sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

viikko 14. ja Pentin 11. Pinkaisu 2017

Ma LEPO +hieronta
Ti 4km vr+3x4x30s Kyllön mäkeen/ mäen alla 100m spurtti/5min pal +3km vr +10x80m+aitakävelyä+hypyt+2km vr  =22km
Ke 6km juosten töihin, töistä kotiin 10km+sali+2km
To ilta 2km+10km reipasta (avg 147, ka 4min/km)+koord
Pe 6km juosten töihin, 9km+5x100m töistä kotiin +hypyt
La 4km vr+ Pentin 11. Pinkaisu 10km: 34.05, sija 5. (3.24/km avg 169) +5,4km vr
Su 24,5km pitkälenkki
_________________
yht. 112km

Kuvat: Jari Lahti
Karhu-Viestistä palauttelu lähti käyntiin heti maanantaina, jolloin pidin lepopäivän ja kävin hierojalla. Käsittely taisi mennä hyvin perille, sillä seuraavana päivänä mäkivedoissa ja vielä keskiviikkona ja torstainakin jaloissa tuntui. Torstaina oli tarkoituksena availla konetta reipasta juoksemalla. Makoilin töiden jälkeen ja keräilin voimia treeniä varten. Kovasti alkoi väsyttämään ja treeniin ei löytynyt ihmeempää iskua. Päätinkin juosta reipasta, mikä saattoi olla hyväkin vaihtoehto. Kroppa taisi olla vielä väsynyt. Ehkä tiistain treeni oli niin tehokas, että palautuminen siitä kesti normaalia pidempään. Niin tai näin loppuviikosta olo oli lähellä normaalia ja kroppa valmiina kevään kohokohtaan Vaajakoskella.



Limingan juokseva legenda Markku Nikkari piipahti keskiviikkona Jyväskylässä työmatkalla ja kyseli paikkaa missä juosta mäkivetoja. Ehdotin Savelan mäkeä, mutta Laurosen Petri sai miehen jyrkempään Tammitien mäkeen. Pyöräilin kotoa katsomaan poikien ulkoilua ja tein lyhyen filminpätkän. Samaista Tammitietä juostaan toiseen suuntaan Pentin Pinkaisussa ja liikenneympyrään laskettaessa tulee 5km täyteen.

Perjantaina oli jo seuraavan päivän kevään kohokohta mielessä. Hölkkäilin töihin ja töistä kotiin. Tein muutaman rullauksen ja tsemppasin itseäni. Lauantai aamupäivä meni odotellessa. Nykyään kun juoksukilometrejä tulee vähemmän en käynyt aamulenkillä. Osa syynä jalkojen kestäminen. Vatsa sen sijaan oli jo heti aamusta sekaisin. Johtui varmaan jännityksen ja kahvin yhdistelmästä tai sitten edellispäivänä syödystä mämmistä. Joka tapauksessa jalat eivät varmaan olleet palautuneet täyteen iskuun kisoja ajatellen, sillä keskisyke jäi normaalia alemmaksi.

Vaajakosken urheilutalolla oli normaali täpinä käynnissä kun saavuimme sinne. Pena oli saanut tänä vuonna houkuteltua myös maamme kärkinimen/ ykköstykin, Jarkko Järvenpään paikalle. Pikkasen edellisviikon Karhu-viestissä puhelin Jarkolle, että kisa nostaa kuntoa sopivasti puolimaratonia varten. Tai ainakin omalla kohdalla se on niin tehnyt. Kolme kertaa olen nimittäin luukuttanut alle 32minuutin ja joka kerta sen jälkeen on juoksu kulkenut. Tiivistetysti voisi sanoa, että alle 32min aika mahdollistaa puolen tunnin alittamisen ratakympillä ja varmasti alle 68min ajan puolimaratonilla.

Ennakkoon Jarkko ja edellisvuoden voittaja Jaakko Piesanen olivat kuulemma sopineet vuorovedosta reittiennätyksen alittamiseksi. "Ennätys" sana on hieman kaksijakoinen asia, sillä Henri Manninen on testijuoksussa juossut 30,53 17.11.2012, mutta varsinaisessa Pentin Pinkaisussa "vain" 31,17. Kerran on tainnut mennä myös 31.23. Olisi kiva, jos top10 olisi jossain kätevästi luettavissa. Joka tapauksessa Jarkko tykitti hyvin 31,02, mutta 31min alitus taisi jäädä pieneen törmäilyyn pihalta tulevan auton kanssa loppukilometrillä. Toivottavasti mies kuitenkin piti tapahtumasta ja tulee tulevina vuosina uudelleen Tampereelta Keski-Suomalaisia piristämään.

Otin kilpailun startin aika räväkästi, sillä alkukiihdytyksen jälkeen on jyrkkä mutka oikealle. Sain otettua sen rauhassa ja passasin juoksua. Kärkimenijät eivät hoppuilleet vielä ensimmäisellä kilometrillä. Aloin jäädä heistä tasaisesti ja mun imuun iskeytyi reenikaveri Konsta sekä Rami. Alkumäkien jälkeen Konsta meni vetämään, mutta hetkeä myöhemmin pistoksen vuoksi joutui pysähtymään ja pitämään pientä breikkiä. Rami tuuppasi musta ohi 4km kohdalla, eikä jäänyt odottelemaan. Yritin iskeä vauhtia, mutta kovempaa ei päässyt. Pahalta ei tuntunut, kropassa ei vain ollut enempää kierroksia. Vitonen tuli Tammitien alamäkeen pikkasen alle 17minuutin. Elättelin toiveita 34min alittamisesta tasaisen vauhdin kaavalla. Jari tsemppasi pyörällä vieressä. Ramin selkä oli puolen minuutin päässä ja pysyi siinä maaliin saakka.

Olen juossut Pentin Pinkaisun reitin varmaan parikymmentä kertaa. Se on toiminut kuntotestinä vuosien ajan. Kolme kertaa olen taitanut voittaa kisan ja joka kerta olen paikan päällä lukuunottamatta silloin kun olen ollut etelässä reenaamassa. Vammojen vuoksi on välillä mennä uimahallin puolelle uimaan muiden juostessa. Paljon on hyviä tapahtumia juoksusta ja toivotaan, että kisaperinne jatkuu vielä pitkään.

Kuvia 

M YL 10km
SijaNimiSeuraTulos
1Jarkko JärvenpääTampereen Pyrintö31,02
2Jaakko PiesanenSaarijärven Pullistus31,33
3Jaakko NieminenJKU32,41
4Rami OravakangasYlikiimingin Nuijamiehet33,38
5Miika TakalaJKU34,05
6Juuso Jänkälä35,18
7Konsta VilkmanJKU35,19
8Henri HelviläLahden Ahkera35,35
9Janne JokinenVaajakosken Kuohu35,49
10Joshua Jenkins35,51
11Tuomas HapolaSavitaipaleen Urheilijat35,51
12Aleksi NiemeläJKU37,03



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikot 23 ja 24

Ma 6km juosten töihin,  10km töistä kotiin (avg 129 ka 4.49min/km) + kuntopiiri Ti 5km vr +koord +4x80m + 4x1000m /1,5min pal (3.08,08,08 ...