sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Vuodenvaihde 2021

Ma 18km +pari rullausta+4,5km Salama Santun kävelytystä
Ti ap 6km aamulenkki+ 10min kuntopiiri, ilta 4km +koord +5x2000m/1min pal 3.35-30 +5x100m +aitakävelyä +3x5 hypyt ylös +2km vr
Ke 16km +penkille nousuja (avg 131 avg ka 4,43min/km)
To ->Parkanoon + 15km kiihtyvä lenkki (avg 141 ka 4.11min/km) +10min kuntopiiri
Pe 15km kevyttä (avg 132 4.28min/km)+5x100m +päkiöille nousuja +leukoja 
La 15km vauhtikestävyyttä (avg 152 ka 3.54min/km) +10min kuntopiiri ->Jyväskylään
Su 24km pitkälenkki lumessa (avg134 ka 4.51min/km)
________________
yht. 130km juoksua

Kuva jo valmistuneista blogikirjoista.
Otin töistä vapaaksi joulun jälkeisen viikon ja lomien alettua menen siis töihin vasta seuraavan vuoden puolella. Vuoden 2021 ensimmäinen päivä osui torstaille ja usealla paikkakunnalla on vuodenvaihteessa järjestetty juoksukisoja. Tälle vuodelle kaikki kuitenkin peruttiin. Aluksi ajattelin juoksevani oman kovan treenin, mutta päätin kuitenkin pitäytyä harjoitusohjelmassa. Se tuntui sopivalta tähän tilanteeseen.

Harjoittelin lomalla pääsääntöisesti kerran päivässä, paitsi tiistaina jolloin kävin aamulenkillä. Iltatreenin odottelu olisi muuten ollut liian raastavaa. Ohjelmassa oli 2km toistoja viisi kappaletta aika lyhyellä minuutin palautuksella. Syke pysyi koko treenin ajan melko matalalla ja nousi korkeimmillaan lukemaan 168 sykkeiden liikkuessa pääsääntöisesti 160 paikkeilla. Olin xxl:stä hankkinut Niken Equinet 75 eurolla, joita lähdin kokeilemaan. Juoksu niillä tuntui ihan hyvältä, mutta hiilikuitulevyn puuttuessa tuttua eteenpäin linkoamista ei ollut ollenkaan. Olin ostanut pikkasen liian pienet kengät ja palautin ne seuraavana päivänä kauppaan. Ostan seuraavaksi joko Sauconyn Endorphinet tai New Balancen 1500:set. 

Keskiviikkona ukko oli aika väsynyt, vaikka edellispäivän treeneissä ei painanut ollenkaan. Meinasin jo levätä, mutta onneksi lähdin ulos lenkkeilemään. Reitti oli mukavan vaihteleva ja en juuri tuota lenkkiä ole tainnut juosta, vaikka vuodesta 2001 olen asunut Jyväskylässä. Torstaina ajoin aamusta Parkanoon, kun Hanne oli tullut yövuorosta kotiin ja meni nukkumaan. Tein lenkkini päivä valossa Parkanossa niin kuin muutkin viikon lenkit. Ohjelmaan oli laitettu kiihtyvä lenkki ja loppumatkasta vauhti oli pikkasen alle 4min luokkaa sykkeen lähestyessä 155 luokkaa. 

Vuoden ensimmäisenä päivänä lenkkivauhti oli kevyttä. Kiersin jälleen melko uuden lenkin itselleni. Lenkkari piti hyvin ja enemmänkin olisi voinut ulkoilla. Seuraavana päivänä piti kiihdytellä jälleen. Lähdin kiertämään lenkkiä vastakkaiseen suuntaan kuin yleensä. Jo heti alkuun oli mäkeä. Sen jälkeen oli alamäkeä Viinikanjoelle ja jälleen pari kilometriä nousua Porin tietä pitkin. Risto Mäkisen kanssa joskus juostiin tv-kovia Vatusentiellä ja aina muistan asian. Siinä vaiheessa 7km tuli täyteen ja mies teki jo aika lailla töitä. En jaksanut enää nostaa tehoja ja pyrin pitämään rasituksen samalla tasolla. Loppu oli ehkä hieman helpompi ja Strydin mukaan watit laskivat hieman 280->270w. Jossain vaiheessa oikeaan akillekseen tuntui hieman, mutta en asiasta sen pahemmin stressiä ottanut. 

Ajelin Jyväskylään lauantai iltapäivällä ja noin puoleen väliin ehdin päivänvalossa. Sunnuntaina sain Valtterin lenkkikaveriksi pitkällelenkille. Yön aikana oli tullut 10cm lunta ja eteneminen tuntui aluksi mahdottomalta. Rantaraittia ei oltu aurattu ja arvelin auramiestin ryhtyvän töihin vasta illalla. Suunnittelin juoksureittiä Seppälän suuntaan ja teollisuusalueella pyörätie oli yllättäen aurattu. Huhtasuolla vastaan tuli jälleen vastaan auraamaton pyörätie ja oikeaa akillesta alkoi kivistellä. Lenkki olisi jäänyt lyhyemmäksi ilman Valtteria. Sain kuitenkin 24km väännettyä ja viikkokilometrit 130 tuntumaan, mikä oli tavoite ennen lenkkiä. Tästä on niin sanotusti hyvä jatkaa eteenpäin ja toivotaan, että akilles tuntemukset helpottavat nopeasti.

Joululoman saavutuksiini kuului viidennen blogikirjan tekeminen. Käsityönä se tarkoitti jokaisen blogiteksin kopioi-liitä toiminnolla tekemistä Bookwright ohjelmaan. Tähän päälle tekstin muotoilut ja kuvien liittäminen yli 400 sivulle niin voi puhua kymmenien tuntien työpanoksesta. Aiemmin blogikirjan tekeminen onnistui automaattisesti, mutta nyt siis jokainen sivu pitää tehdä käsityönä. Sain vuodet 2014-2017 kirjoihin ja kansiin, mutta vuodesta 2018 tähän päivään odottaa vielä tekijäänsä. Ehkä odottelen hetken aikaa ennen uutta kirjaprojektia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 20

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 2km + 5km reipa s +3km vr +5x100m (avg 140 ka 4.10min/km) + kuntopiiri Ti ilta 7km +3x1min kisavauhti...