+1km vr +6x80m kovaa +aitakävelyt +hypyt ylös +3k vr
Pe LEPO
La ap 15km kevyesti kiihtyvä (avg 143 ka 4.23min/km) +polvennostojuoksua +päkiähyppyjä, ilta 3km hiihtoa (vapaata)
Su 25km pitkälenkki (avg 131 ka 4.52min/km)
__________
yht. 110km juoksua


Antero, Samuli Huusko ja minä tiistain treenissä.
Taas on parisen viikkoa kulunut vuotta 2021. Viikolla 50 oli loppuviikosta taas hieman flunssainen olo ja tuli pari juoksematonta päivää. Myös jalkojen kanssa oli hieman tuntemuksia, kun tiistain nopeusvedoissa alkoi takareiteen tuntumaan. Tarkoituksena oli treenissä juosta pitkiä 2km vetoja, mutta Hipposhallissa oli nuorten harjoituskisoja menossa. Treenin aloitus viivästyi ja päätimme Anteron kanssa juosta nopeusvetoja. Ne kulkivat ihan hyvin, mutta takareisi/pakaraan tuntui hieman. Kiertävälle radalle pääsi melko pian taas juoksemaan ja päätin lähteä Ari Nummelan valmennettavien junnujen peesiin. Sain näin tehtyä myös hieman vauhtikestävyyttä. Jaloissa ei sillä hetkellä tuntunut mihinkään, mutta seuraavana aamuna kylläkin. Vielä töiden jälkeen kotiin juostessa pakara kinnasi aika lailla. Olin ottanut 360-kameran mukaan ja kuvailin sillä Jyväskylän jouluvaloja. 

Torstaina oli taas tarkoitus juosta Hipposhallissa, mutta treenin aloitus olisi mennyt myöhään. Sain Anterolta vapautuksen treenistä ja lepopäivä teki hyvää jumiselle kropalle. Perjantaina oli edelleen oudon väsynyt olo ja en lähtenyt töiden jälkeen lenkille. Sen sijaan pistin saunan päälle ja hikoilin siellä. Yritin myös venytellä jumisia paikkoja. Seuraavana päivänä juoksin Tikkakoskella 15km kiihtyvävauhtisen lenkin. Juoksu kulki hyvin nihkeässä lumessa. Viimeinen 3km tuli vedettyä ehkä liiankin kovaa, sillä jalat meni hapoille. Viimeinen kilometri piti hölkkäillä, että jalat edes hieman tokenisivat. 

Sunnuntaille oli suunniteltu pitkä juoksulenkki Samu Nergin mökille Tikkakoskelle. Kerta oli jo kolmas ja sen puoleen oli hyvin tiedossa päivän ohjelma. Uuraisten tien reuna oli ihan juostavassa kunnossa. Jalkoihin sai kyllä iskun kestävyyttä tuolla treenillä, vaikka vauhti olikin aika maltillista. Toisaalta sykkeet olivat ihan peruskestävyystasolla. 

Maanantaina oli vielä töihin paluu kolmeksi päiväksi. Otin torstain vapaaksi töistä ja perjantainahan olikin jo jouluaatto. Tiistain pitkiin vetoihin sain kaveriksi Samuli Huuskon, joka Muhokselle menomatkallaan pysähtyi Jyväskylään. Kumpikin sai hyvän vauhtikestävyystreenin ja meneehän pitkät vedot nopeammin porukassa juostessa. Viikon toinen rataharjoitus oli torstaina. Halli oli menossa kiinni klo 14, joten menimme sinne jo aamupäivällä. Hieman harmillisesti liikuntapaikkojen työntekijät imuroivat ja pesivät koneillaan rataa juuri samoihin aikoihin ja kaarteet olivat alhaalla. Sain Niken Vaporflyilla kuitenkin tehtyä ihan hyvän treenin, vaikka tavoitevauhdeista jäinkin parisen sekunttia. Hieman kovemmissa vauhdeissa jyrkät kaarteet olisivat varmaan ottaneet enemmän nilkkoihin. Treeni oli ihan onnistunut ja sain mielestäni tehtyä parin kuvaajan avustuksella hyvän treenivideon. 

Jouluaattona jaloissa oli hyvä tunne ja oli mukava viettää vapaapäivää. Kovasti mieli teki lenkille ja lauantaina saikin jo reippailla ulkona. Lunta oli sadellut muutaman sentin ja pakkanen tippunut -15c lukemiin. Takareidet ehkä hiukan kangistuivat kylmässä juostessa ja lenkin loppukiihdyttelyt jäivät 4min/km vauhtiseen juoksuun. Illalla kävimme Hannen kanssa hiihtämässä vapaata. Lenkki jäi lyhyeksi -18c pakkasesta johtuen, mutta kevytkin hiihtely teki hyvää hartioille. 

Sunnuntain pitkälle lenkille sain mukaan Antti Hyttisen. Juoksimme yhtä matkaa Vaajakosken suuntaan ja teimme vaihtelun vuoksi hieman erilaisen pitkänlenkin. Olin ajatellut juoksevani 30km, mutta keli oli melkein -20c ja pikkasen liian kylmä. Keskisyke lenkillä oli aika normaali, mutta vauhti pikkasen maltillisempaa. Varmaan kylmyys kangistaa hiukan. Juoksukilometrejä yhdellä lepopäivällä tuli viikolle 110km. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lomaviikko 2/2

Ma aamu 5,5km , ip 8km +5x100m + kuntopiiri  +hieronta Ti 8km pyörällä lääkärillä käynti, aamu 5,5km , ip  12km kaupungilla käynti, ilta 3...