lauantai 11. heinäkuuta 2020

juoksua ja uintia

Ma aamu 6km, ip 10km töistä kotiin
Ti 4km+ koord+ 5x80m+ 6x1000m/1min pal (3.30, 29, 31, 31, 32, 22) +1km vr +6x80m  +aitakävelyä
Ke aamu 6km,  ip 10km (4.56min/km) töistä kotiin
To 4km+ koord+ 5x80m+ 10x200m/200m hölkkäpal (35-33s)+aitakävelyä +4km vr
Pe aamu 6km, ip 10km töistä kotiin+selkiä/vatsoja, ilta 600m uinti (2,28/100m)
La n.2,5km Stamina virtuala cup uinti (1h4min, vauhti n.2.20/100m) Strava
Su 95km pyöräilyä (avg 120 ka 29,1km/h)
_____________
yht. 80km juoksua+95km pyöräilyä

Köhniöllä dronella kuvailua uinnin jälkeen
Tällä viikolla treeni on ollut juoksupainotteista. Polvi ja nivunen ovat tuntuneet sen verran paremmilta, että kävin tiistaina ja torstaina Anteron vetotreeneissä. Sen lisäksi juoksin vielä viikolla töihin ja sieltä kotiin. Näin sain melko hyvät viikkokilometrit (80km) kasaan, mutta sen lisäksi myös kipeät jalat.

Työviikon aloitin normaalisti työmatkaliikunnalla. Kotona olen jo viiden maissa ja päivän lenkit on siihen mennessä tehtynä. Tiistaina treeni alkoi vasta puoli seitsemältä Vaajakosken urheilukentällä, kun Harjulla valmistauduttiin seuraavan päivän Motonet kisoihin. Treenikaveri Jaakko Nieminen oli tullut myös treeneihin. Edellispäivän sateista ei ollut tietoakaan ja tonnit kulkivat edelleen 3.30 vauhtia. Sain juostua yhden enemmän kuin edellisviikolla ja polvi kesti hyvin juoksun. Vetojen päälle teimme vielä 80m rullauksia niin, että 30m kiihdytyksen jälkeen piti yrittää rentouttaa juoksua 30m ja vielä uudelleen kiihdyttää loppumatkaksi. Juoksunopeus on tällä hetkellä aika heikkoa, mutta ikä ja vammat huomioiden ihan ok.

Keskiviikon työmatkajuoksentelun jälkeen juoksin vetoja uudelleen, mutta Harjulla. Edellispäivän kisoja katselin televisiosta ja ajoittain teki mieli paikan päälle. Yle näytti kestävyysjuoksumatkoja kiitettävästi ja JKU:n omat juoksijat olivat hyvin esillä. Heissä on kyllä ainesta ja sen puolestakin tässä voi eläköityä rauhassa.

200m vedot tekivät ihan hyvää entiselle ratajuoksijalle. Kiihdytys on vielä aika heikkoa. Rento juoksuvauhti tuntuu rennolta, mutta näkyy myös kellossa. 200m palautushölkkä sen sijaan teetätti töitä eikä syke ehtinyt juuri laskea. Rasitusta kertyi treenin edetessä ja kymmenen kappaletta tuntui tässä vaiheessa ihan sopivalta määrältä.

Viikonlopun alkaessa päätin palautella jalkoja ja keskittyä lauantain pidempään uintiin. Stamina triatlonseura on järjestänyt jäsenilleen leikkimielisen kilpailusarjan, jossa on viikon aikana mahdollista omatoimisesti suorittaa sovittu kisa. Tällä kertaa se oli Köhniö järvellä uinti vastarannalle Könkkölään ja takaisin. Matkaa yhteensä reilut 2,5km. Kävin edellispäivänä perjantaina illalla vähän ottamassa tauon jälkeen tuntumaa veteen. Lauantaina sateli vettä koko päivä eikä senkään puolesta harmittanut uida. Märkäpuku päällä sellainen 19c asteinen vesi ei tuntunut kylmältä. Kello mittasi 100m välein väliaikoja ja oheisesta kuvasta näkee sinisen viivan vauhdin. Alkumatkasta se oli sellaista 2.20min/100m ja loppumatkasta heitteli huomattavasti. Luulen gps sateliitin hukanneen kohteen useammin, sillä vauhti pysyi suunnilleen samana. Löysin paluumatkalle hyvän rytmin ja syke laski hieman. Katsoin kelloa kääntöpaikalla Könkkölän laiturilla ja sovittua valotolppaa kiertäessä kellon näyttävän 32min. Tulin siis takaisin täsmälleen samaa vauhtia. Käsissä riitti hyvin puhti omaa vauhtia uidessa. Välillä piti hetken uida sammakkoa. Loppumatkasta yritin pitää päätä enemmän vedessä matalemmalla, jolloin uintivauhdin pitäisi parantua. Startti ja maali oli Köhniöllä ilmoitustaulun kohdalla.

Kuvasin dronella ja action kameralla lyhyen videon päivän suorituksesta. Yritin saada dronen seuraamaan minua veteen mennessä. Kolmeen kertaan suoritin veteen menon, mutta kone hukkasi minun aina jossain vaiheessa. Sain kuitenkin jonkinlaista materiaalia kuvattua ja ihan ok videokin valmistui. Alla lisäksi viime sunnuntain Teron kanssa suoritetusta pyörälenkistä video. Videolla näky hyvin tutkan käyttö ja siitä saatu hyöty. Tämän päivän lenkillä mukana oli lisäksi Matti Haapala ja lenkki suuntautui Toivakka-Lievestuore suunnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...