sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Viikko 50. ja polven leikkaus

Ma n.2km= 1tunti uintia + 6,5km kotiin
Ti 4km salille +35min sali  (kyykkyä ym) +6km kotiin
Ke 35km Zwift sisäpyöräilyä (sis 2x5/4/3min 240-255w 3min palautuksella) Garminilla
To 1,5km uintia + 8km pyörällä kotiin
Pe 3,5km kävellen töihin +polven leikkaus ja autolla kotiin
La LEPO
Su LEPO
_______________


Välittömästi kahvia ja ruisleipää leikkauksen jälkeen :)
Loppuvuosi 2019 on kulunut polven leikkausta odotellessa. Järjestelin työasioita sen verran, että pystyn olemaan loppvuoden pois töistä. Seuraava työpäivä onkin sitten ensi vuoden puolella!

Viikolla tein töitä normaaliin tahtiin, mutta laskeskelin työpäivien määrää. Maanantaina kävin normaalisti uimassa ja tiistaina pyörähdin salilla. Keskiviikkona toteutin neljännen kerran Zwiftin treenin, jossa on kuusi eri mittaista vetoa ja tarkoituksena kehittää kynnysvauhtia/tehoa. Olen ajatellut sen olevan minulle vauhtikestävyysharjoitus, jolloin saa jo pikkasen hengästyä. Syke onkin naputtanut 160 lukemia ja olotila ollut kuin olisi tonnin vetoja juossut. Tällä kertaa kroppa oli ilmeisesti hieman väsynyt, sillä en tahtonut pystyä nostamaan watteja 250 lukemiin ja traineri reagoi lisäämällä vastusta. Se taas hidasti kadenssia eli kampien pyöritystä. Silloin taas puristaminen vaikeutuu, kun reisissä ei ole riittävästi jerkkua. Reeni siis tuntuu menevän pilalle, kun kadenssi on 70 luokkaa normaalin 90 sijaan..

Torstaina uin jälleen pulleroilla, kun maanantaina olin yrittänyt ilman niitä. Uinti muuttuu heti huomattavan helpommaksi ja matka taittuu. Olin ajatellut uivani 1,5km, mutta pidempäänkin olisin jaksanut. Löin väliajan kelloon kilometrin uinnin jälkeen ja uinnissa se tietää palautuksen alkamista. Kello ei siis mitannut matkaa kun en ilmoittanut palautuksen päättymisestä..

Edellinen leikkaus olikin 2005. Kauan sitten..
Perjantaina kävelin poikkeuksellisesti töihin, kun Hanne oli lupautunut hakemaan autolla leikkauksesta kotiin. Sain kävelykepit hieroja Timolta lainaan ennen Mehiläiseen menemistä. Siellä oli aika rento perjantai tunnelma ja sain valita puudutuksen. Otin selkäydinpuudutuksen ja sain selailla näytöltä leikkauksen etenemistä. Hieman häijyltä tuntui, kun jalkoja ei pystynyt liikuttelemaan. Polveen pumpattiin nestettä. Kamera ja työväline meni eri kohdista ihon alle. Polveen tehtiin ns. verestystä patellan jänneteseen, missä pieni repeämä tapahtui aika lailla vuosi sitten Paviljongin uuden vuoden juoksussa. Tulin silloin normaalisti maaliin ja voitin Icebugin kengät. Enää loppuverryttelyä en pystynyt tekemään ja vasemman polven ulkosyrjän jänteessä tuntui kipua. Polven tähystyksessä näkyi rustovaurion lisäksi pieni irtofragmentti. Pyörivä poranterä putsasi aluetta ja toimenpiteen pitäisi parantaa vamma-alue. Toiveissa on täysipainoiseen juoksuun palaaminen alkuvuodesta. Se kuinka paljon hiihdän, pyöräilen, uin tai käyn punttisalilla on vielä auki. Mahdollisesti pidän ohjelmassa kaikkia niitä ainakin kevääseen asti. SM-maastot on Kurikassa toukokuun alussa ja siellä olisi kiva olla mukana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...