sunnuntai 27. lokakuuta 2019

viikko 44.

Ma 3km juosten Lewellille, missä 35min puntti + 4km juosten kotiin+liikkuvuutta
Ti 1km uintia (100m väliajat 2.40-50)
Ke 50km pyöräilyä kahdella vk-pätkällä (Tikkakoski-Leppävesi ja Leppävesi-Kaunisharju)
To 12km sauvajuoksua (avg 129 ka 5.56min/km, maakosketuksen kesto 286ms)
Pe 20min vesijuoksua +25min uintia
La 4km vr +6x Laajavuoren päälle nousua "sauvajuoksua" (n.5.00, 4.49, 4.48, 4.49, 4.45 ja 3.37) n.90m nousua 800m matkalla +4km vr +taloyhtiön talkoot-haravointia
Su 2h (64km) Zwift sisäpyöräilyä Lontoossa
_______________

Viime viikon melko hyvä treeniviikko sai jatkoa tämän viikon osalta. Lepopäivää en ole hetkeen pitänyt, mutta viikko-ohjelmassa on vaihdellut kevyemmät ja kovemmat päivät. Maanantaina esimerkiksi oli ohjelmassa hieman juoksua ja punttia. Lewellin jalkapuntin jälkeen olin yllättynyt, miten hyvin juoksu kulki. Tein kotiin päästyäni liikkuvuutta (jalkojen heilutteluja sivuille ja eteen/taakse). Tuntui, että treeni meni perille ja mielessä kävi ajatus mahdollisesta juoksuun palaamisesta vielä.

Tikkakoski-Leppävesi
Tiistina palauttelin jalkoja käymällä uimassa. Piipahdus altaalle oli todella nopea, mutta uin aika tehokkaasti. Otin kahden altaan välisiä väliaikoja (meno rintaa ja paluu vapaa uintia).

Keskiviikkona oli kauniin aurinkoinen sää ja lähdin töistä ennen neljää ehtiäkseni fillaroimaan ulkosalle. Lenkin aikana päätin testata, miten kovaa Tikkakoski-Leppävesi väli kulkisi. Pyörä suorastaan keuli, kun kiihdytin matkavauhtiin. Pidin alussa ketjut edessä pienemmällä rattaalla. Jalat eivät hapottuneet ja ylämäkiinkin vauhtia riitti. Jatkoin toisen kovemman pätkän Kaunisharjuun saakka, mutta astetta rennommin. Viikon vauhtikestävyystreeni oli tehty.

Torstaina tein hyvän sauvojen ulkoilutuksen Halssilan maastoissa. Puolijuoksuna tehtynä keskisyke oli lähellä juoksun sykkeitä 129 ja keskivauhtikin alle 6min/km. Olotila kotiin palattuani oli jälleen kotoisan hyvä.

Sauvatreeni porukkaa
Perjantain palauttelupäivän jälkeen Tero kutsui lauantain aamupäivästä sauvarinteeseen Laajavuoreen. En ole koskaan aikaisemmin sellaista treeniä tehnyt ja olen vain kuullut sen olevan hyvä treenimuoto. Syke totta tosiaan nousi anaerobiselle kynnykselle ja sen ylikin ajoittain jopa 14% ylämäkeen noin 5min suoritysta tehtäessä. Lähdin liikkeelle tunnustellen ja aika sopivasti pystyin hieman joka vedolla puristamaan ajasta pois. Viimeisen vedon jatkoin metalliporttien jälkeen vielä pikkutöppäreen päälle niin olin aivan Laajavuoren päällä. Maisemat sieltä olivat aurinkoisena päivänä aivan mahtavat ja niin oli olotilakin viimeisen vedon jälkeen.

Sauvaulkoiluun riittää vielä parannettavaa tuleville kuukausille. Voiman puute näkyi sauvarinteessä ponnistusvaiheessa, kun jalat taisivat tehdä suurimman osan työnnöstä. Mikäli polven kuntoutus etenee samaan tahtiin kuin tähän asti, ehdin vielä talven aikana tehdä monta hiihto- ja pyörälenkkiä.

Sunnuntain pyöräilyt
Tänään sunnuntaina kevyt rauhallinen sisäpyöräilu sinetöi hyvän treeniviikon. Keskisyke jäi melko matalalle 112, mutta tarkoituksena olikin palautua eilisestä. Heti eilisen treenin jälkeinen lehtien haravointi taloyhtiön siivoustalkoissa käynnisti palautumisen hyvin ja oli mukavaa olla ulkosalla muutenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...