sunnuntai 23. helmikuuta 2020

nousukunto

Ma 1h vesijuoksua + 6km pyörällä kotiin
Ti 3km vr +koord + 4x80m +10x1000m/1min pal (ka 3.40) +2km vr
Ke LEPO -hieronta
To 3km vr +koord +5x80m +20x400m/30s pal (ka 82s) +5x80m +2km vr
Pe 1,5km uintia (42min, keskisyke 123)
La 3,5km vr +10x70s mäkivetoa/2min hölkkäpal +3,5km vr +15min kuntopiiri
Su 22km pitkälenkki (avg 136 4.59min/km)
_________________
70km juoksua

Lauantain mäkivetojen Garminin analyysiä
Kulunut viikko on harjoituksellisesti ollut varsin onnistunut. Juoksu onkin ainakin omasta mielestä muuttunut väljän tuntuiseksi, mikä tarkoittaa askellusten välissä pientä leijumisen tunnetta. Tiistain tonneissa askellus tuntui niin hyvältä, että yritin Garminin kellosta seurata askeleen pituutta. Lukema oli siinä 1,3m paikkeilla. En tiedä onko lukeman seuraamisesta jatkossa hyötyä. Sen tiedän, että kisassa se on 1,9m tuntumassa. Joka tapauksessa jaksoin juosta kymmenen kertaa tuhannen metrin vedon eikä jalat olleet kovinkaan rasittuneet loppuvaiheessa treeniä. Tonnien vauhdit olivat tällä kertaa 3.37, 39, 40, 39, 38, 38, 37, 37, 36 ja 23. Viimeisessä tonnissa juoksin viimeisen 200m 34 sekuntiin eli sen mitä kulki.

Keskiviikolle oli ohjelmaan merkattu lepopäivä. Pidin sen ja hieronta tuntui menevän paremmin perille levänneisiin jalkoihin. Seuraavan päivän vedoissa tuntui, että hierojalla on tullut käytyä. Kuitenkin positiivisella tavalla niin, että juoksu kulki. Lihaspuolella onkin varmaan tapahtunut kehittymistä kuluneen kuukauden aikana. Leikatulla vasemmalla jalalla askellan varmaan rohkeammin kuin aikaisemmin ilman varomisia.

Torstain lukuisat nelisataset kulkivat parisen sekuntia kovempaa kuin viikkoa aiemmin. Myös syke palautuksen ainana tuntui laskevan paremmin. Edellispäivän lepopäivä varmaan auttoi asiassa. Urheilija kuitenkin tarkkailee itseään ja ainakin tässä tapauksessa ajattelee kunnon olevan edellisviikkoa parempi.

Perjantaille otin vapaapäivän töistä ja nukuin yhdeksään. Lähdin käymään puolilta päivin Vaajakosken uimahallilla, missä uin 1,5km ilman pulleroita. Pidin sykevyötä kiinni ja sain keskilukemaksi 123. Uintivauhti on edelleen aika heikkoa, mutta positiivista oli, että jaksoin uida 40min yhteen pötköön. Uimahallilta poistui tyytyväinen kaveri. Iltapäivällä ajelin vanhempien luokse Parkanoon, missä tein viikonlopun muut treenit. Lauantaille oli merkattu mäkivetoja ja löysin sopivan 6% mäen. Juoksin bussipysäkin liikennemerkiltä toiselle liikennemerkille. Aikaa meni 1.13 aluksi ja ajattelin vauhdin tippuvan nopeasti tavoiteltuun 70 sekuntiin. Ei tippunut vaan melkein kaikki vedot menivät muutaman sekunnin sisään. Viimeinen veto kirrauksella 67 sekuntiin ja kotiin hölkkäili jälleen tyytyväinen mies. Tunnustelin askellusta ja se tuntui lennokkaalta. Tästä sain päähäni ajatuksen, että askellut on parantunut.

Lauantaina sateli Parkanossa lunta iltapäivästä, joka ei sulanut pois päivän aikana. Sunnuntaina oli pikkasen pakkasta vielä aamupäivästä ja tiet käytännössä todella liukkaat. Asvaltti vielä liukkaampi kuin hiekkatien luminen/jäinen alusta. Kiersin juosten tuttua Lapinnevan lenkkiä, jota on tullut kierrettyä aika paljon. Kuuntelin podcastina haastattelua juoksija Nick Willisistä. Lenkki meni nopeasti aurinkoisessa säässä. Keskivauhti hieman kärsi liukkaudesta, mutta se ei juoksijaa haitannut. Jossain vaiheessa juoksin asvalttitien reunaa ja mieleen tuli Karhu-viesti. Toivottavasti mahdun JKU:n porukkaan, sillä kisa on 4.4 ja kunnon pitäisi nousta vielä aika lailla. Tavoitteena on 3.20 keskivauhti jollain kohtuu lyhyellä pätkällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikot 23 ja 24

Ma 6km juosten töihin,  10km töistä kotiin (avg 129 ka 4.49min/km) + kuntopiiri Ti 5km vr +koord +4x80m + 4x1000m /1,5min pal (3.08,08,08 ...