lauantai 19. lokakuuta 2019

Viikot 42. ja 43.

Ma 3,6km kävellen töistä kotiin ->LEPO
Ti 35min sali +30min porrasnousua 130 syke
Ke 58km pyörälenkki Säynätsaloon (avg 119 np 178w ka 25,5km/h)
To 40min uintia
Pe Sali +15min juoksua matolla ->Parkanoon
La 8km juoksukokeilu (avg 138 ka 5.01min/km)
Su 10km (avg 144 ka 4.49min/km)+liikkuvuutta ja dronella kuvailua
_______________________
yht. 58km pyöräilyä+ 18km "juoksua"

Ma 1h vesijuoksua
Ti 30min sali (jalkoja)+15min juoksua matolla+kotiin pyörällä +hieronta
Ke 60km sisäpyöräilyä kahdessa tunnissa (avg 112, np 151 30,3km/h)
To 11km sauvakävelyä/juoksua (avg 125 ka 6,24min/km)
Pe 1km uintia (23min?) +30min vesijuoksua
La 12km sauvajuoksua (avg 131 6.03min/km)
Su 75km pyörälenkki (avg 134, np 189w, 27,7km/h)
__________________________
135km pyöräilyä +25km juoksua

Juoksua ja droneilua
Lokakuu lähenee  puolta väliä ja syksy etenee vauhdilla. Keli on viilentynyt selkeästi ja pilvisiä päiviä on ollut enemmän kuin aurinkoisia. Sunnuntain pitkän pyörälenkin ja melko hyvän treeniviikon jälkeen päätin ottaa viikon kevyemmin. Alkuviikosta mielessä kävi myös juoksukokeilun aloittaminen.

Maanantaina käveleskelin töistä kotiin pyörää taluttaen. Päätin pitää huilipäivän ja rötväsin kotosalla loppupäivän. Tiistaina käväsin salilla ja melko lyhyessä ajassa sain tehtyä jalkoja. En ole viihtynyt punttien parissa pitkään ja aina nopeasti tulee ajatus kotiin lähtemisestä. Tällä kertaa pitkitin reeniä tekemällä pienen kuntoiluosuuden eli 30min porrasnousulaitteella.

Keskiviikkona oli todella kaunis ja aurinkoinen päivä. Työpäivän jälkeen lähdin pyöräilemään Säynätsalon suuntaan ajatuksella, että keskivauhdilla ei ole mitään väliä. Kuvailin actionkameralla melko pitkän pätkän materiaalia ja tein niistä 20min mittaisen videon.

Perjantaina lähdin töistä pois ennen neljää ja fillaroin suoraan salille. Tein siellä jälleen nopean saliharjoituksen ja hetken mielijohteesta päätin kokeilla juoksumattoa. 15 minuutin hölkkä otti pohkeille äkkiseltään. Illaksi ajelin Parkanoon, missä tein viikonlopun aikana pari juoksulenkkiä. Lauantaina hölkkäilin 8km tuttuja lenkkimaastoja pitkin. Tein päälle hieman liikkuvuutta ja jaloissa tuntui heti juoksun rasitus. Mikään paikka ei kuitenkaan ns. hajonnut, vaikka polveen tuntui kuten on koko tämän vuoden tuntunut. Seuraava lenkki oli seuraavana päivänä ja pari kilometriä pidempänä. Keskivauhti oli jo kohtalaista luokkaa, mutta myös sykkeet olivat hieman yläkanttiin. Juoksu on aika tehokas kuntoilumuoto. Uskoisin, että jonkinlainen lenkki kerran päivässä ylläpitää kuntoa riittävästi. Jonkinasteisissa fiiliksissä kuvailin dronella oheisen videon. Siinä näkyy selkeästi oikean terveen jalan vippaus ja vasemman jalan passiivisuus.

Tällä kuluneella viikolla palauttelin jalkoja varmuuden vuoksi maanantaina vesijuoksemalla ja tiistaina kevyellä puntilla. Tiistaina kokeilin taas matolla juoksua ja illalla oli hieronta. Keskiviikkona pyöräilin trainerilla sisällä aika pitkän lenkin. Syke jäi oudosti aika matalalle, eikä edes 120 sykkeitä jaksanut ylläpitää. Eliud Kipchogen hengessä pyörälenkin pituus oli 1.59. Muutenkin olen vesijuoksulenkkejä ym tehnyt tyyliin sekunnin alle tai päälle tunnin ja puolen tunnin treenit samoin. Pientä numerokikkailua siis ja huumoriahan pitää liikuntasuorituksissa aina olla.

Mitään kovempia treenejä en saanut aikaiseksi tällä viikolla. Ehkä se ei niin paha asia ole. Pääpaino on kuitenkin jalan kuntoon saattamisessa. Pikkasen alkoi taas hermoja kiristellä, kun polven jänne ei ole odotetusti alkanut kestämään juoksua. Aika on kuitenkin puolella, eli kohta on vuosi kulunut vaivan kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 20

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 2km + 5km reipa s +3km vr +5x100m (avg 140 ka 4.10min/km) + kuntopiiri Ti ilta 7km +3x1min kisavauhti...