lauantai 5. joulukuuta 2020

Strydin testausta

Ma 13km (avg 127 ka 4,47min/km)+3x20s mäkeen + Timon hieronta
Ti 4km +5x2,2km sataman kierros +koord +5x100m +4km vr
Ke 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg128 ka 4.44min/km)+5x100m  +10min kuntopiiri
To 3km +2x5x50s Kyllön mäki +3km vr +koord +8x100m +aitakävelyä+hypyt ylös +2km vr
Pe aamu 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 130 4.42min/km) +kuntopiiri
La 17,8km tv-reipas (avg 149 ka 4.04min/km)
Su 27km pitkälenkki (avg 132 4.42min/km)
________________
yht. 129km

Tiistain reippailun viimeinen km
Tämän viikon teemana on ollut testata Stryd jalkapodia ja opetella sen käyttöä. Myyntimainos lupailee käyttäjälleen ummet ja lammet. Mahdollista on saada treeniohjelmia ja wattien mukaan juoksemalla tehdä ennätyksiä reitillä, jolla on mäkeä, tuulta jne. Syy miksi itse päätin Strydin hankkia oli sen toiminta sisätiloissa hallissa, missä gps ei toimi ja kellon kiihtyvyysanturi ei ole kovin tarkkaan. 

Tiistaina katselin tv-reippailun jälkeen tuloksia Strydin powercenteristä ja zoomasin viimeiselle kilometrille. Kääntöpaikalla vauhti tippui selkeästi ja hitaasti palasi 3.30 vauhtiin. Juoksin siinä vaiheessa viimeistä kierrosta ja halusin saada Stravaan hyvän ennätysajan. Ensi viikolla siirrymme nimittäin jo Hipposhalliin harjoittelemaan ja ulkoreippailut päättyvät siihen. 

Keskiviikkona oli normaali työmatkalenkkeilyn päivä. Paluumatkalla kiersin vaihtelun vuoksi Ristonmaan-Tikan kautta. Lenkki oli joskus vakiolenkkejä, mutta viereen avattiin uusi tie ja kyseinen reitti jäi vähemmälle. Matkalla ohitin valmentajan kodin ja mieleen tuli matkalle osunut pieni mäki, missä tein Anteron valvovan silmän alla ensimmäiset mäkivetoni. Vuosi oli 1998 ja hetkeä aiemmin olin saanut Anterolta käsin kirjoitetun ensimmäisen treeniohjelmani. Paljon on vettä virrannut Tourujoessa ja millään en muista kaikkia Anteron valvomia treenejä. Luulen luvun olevan jo useassa sadassa. 

Torstaina oli tuttu mäkivetoreeni Kyllön terveyskeskukseen johtavalla pyörätiellä. Maassa oli paikoitellen jäätä, mutta kiertelemällä löytyi tossujen alle pitoa. Valtteri on treenissä pitelemätön ja heti alkumatkasta tekee eroa nelikymppiseen veteraaniin. Juoksentelu jyrkkään mäkeen on tehnyt ilmeisesti ihan hyvää, sillä juoksu kulkee kivasti ja paikatkin ovat pysyneet kunnossa. Vielä alkusyksystä vedot ottivat nivuseen. 

Perjantaina oli ns. palauttelupäivä kahdella juoksulenkillä ja kuntopiirillä. Niitä olen koettanut pitää sitkeästi ohjelmassa ja lyhyinä 10min mittaisina olen jaksanut niitä vääntää. Mistään lihaskuntoharjoittelusta ei voida puhua, mutta pienestä keskivartalotreenistä kuitenkin. 

Lauantaina katselin aamupäivällä youtubesta Tuusulan tähtikisoja vuodelta 1993. Hetkeä aiemmin oli katsonut suomalaisten hiihtäjien videoita ja inspiroitunut oman videon tekemiseen. Aloin väsäämään omaa videota mielessä tuleva pidempi reipas lenkki ulkona sohjoisessa kelissä. Treeni meni yllättäen todella sujuvasti ja olin keskittynyt treeniin huolimatta ajatuksista väsätä video. Jalat toimivat kivasti eikä takareisiä tms kiristellyt. Kämpille päästyäni alkoi videon teko (alla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...