perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulu on jo ovella!

Ma 9km (avg 139 ka 4.34) juoksulenkki
Ti 3km+3xpakara/polv/vuorohyppely+3x80m+3x1000m/200m pal (3.18,16,19) +2km vr +syväkyykkyhypyt
Ke 2km juoksua+40min sisäsoutua+punttia +2km juoksua
To 12km (avg 137 ka 4.39) juoksua nastoilla
Pe LEPO
La 4km+puntti (maksimivoimaa)+3km vr
Su 23km hiihtoa (avg 134 ka 5.22) Ladunmajalta
___________________
yht 68km juoksua/hiihtoa

Ma 6km (pohje kipeytyi)
Ti Hieronta
Ke Lepo
To 6km+punttis+2km
Pe ap 10km juoksulenkki (avg 137 ka 5.04) +10km hiihtolenkki (avg 136 ka 4.48)
La 4km +sali+4km
Su 40min soutua salilla
_________________
yht 8km juoksua +10km hiihtoa

Edellisestä blogipäivityksestä on kulunut jälleen pari viikkoa. Silloin testijuoksu oli juostuna ja Suomessa täysi talvi. Kävin sunnuntaina Tikkakoskella hiihtämässä hyvän lenkin pakkaskelissä. Heti melkein perään lähdin valmentaja Anterolle kylään. Anteron toinen valmennettava Konsta Vilkman oli myös mukana ja meillä oli mukava hetki yhdessä. Söimme herkullisia pöydän antimia ja katselimme tv:stä EM-maastoja sekä keskustelimme juoksusta. Mitään tarkempia suunnitelmia emme lyöneet lukkoon. Pyydän Anterolta taas valmennusohjelmaa, kun pakara alkaa kestämään juoksua.

Alkuviikosta testailin pikkasen jalan kuntoa. Maanantaina juoksun lumisessa kelissä nastoilla hyvän lenkin, joka meni jo reippaan puolelle lähemmäs neljää. Ukko alkoi väsymään pian ja pidin lenkin edelleen lyhyenä. Seuraavana päivänä lähdin rohkeasti kokeilemaan hallijuoksua. Verryttelin JKU:n nuorten Jussi Eskolan, Miika Lehtisen ja Otto Kaarion kanssa alkuverkan. Toivotaan, että pojista kuuluu vielä aikuisten sarjassakin. Ennen vetoja tein normaalit koordinaatiot ja avarit. Aluksi ajattelin juosta yhteen putkeen pidemmän vedon. Vauhti karkasi kuitenkin heti alussa alle 3.20 enkä olisi jaksanut tonnia pidempään. Juoksu tuntui muuten yllättävän hyvältä, mitä nyt pikkasen vasemmassa pohkeessa kinnasi. Päätin pitää vedot kuitenkin vain kolmessa eikä onneksi illalla kotona tuntunut kolotuksia missään.

Viikko 50 piti sisällään pari salilla käyntiä ja sunnuntaina jälleen pidemmän hiihtolenkin. Tein sen tällä kertaa Ladun majalla, mistä löytyi hyväkuntoiset ladut. Hyvä niin, sillä sieltä löytyy myös korkeuseroja eli ylämäkiä ja laskuja. Vastaan tuli myös Jari, jonka kanssa hiihtelimme loppumatkasta. Mieli olisi tehnyt enemmänkin hiihtää, mutta loppupäivälle oli suunniteltu kevyttä joulushoppailua.

Tämän viikon maanantaina pohje ärsyttävästi kipeytyi ja lenkki jäi lyhyeen. Ehkä pohje oli alkanut rasittua hiihtolenkillä, mutta mitään en ainakaan huomannut. Kipu tuntui sen verran, että varasin Timolta hieronnan tiistailta ja varalta vielä keskiviikkonakin huilasin. Se meni osin kuitenkin jo laiskuuden piikkiin. Eilen torstaina oli viimeinen työpäivä hetkeen, sillä edessä on reilu viikon joululoma. Sitä olen odotellut jo pidemmän aikaa, sillä vihdoin tulee tilaisuus reenata päivän valossa. Kelit tosi harmittavasti meni plussan puolelle ja hiihtämisen kanssa on nihkeää. Tänään perjantaina käväsin Ladun majalla toteamassa perinteisen latu-uran hävinneen ja lumella oli paljon roskaa. Ajelin seuraavaksi Laajavuoreen, missä latukone oli juuri silottanut perinteisen urat. Huonokuntoinen mies oli vielä pikkasen väsynyt aamupäivän juoksulenkistä, joten hiihtelin ainoastaan kympin. Uudet sukset toimivat moitteettomasti.

Vuoden synkimpään aikaan olemme hakeneet uusia ärsykkeitä elämään hankkimalla pelikone Hannen kanssa. Edellisen kerran olen pelaillut omalla Game boyllä reilut 20 vuotta sitten, sillä tietokoneelta ei löydy yhtään peliä eikä kännykästäkään. Kuvan Tour de France vaatii aika taitavaa pelikonsolin hallintaa, mutta enköhän jotenkin opi sitä käyttämään. Keskiviikkona oli muuten vuoden lyhin päivä eli kevättä kohti ollaan menossa. Tässä vaiheessa onkin hyvä toivottaa hyvää joulua blogin lukijoille, mikäli niitä vielä on! Rauhallisia liikkeitä ja muistakaa syödä kinkkua. Itse laitoin äsken sen uuniin ja mielenkiinnolla odotan, millainen siitä tulee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...