lauantai 26. joulukuuta 2020

Joulu 2020

Ma lepo +hieronta
Ti 4km vr +koord. +4x80m +15x200m/35s. pal (36-33) + 4x80m kovaa +aitakävelyä +4km vr
Ke 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin
To 15km+5x100m jouluaaton lenkki ja dronella kuvailua +10min kuntopiiri
Pe 20km reippaahkoa (avg 141 ka 4.14min/km)
La 15km kiihtyvä +2x30s mäkeen (avg 142 ka 4.07min/km)
Su 27km pitkälenkki (avg 130 ka 4.43min/km)
____________
yht 107km juoksua

Herra Hattu tasapainoilee oven päällä.


 Ansaittu joululoma alkoi keskiviikkona kun työpäivän jälkeen juoksentelin kotiin. Ehdin imuroimaan ym ennen kuin Hanne tuli iltavuorosta kotiin. Joulukoristelu oli aloitettu edellisviikonloppuna ja nyt jatkoin siitä mihin viimeksi jäätiin. Kattoon kiinnitimme mm. kuvan himmelin, jota kissa pääsi ihmettelemään ovenkarmin päältä. Melkoinen tasapainoilija kyseessä, sillä aika harva pystyy ottamaan rennosti kapean oven päällä. 

Antero oli laittanut jouluaatolle lepopäivän, mutta maanantaina söimme töissä jouluaterian työpäivän päälle ja olin sopinut hieronnan Timolle kuudeksi. Lenkille en siis viitsinyt täydellä mahalla mennä. Lepopäivä tuli ihan tarpeeseen ja hierontakin meni paremmin perille. Jumiset niskat ja hartijatkin saivat käsittelyä. Olen ilmeisesti pitänyt liian vähän paitoja päällä lenkeillä, kun kylmyys on päässyt hartijoihin. Uinti tai hiihto tekisivät tässä vaiheessa hyvää, mutta lunta ei ole ja uinti ei ole napannut. Nyt tosin ovat uimahallitkin kiinni koronan vuoksi. 

Tiistain lyhyet vedot kulkivat oikein mukavasti. Palautus oli jälleen lyhyt 35s eikä syke juurikaan ehtinyt tippua. Kulku oli kuitenkin hyvää ja ihan mielellään sitä lähti aina uuteen spurttiin. Enemmänkin olisi mennyt ja hieman kovempaakin. Reenin aikana ajattelin juoksevani 3000m kisaa. Rytmi kun oli aika lähellä samaa ja kierroksia kierrettävänä 15 kappaletta. Jaloissa alkoi tuntua vasta viimeisissä täysillä juostavissa 80m vedoissa. Anteron kellolla pääsin 11.60-40 pintaan Valtterin vedellessä reilu puoli sekuntia kovempia vetoja. Taisin juosta hapoille viimeisissä vedoissa, sillä lihakset olivat kipeät seuraavana päivänä ja itse asiassa koko joulun. 

Ohjelman mukaan lepopäivä olisi ollut jouluaattona, mutta Hannen ollessa iltavuorossa kävin lenkillä ja otin mukaan dronen. Joulukinkku oli ollut uunissa aamupäivästä lähtien ja pieni kiire tuli ehtiä päivänvalossa lenkille. Juoksin drone ja ohjain ym kädessä Vaajakosken Naissaaren suuntaan, mistä löytyi kuvauksellinen junaradan siltä. Onnistuin mielestäni kuvaamaan hyvää materiaalia ja kotiin palattuani alkoi editointi. Teen sen yleensä nopeasti enkä päiväkausia hiero materiaalia. Pientä kehittymistä on tapahtunut taidoissa ja jotain uutta kuvakulmaakin olen aina yrittänyt keksiä. Ihan hyviä videoita ovat silti ensimmäisetkin videot olleet. 

Joulupäivän ulkoiluna oli fiiliksen mukainen reipas pidempi lenkki. Lunta tuli ensimmäisen kerran keskiviikkona juuri sopivasti jouluaatoksi. Lumen määrä ei paljoa juoksenteluun vaikuttanut. Joulupäivän reippailussa lenkkari ehkä hieman lipsui, mutta onneksi ei tarvinnut hampaat irvessä juosta. Jouluruokia tuli sen verran hyvin syötyä, että energioista ei ainakaan ollut pulaa. Enemmänkin lepäily vaikuttaa kroppaan niin, että se menee hiukan tukkoon. Hyvää joulupäivissä on kuitenkin lepo. Otin töistä vapaaksi vielä ensi viikonkin, joten loma venähtää 1,5vk mittaiseksi. 

Tapaninpäivänä oli ohjelmassa jälleen reipasta. Tällä kertaa lenkin loppua kohti kiihtyvä. Lähdin lenkille vasta viideltä iltapäivällä, koska aamupäivästä olimme käyneet Salama Santtu hevosta katsomassa Tikkakoskella. Samalla tein hieman tallihommia (karsinan siivousta, vesien vaihtoa) ja kotosalla söimme loput jouluruuat. Kinkkua jäi vielä pariksi päiväksi. Lenkille lähdettyäni juoksu tuntui alusta lähtien hyvältä ja lenkkari piti hyvin lumella. Alun 4.20 vauhdin jälkeen kiihdytin 4.10 vauhtiin. Noin puolimatkan paikkeilla Mattilanniemessä ohitin juoksijan ja laskeskelin viitisen kilometriä olevan jäljellä. Vauhti nousi suunnitellusti 3.50 pintaan. Hengitys sai jo tehdä jonkin verran töitä. Joulukinkut ja suklaat mahassa tekivät sen, että puskassa piti käydä ennen loppuverryttelyä. Tein muutaman mäkivedon sen aikana ja sain suunnitellusti 15km täyteen. 

Sunnuntaille sain Valtterin lenkkikaveriksi. Hieman yritin saada myös muita Jyväskyläläisiä juoksijoita lenkille, mutta monet taisivat olla vielä joulun vietossa. Katsotaan josko tässä kevään mittaan jotain yhteislenkkejä saisimme aikaiseksi. Mitään järkeä ei ole lähteä 4.00 vauhtisiin lenkkeihin ellei tavoitteena ole jousta reipasta. Tulevalle viikolle ei ole uudenvuoden juoksua tiedossa, vaikka sellainen olisi sopinut minulle. Täytyy toivoa, että kohta alkavat koronarokotukset normalisoivat yhteiskunnan tilanteen. Juoksukisat eivät tietenkään ole maailman tärkein asia, mutta kertovat koronarajoitusten vähentymisestä. Kohti vuotta 2021 siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentin 70v juhlaPinkaisu 2021

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 9km  maaston kautta +hieronta Ti 2km vr + 7xHarjun kierros reipasta (syke 150-160) +10x100m rullaukse...