lauantai 10. joulukuuta 2016

Parin viikon treenit

Ma 5km juoksua +hieronta
Ti klo 16 kiropraktikko -> LEPO
Ke 2km+40min soutua+puntti+2km juoksua
To LEPO
Pe LEPO
La ap 9km juoksulenkki+jumppa (selkiä/vatsoja/kylkiä/leukoja/penkille nousua)
     ilta 6km hiihtolenkki Käenkoskella
Su 16km juoksulenkki (ka 4.34 avg 138) +20min kuntopyörää
________________
yht. 38km juoksua/hiihtoa

Ma 7min hiihtoa Ladun majalla+ 4km+40min salia+2km vr
Ti 15km hiihtoa Tikkakoskella (ka 5.40 avg 122)
Ke Kiropraktikko klo 12 ->45min vesijuoksua+15min uintia
To LEPO
Pe 10km juoksulenkki (ka 4.38 avg 181?)
La 4km juoksua +puntti +5km loppuverr
Su 20km hiihtoa Tikkakoskella
_______________
yht. 65km juoksua/hiihtoa

Taas on pari viikkoa kulunut. Juoksu on ollut vähäistä ja onneksi en etukäteen tiennyt pitemmästä tauosta. Olisi nimittäin vielä enemmän ottanut pannuun. Kuitenkin nyt on fiksua himmata harjoittelua ja hoitaa kroppa kuntoon. Aikaa siihen on mennyt ennenkin, mutta takaisin on tultu. Hyvä keksintö oli kiropraktikolla käynti, joka korjasi lantion pienen virheen muutamalla naksautuksella. Samalla tuli käsiteltyä selkää ja niskojakin. Osasin olla liikoja rehkimättä käsittelyn jälkeen ja toivottavasti palikat asettuivat paikoilleen. Juoksu tuntui kotimaisemissa Parkanossa siltä, että kunto olisi todella huono. Pakara toki otti nokkiinsa pienistäkin lenkeistä, mutta askel parempaan oli tapahtunut. Jomottava tunne SI-nivelen alueella lenkkien jälkeen ei ollut ihan samanlaista kuin aiemmin.

Toisella viikolla oli itsenäisyyspäivä ja sitä ennen yksi lomapäivä. Nautin lomailusta ja reenailin kevyesti. Sunnuntaina katsoin Facebookista, että Ladun majalla olisi perinteisen latu ajettuna. Edellispäivä lumimyräkkä oli kuitenkin peittänyt urat, kun sinne ajelin suksien kanssa. Pieni turhauttava lipsuttelu sukset jalassa ja kotiin. Päätin kuitenkin lähteä salille treenaamaan. Olen siellä tehnyt voimaa eli aika lailla samaa kuin Jaakon kanssa talvella 2014. Kuvasin salin You Tubeen ja sieltä hieman kertailin mitä sitä on tullut tehtyä. Painot ovat vielä hieman kevyemmät, mutta jotain kuitenkin on hyvä tehdä. Josko paikat taas alkaisivat kestää juoksua.

Itsenäisyyspäivänä ajelin Tikkakoskelle, missä hiihtelin hyvän lenkin auringonvalossa. Sauva napsahti poikki loppulenkistä. Olin jo aiemmin käynyt Kesportissa katselemassa uusia hiihtimiä. Nykyiset ovat vuodelta 2005, jolloin Aki Hinsta leikkasi akilleksen ja juoksutaukoa tuli ennen leikkausta ja sen jälkeen. Karhun hiihtopaketti, mihin laitoin pitoteipit maksoi 160e tuolloin. Sukset olivat muovia ja monojen nahka muovia, joka aika pian alkoi halkeilla. Niillä olen kuitenkin pärjännyt ja edelleen hiihtelen roskaisilla laduille. Ostin kuitenkin uudet edulliset karvapohjaiset Salomonit. Sukset ilman siteitä ovh 220, mihin siteet 49e. Sauvat One Waylta ovh 69 kolmella kympillä. Koko paketti 255e ei ole mielestäni liikaa maksettu. Iskältä sain lainaan vanhat monot, joilla uskon pärjääväni jonkin aikaa.

Suksien oston yhteydessä ostin kuminauhan, jolla voi tehdä keskimmäistä pakaralihasta vahvistavia liikkeitä. Jotain heräämistä vasemmalla puolella on tapahtunut, sillä juostessa molempia pakaroita polttelee. Lantion asento lienee myös muuttunut, sillä luissa (SI-nivelissä?) on jännitä tuntemuksia. Niin tai näin toivotaan, että liikkuvuus edes vähän paranisi ja juoksu voisi olla kivutonta jatkossa. Kevääseen on vielä aikaa.

Tänään Kuokkalassa olisi ollut testijuoksu. Päätin jättää sen väliin, vaikka välillä ajattelinkin juoksevani 5km. Kovaa juoksua ei ole ollut kuitenkaan ohjelmassa kuukauteen ja paikat olisivat vaan voinu rikkoontua uudelleen täysiä repiessä. Tätä kirjoitettaessa tuloksia ei ole vielä tullu nettiin, mutta arvelin Konstan tykittäneen nopeinta vauhtia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...