sunnuntai 25. elokuuta 2024

Parempaan päin

Ma 4km juosten töihin, 11km töistä kotiin (avg 129 ka 5.01min/km) +kuntopiiri +hieronta
Ti 3km +5xHarjun kierros reipasta (6.53, 57, 59, 53, 38)  +10x100m rullaukset +2km vr 
Ke 50km pyöräily (avg 111 ka 26,6km/h 138w)
To 4km +koord +5x80m +Vaajakoski 10x200m/90s pal (36-34s) +5x80m +aidat +2km vr
Pe 4km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 131 ka 5.04min/km)
La 2km vr +Alajärvi 8km reipasta maastossa (4.20-10 syke 150-155) +2km vr 
Su 87km pyöräilyä (avg 115 ka 27,5 149w)
____________________
yht. 71km juoksua +137km pyöräilyä
 
Atro ja Miika Lappajärvellä. 
Kulunut viikko on ollut hyvää harjoituksellisesti. Maanantaina hieman painoi jaloissa edellispäivän maastossa juoksentely. Juoksin silti perus työmatkajuoksut ja kävin hieronnassa. Arto sanoi jalkojen tuntuvan kohtuu hyviltä, eikä pahempia kiristyksiä ollut edes etureidessä. Samalla hän testaili polven liikkuvuutta, jonka sanoi parantuneen jo selkeästi. Samaa mieltä olen itsekin, sillä hieman parempaa joustoa alkaa jo löytyä polven jänteessä ja sitä voi hieman "paukutella" etureittä venytellessä.  

Tiistain yhtäjaksoisessa pidemmässä reipppaassa Harjun "purulla" juoksu tuntui ihan juoksulta, joskin vauhdeissa on vielä parantamisen varaa. Juoksun vauhti pysyi tasaisena ja syke nousi hieman rasituksen kasvaessa niin kuin pitääkin. Myös lopun rullaukset tuntuivat ihan juoksulta.
 
Keskiviikkona kävin pyöräilemässä ja yllätyksekseni oikean ja vasemman jalan prosenttisuhde oli 62/38, kun tähän asti oikean voiman osuus on pysynyt sitkeästi lukemassa 35%. 
 
Torstain vetotreeniin Vaajakoskella laiton ensimmäistä kertaa tänä kesänä piikkarit. Jalat toimivat niillä juostessa melko mukavasti, joskin vetojen vauhdeissa oli vielä toivomisen varaa. Antero sanoi tekemisen muistuttavan jo juoksemista, mikä kyllä hymyilytti. Samaan aikaan radalla Joonas Rinne valmistautui sunnuntain kisaan, mikä varmaan antoi tsemppiä sekin. 
 
Perjantaina juoksu tuntui ihan ok hyviltä vetojen jälkeen. Ajelin illaksi Alajärvelle ja polvi hieman rasittui auton kaasupolkimen painamisesta. Pistin illalla vielä kylmää polveen ennen nukkumaan menoa. Seuraavana päivänä näytti satavan säätiedoituksen mukaan ja suunnittelin juoksulenkin pururadalle. Sieltä löytyi 8km reitti, minkä latasin kelloon ja lähdin suorittamaan. Harmikseni reittiopastus ei toiminut ja lähdin aika pian väärään suuntaan. Käännyin, mutta lähdin vielä toiseen kertaan harhareitille ja treeni meni sen puolesta pilalle. Sain motivaatiota ajatuksesta, että syksyllä toisella kerralla juoksen jo reippaasti alle 4min vauhtia, kun nyt vauhti oli 10-20s hitaampaa. Alusta teki kuitenkin hyvää ja asvalttia tulee vielä jatkossakin välttää. Aika käy vähiin Finlandia marathonin kymppiä varten, mutta siellä on aikomus startata. 

Sunnuntain pyörälenkille sain Vimpelissä asuvan Atron ja sovimme kohtaamispaikaksi Höykkylän. Vimpelistä Lappajärvelle oli hurja myötätuuli ja keskivauhti hyvää. Lappajärvellä pidimme pienen huoltotauon ja tiesimme 10m/s puhaltavan tuulen olevan tulevan vastaan paluu matkalla. Keskivauhti tippui, mutta watit pysyivät ylhäällä. Kiire ei kuitenkaan ollut ja hyvän kolmen tunnin pyöräilyn jälkeen olin taas Alajärvellä. Illaksi piti ajella Jyväskylään, koska maanantaina alkio työviikko normaalisti. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Partalan kirmaisu 2024

Ma 4km juosten töihin, töistä kotiin 10km  (avg 130 ka 5.11min/km) +5x100m + kuntopiiri Ti ilta 3km vr +koord. + 5xHarjun kierros (6.51, ...