sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Viikko 3 bye bye Trump

Ma 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin +40/50/60s mäkivetoja (avg 128 ka 4,48min/km)+10min kuntopiiri
Ti 3km vr +koord +5x80m +10x1000m/1min pal (3.30) +10x80m (lentävä 20m testi joka toisella) +2km vr
Ke Lepo (7km työmatkapyöräily)
To 4km vr +koord +3x80m +15x200m/40s pal (36-34s) +5x60m kovaa +aitakävelyä +hypyt +3km vr 
Pe 5km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 128 4.54min/km)+kuntopiiri
La 4km +8x1min loivaan mäkeen/ hölkkä pal +10x100m rennosti +4km vr 
Su 25km pitkälenkki (avg 132v ka 4.44min/km)
____________

yht. 107km juoksua 

Tämän viikon merkittävimmät uutiset eivät olleet omat juoksulenkkini vaan USA:n presidentin vallanvaihdos. Trump siirtyi eläkkeelle ja 77-vuotias Biden tuli hänen tilalleen. Seurasin virkaanastujaisia televisiosta ja kaivelin puhelimesta kuvia vuodelta 2009, jolloin juoksin Pekka Stenholmin kanssa lenkkiä Washingtonin hallintoalueella. Obaman virkaanastujaiset olivat olleet edellispäivänä ja lavasteita ym. oli vielä esillä. Itseäni harmitti edellisviikonlopun Houstonin maratonin väliin jääminen vatsataudin vuoksi, koska olin kaverini Martin Kjäll-Ohlsonin kanssa leireilleet pari viikkoa Albuquerquessa maraton mielessä. No maraton jäi juoksematta, mutta muita kokemuksia kuitenkin tuli ja pääsin seurakaveri Jaakko Niemisenkin luona käymään Atlantassa. 

Tammikuun kolmas viikko toi kunnon talven Suomeen. Lunta pyrytti viikolla useampaan otteeseen ja varsinkin torstaina lunta tuli tuulen kanssa niin, että hyvä kun pääsi eteenpäin alkuverkan aikana. Vielä tiistaina oli hyvä keli, kun poikien kanssa verryttelimme ulkona. Meillä oli Valtterin kanssa silloin ohjelmassa tonnin vetoja lyhyellä minuutin palautuksella. Kunnon nousemisen huomaa nyt siitä, että minuutin palautus ei enää tunnukaan liian lyhyeltä ja 3.30 vauhti on aika rentoa. Määrää on melko paljon, mutta jalat eivät kipeydy juurikaan koska juoksu on rennohkoa. Nytkin jaksoi juosta loppurullaukset hyvin ja innostuinkin kokeilemaan valojänistä vastaan miten 20m kulkee. Juoksin joka toisen vedon valokennojen läpi ja sain aikoja 2.84, 2.78, 2.69, 2.68 ja 2.64. Ajatus oli vetää jokainen veto hieman edellistä kovempaa ja siinä onnistuin. Nopeammat kaverit vetivät 2.4 alkuisia ja jopa 2.2 alkuisia. Niihin ei ole itsellä asiaa, mutta mukava hakea hieman nopeutta ja saada dataa itseä varten. 

Keskiviikkona pidin suunnitellusti lepopäivän. Työpäivän jälkeen kävin parturissa ja hain ruokakaupasta makaronilaatikon tekotarvikkeet, joita käytin ruuan laitossa kotona. Kävin saunassa ja otin muuten rennosti. Lepopäivä teki ihan hyvää, sillä seuraavana päivänä 200m vedot kulkivat helpon tuntuisesti. Antero oli keksinyt uusia koordinaatioliikkeitä tehtäväksi ennen vetoja ja hieman Valtterin kanssa ihmettelimme miten itse vedot mahtaisivat kulkea. Hyvinhän ne kulkivat ja lopun 5x60m oli tarkoitus juosta kovaa. Anteron tarkalla käsiajalla ajat olivat  8.8, 8.4, 8.4, 8,6. ja 8.9. Olin tyytyväinen yhdeksän sekunnin alituksiin, mistä on aikaa vuosia. Viimeisen vedon lähdimme Valtterin kanssa lähtötelineistä ja yllätykseksi se jäi muita hitaammaksi..

Viikonlopulle Antero oli laittanut lauantaille mäkivetoja. Keli vaihtui plussakeliksi ja hieman mietitytti, miten lenkkari mahtaa pitää vedoissa. Tähän asti olemme usein juosseet 2min vetoja, mutta nyt siis puolta lyhyempiä. Juoksin kaikki vedot aika lailla samaa vauhtia ja juoksu kulki kohtuu hyvin. Pientä väsymystä oli koko päivän samoin kuin sunnuntaina, jolloin tuli juostua suunniteltu 25km pitkälenkki. Unta tuli viikonloppuna ihan riittävästi, joten palautumispuoli on sen puolesta ihan kunnossa. Viikonlopun yhteiskilometrit vain 107km, mutta sisälsi kolme kovempaa vetoharjoitusta. 

Hieman harmitellen katsoin, että lauantaille olisi ollut Joensuussa tarjolla 3000m hallikisa. Olen ollut kahden vaiheilla joko kilpailla Hippoksella 6.2 tai jättää se väliin. Pitkään ajattelin, että koronan vuoksi kisoja ei ole ollenkaan, mutta kisoja järjestetään kuitenkin. Ratatreeneissä ei olla sellaisia vauhteja pidetty ollenkaan, jotka valmistaisivat hallikisoihin ja senkin puolesta kisaan vaadittava suorituskyky on aika kaukana parhaasta. Treenit kuitenkin jatkuvat ja katsotaan miten homma etenee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...