lauantai 4. heinäkuuta 2020

Garmin Varia /Heinäkuun alkua 2020

Ma 6km juosten töihin, ip 11km töistä kotiin (avg 135 ka 4.40)
Ti 2,5km uintia syysmyrskyssä (avg 113 2.06min/km)
Ke 34km pyöräilyä (sis.20min reipasta) (avg 142 ka 33.8km/h np 240w)
To 4km vr +koord+5x100m+ 5x1000m/1min pal (3.30-26) +aitakävelyä +3km vr
Pe 6km juosten töihin, ip 12km töistä kotiin (avg 135 4.55min/km)
La ap 8km+5x100m (avg 136 4.55min/km) +LEPO
Su 40km +85km pyörälenkki
____________
60km juoksua + 160km pyöräilyä

Uimareitti kodin ikkunasta katsottuna
Karstula Kiminki triatlonin jälkeisellä viikolla otin hieman rennommin. Jalat kipeytyivät jonkin verran kisasta, mutta kisan lisäksi rasitusta viikolla toi lyhyen loman jälkeen alkaneet työt. Se tiesi pari tuntia aikaisemmin heräämistä sekä nelisenkymmentä tuntia kotoa poissa oloa. Aloitin perinteisesti työviikon juoksemalla töihin sekä sieltä kotiin. Tiistaille ajattelin mennä tonneja juoksemaan Anteron treeneihin, mutta kesämyrsky muutti suunnitelmia. Vettä tuli oikeasti koko päivän ja juostessa olisi kastunut. Se ei sinänsä kesäkeleillä haittaa, mutta juoksu urheilukentällä vesilammikoissa ei sinänsä houkuttele ja on siinä aina pieni sairastumisriskikin.

Ikää kun tulee ja vammoja riittää, niin olen asenteen kautta pyrkinyt ottamaan uutta lähestymistapaa treeneihin. Töistä kotiin pyöräillessäni katselinkin Jyväsjärvelle päin ja ajattelin, josko sitä uisi sadepäivänä. Pyöräilin märkäpuvun kanssa läheiselle Halssilan uimarannalle sen jälkeen, kun Antero oli ilmoittanut juoksutreenien peruuntumisesta. Kiskoin märkkärin päälle ja lähdin uimaan suunnittelemaani tunnin suoritusta. Yleensä olen uinut Rauhanlahden voimalaitoksen suuntaan ja siellä olevalle laiturille. Tällä kertaa jatkoin Äijälänrannan asuntomessualueen laiturille, mistä käännyin paluumatkalle. Päivö-myrskyn nimellä kulkeva sade toi tuulta Jyväsjärvelle ja harvinaisia aaltoja. Siinä sai samalla harjoitella aallokossa uintia ja varsinkin alkumatka meni sammakkouinniksi. Paluumatkalla otin happea siltä puolelta, mistä aallot eivät tulleet ja uinti muuttui varsin jouhevaksi. Saldona tunnin uinti ja reilut 2,5km. Gepsi vähän alkumatkasta harhaili ja luulisin uintivauhdin olleen vähintään 2.20/100m.

Keskiviikolle sain kaverilta lähetyksen, missä oli Staminan kisapuku. Kiskoin sen heti päälle ja lähdin ulos sateiseen keliin. Kroppa suorastaan vaati kovempaa ajoa ja suuntasin Vaajakosken ohi ABC temporeitille, mistä arvelin palaavani kohtuu nopeasti. Asvaltti muuttui märäksi kovempaa pyöräillessä. Watit yritin pitää alle 280w (FTP on 250) ja paluumatkalla annoin nousta 300w. Osuusaika n.10km pätkälle parani ainoastaan yhden sekunnin siitä kun tempopyörällä kävin viimeksi reittiä kokeilemassa.

Torstaille oli tiedossa ratatreeni ja hieman jännitin, miten tonnit kulkevat edellispäivän pyöräilyhapotuksen jälkeen. Menimme Vaajakosken kentälle, sillä Harjulla oli jalkapallopeli. Juoksin tonnit hieman maltillisemmalla vauhdilla ja 3.30 tuntui sopivalta kynnysvauhdilta (syke alle 170). Juoksu oli jossain määrin lennokasta, mistä olin äärimmäisen tyytyväinen. Polvi rasittui ainoastaan hieman juoksusta ja seuraavana päivänä töihin juokseminen sujui ihan mukavasti. Töistä kotiin juostessa juoksu tuntui jopa lennokkaalta ja askellus tapahtui kummallakin jalalla tasaisesti. Leikatun polven seutu oireilee edelleen, mutta ei ole tällä hetkellä turvoksissa. Polven yläpuolen jänne tuntuisi myös rauhoittuneen ja reiden ulkosyrjän kireyksiin tulee kiinnittää huomiota. Triatlonin haaste lähinnä on pyöräilyn negatiivisen vaikutuksen minimointi juoksuun. Näitä on lähinnä iskutuksen puute ja lonkankoukistajin kiristyminen juostessa. Uinti toisaalta huoltaa koko kroppaa ja palauttaa jalkojakin.

Tälle viikolle tuli kohtalaiset 60km juoksua ja lauantaille olisin saanut mahdutettua toisenkin lenkin. Päätin kuitenkin syntymäpäiväni kunniaksi lepäillä ja kerätä voimia sunnuntain pitkälle lenkille.

Käyttöönottamani Garminin takatutka osoittautui ihan toimivaksi peliksi. Edessäoleva pyöränmittari piippaa tutkan havaitessa auton 140m päästä. Siinä jää jonkin aikaa reagoida auton takaa tulemiselle ja vaikka kiertää se tiessä oleva monttu mieluummin ojan kuin ajoväylän puolelta. Hifistelijöille mittari kertoo ohittavien autojen lukumäärän sekä niiden sijainnin reitin varrella. Ohitusnopeus on myös ihan mielenkiintoista dataa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...