sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Viikko 21 ja 3000m Vaajakoskella

Ma 12km maastossa +5x100m
Ti ilta 4km vr+2x1min+avarit+ Vaajakoski 3000m: 9.11, +5km vr (sis. 5x100m)
Ke 17km+4x100m+ hieronta
To 25km pitkälenkki
Pe LEPO
La LEPO
Su 18km (sis. 5x100m)
______________
85km
Kuva: Markku Koistinen
Viime viikonloppuna blogitekstin kirjoitettuani katsoin onnessani nettilähetyksenä PM-kympillä nuoren Robin Ryynäsen puolen tunnin alitusta. Se antoi vipinää kinttuihin ja hyvillä mielin juoksin puolipitkän lenkin edestakaisella reitillä Leppälahdessa. Oma juoksu tuntui hyvältä eikä mihinkään kolottanut. Päälle tein muutaman penkille nousun ja ylöshyppyjä. Ajatuksena oli valmistaa kroppaa tiistain kovaan rykäsyyn. Sunnuntaina juoksin vielä reippaana 12km niin että varaa olisi ollut kiristää, mutta hengitys jo teki töitä. Maanantaina kävin normilenkin ja tällä kertaa Halssilan maastoissa. Vauhti oli tarkoituksella hiljaista, jotta kroppa palautuisi kisavireeseen.

Tiistaina huilailin töiden jälkeen ennen kuin lähdin juosten verryttelemään Vaajakosken urheilukentälle. Harjun kenttä on remontissa tänä kesänä seuraavan kesän Kalevan kisojen valmisteluja varten. Tiedossa on ainakin uusi pinnoite (mondo?) ja katsomo puolellekin on jotain uutta luvassa. JKU järjestää siis tänä vuonna normaalia vähemmän kisoja ja ne mitä järjestetään on muualla kuin Harjulla. Vaajakosken kentällä oli hyvä meininki päällä kun saavuin sinne. Jalat tuntuivat hyviltä, kun vedin pari hengitystä avaavaa vetoa. Laitoin piikkarit jalkaan ja otin vielä muutamia teräviä vetoja. Päällä oli JKU:n kisavermeet ja lataus sen mukainen. Etukäteen ajattelin kuntoni olevan lähempänä 9.10 aikaa, mutta lähdin kuitenkin kokeilemaan 9min alitusta. Ensimmäinen veto tuli 2.59 eli aikataulun mukaan. Seuraava tippui jo hiukan (3.04), mutta uskoin pystyväni jonkinlaiseen vauhdin parannukseen lopussa. Toisin kuitenkin kävi eikä kiri lähtenyt. Sykkeet oli aika lailla tapissaan, mitä vanhalla miehellä voi olla. Se oli ehkä paras asia koko harjoituskisassa. Alexista ja Aleksista ei tällä kertaa ollut apua, muuta kuin karkuun heiltä yritin päästä. Etusuoralla puhalteli vastainen tuuli, joka teki matkanteon työläämmäksi. Yksin vedettynä ihan hyvä veto kuitenkin ja piikkarijuoksua tuli taas testattua.

Loppuviikolle katselin Mäntän Serla-hölkkää, missä ajatuksena oli pistää mies ahtaalle. Tulosten perusteella se olisikin onnistunut, sillä Martti Siikaluoma voitti kisan 1,5min kovemmalla ajalla kuin omani viime vuonna. Kisa jäi kuitenkin väliin vatsataudin vuoksi, joka alkoi to-pe yöllä. Oksenin silloin ensimmäisen kerran ja toisen kerran perjantaina, kun hain pyörällä auton määräaikaishuollosta (Suzuki huollon pihalle ;) ). Näköjään ei ollut väkisin syöty lounas imeytynyt ollenkaan ja pyöräilyn rasitus veti mahan vielä kerran sekaisin. Illalla oli vielä 37,4 lämpöä eikä lauantainakaan siis ollut asiaa juoksulenkille.

Tänään sunnuntaina olotila oli jo parempi ja aamupuurokin tuli syötyä paremmalla ruokahalulla. Juoksin Vaajakosken Kuohun porukan kanssa rauhallisemman ja sitäkin mukavemman lenkin. Juttu luisti hyvin tutussa porukassa ja kivaa oli. Ensi viikolla on taas uudet kujeet ja kuukauden verran olisi töitä ennen kesäloman alkamista.

M 3000 m

 1. Miika Takala              JyväskKU     9.11,82 
 2. Aleksi Niemelä             JyväskKU     9.34,19 
 3. Alexi Ruokamo              PosPy       9.41,26 
   Juha Nyyssönen             KylmäkVei       DNS 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 20

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 2km + 5km reipa s +3km vr +5x100m (avg 140 ka 4.10min/km) + kuntopiiri Ti ilta 7km +3x1min kisavauhti...