sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Vaihtelevaa kulkua

Ma 12km kevyttä  (avg 143 ka 4,49/km)+Timon hieronta
Ti 3km+10x"Keuruun maili"+koord+10x100m+2km vr
Ke 18km sohjossa (sis10x100m)
To 3km vr +6x400m mäkeen/hölkkäpal. (2.00,1.59,58,57,55 ja 50)+4km vr (sis. 10x100m)
Pe 6km juosten töihin, 8km töistä kotiin
La LEPO
Su 24km pitkälenkki
_______________________
yht. 106km

Ma LEPO
Ti LEPO
Ke 8km Kaivopuistoon ja takaisin
To 5km aamulenkki Töölönlahden ympäri
Pe aamu 6km +lääkäri, ilta 6km sauvakävelyä
La 2km juoksua +salia +2km juoksua
Su 2km juoksua+40min soutua (8km)+takareisiä+2km juoksua
______________________
yht. 36km

Kulunut kaksi viikkoinen on ollut yhtä vuoristorataa. Testijuoksun jälkeen juoksimme lumisissa olosuhteissa poikien kanssa hyvän pitkän lenkin. Jalat tuntuivat olevan kunnossa, mutta päätin pikavarauksella päätin varata Timolta hieronnan. Jalat olivat pikkasen tukossa, mutta uskoin käsittelyn tekevän hyvää. Seuraava treeni oli vasta seuraavana päivänä illasta. Hanne oli lähtenyt autolla pohjanmaalle, niinpä töiden jälkeen pyöräilin Hipposhallille, mistä lähdin verryttelemään. Ohjelmassa oli kymmenen kierrosta reipasta Konstan kanssa niin sanottua Keuruun mailia pitkin. Maa oli luminen, mutta vauhtimme oli melko maltillista. Silti pakko oli kaksi viimeistä kierrosta tykittää pikkasen kovemmin. Heti reippaan osuuden jälkeen menimme Hipposhallin puolelle tekemään pakara ja polvennostojuoksua sekä teimme 10x100m. Päälle hölkkäsin sisätiloissa 10min ja lähdin pyöräilemään treenin jälkeen kotiin. Paluumatkalla huomasin, kuinka kroppa oli tyhjä ja mies väsynyt.


Keskiviikkona satanut lumi alkoi sulamaan. Sitkeästi juoksin ulkona 18km aina välillä spurtaten. Juoksu ei kulkenut oikeastaan ollenkaan, mutta tulipahan lenkki tehtyä. Pikku hiljaa pakaran seudulla alkoi tuntua vanha tuttu jomotus. Torstain mäkivetoihin otin jo buranan. Juoksu kulki todella hyvin ja lihakset olivat rennot. Vedin tarkoituksella vain kuusi vetoa ja verryttelin matkalla spurtteja tehden. Sain Anterolta autokyydin Hippokselle ja takaisin. Nautin valmentajan kanssa juttelusta ja annoin hänelle muutamia lukemiani kirjoja lainaan. Kipu pakarassa paheni pikkuhiljaa ja tunne oli sellainen, että siihen saattaisi hieronta auttaa. Otin perjantaille käsittelyn ja pidin lauantaina lepopäivän. Hiukan tyhmästi juoksin sunnuntaina Topin ja Janin kanssa puolipitkän lenkin, sillä heti lenkin jälkeen pakara tuntui jämähtävän kuten niin monta kertaa aiemminkin. Kroppa selkeästi muodostaa suojajumia silloin, kun SI-nivelen alue on ärsyyntynyt.

Maanantaina pohdiskelin mitä tekisin. Päätin varata Räsäsen Ilkalle lääkäriajan, kun olisin Helsinkiin ollut menossa muutenkin koulutusasiassa. Tiistaina olin juoksematta, kun menin veljen perheen luoksi yöksi. Keskiviikkona ja torstaina juoksin jonkunmoiset lenkit. Yhtään pitempää ei tehnyt mieli ja pakara selkeästi otti nokkiinsa noistakin kokeiluista. Meloxicamin eli tulehduskipulääkkeen syömisen lopetin eilen sen jälkeen kun lääkäri oli todennut, että SI-nivelessä ei ole mitään luun liikakasvua eikä siten leikattavaa. Nivel melkein kiinnittyy toiseen isoon luuhun ja väliin jää vain muutama millimetri. Vuosien saatossa luu ehkä kasvaa kiinni, jolloin nykyiset ongelmat saattavat loppua. Sitä ennen vasen keskimmäinen pakaralihas ärsyyntyy aina silloin tällöin. Muiden korvaavien urheilumuotojen mukaan ottaminen on suositeltavaa ja lihaskuntoon panostamista tulisi samaa tahtia lisätä, kun juoksukilometrit vähenevät. Asia vaatii ajatusten uudelleen muokkausta ja asennetta. Periksi ei vielä anneta, vaan yritys jatkuu taas kun täysipainoiseen juoksuun voin palata.

Jyväskylään palattuani ostin heti Lewelliin kuntosalikortin kolmeksi kuukaudeksi. Tarkoituksena on käydä siellä säännöllisesti voimaa hankkien ja korvaavaa tehden. Eilen otin tuntumaan painoihin, kun tein pelkällä tangolla syväkyykkyä, hauksia ja penkkiä. Hypin pari kertaa poxin päälle, mikä tuntuu aktivoivan pakaraa kiitettävästi. Tein myös päkiähyppyjä. Tänään sunnuntaina soudin 8km 40minuutissa ja vahvistin takareisiä. Katsotaan, miten tulevat viikot sujuvat. Töiden jälkeen tarkoituksena on kuitenkin treenata sen minkä pystyy ja välillä kannattanee pitää lepopäiviäkin ohjelmassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...