sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Palautumista SM-maratonista

Ma LEPO
Ti LEPO
Ke LEPO (hieronta)
To 8km juoksua maaastossa
Pe 6km juosten töihin, 10km (sis.5x100m) töistä kotiin
La 10km Leppälahdessa
Su 3,4km + 8,7km Isojärven luonnonpuistossa
_____________________
49km

Ma 12km Killerillä
Ti 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin +hieronta
Ke LEPO
To 10km sauvakävelyä
Pe 6km juosten töihin, 14km (sis.5x100m)
La 3km pyöräilyä+3km kävellen kotiin +14km juoksua (sis.5x100m)
Su
____________________
79+

SM-maratonista on kulunut parisen viikkoa. Kisan jälkeen en juossut neljään päivään metriäkään. Töihin oli paluu maanantaina, missä muutama työkaveri oli huomannut suoritukseni. Ei siis mitään ihmeempiä ja paluu arkeen oli edessä. Takana pitkä vuoden mittainen valmistautuminen henkisellä ja fyysisellä puolella.

Keskiviikkona kävin hierottavana. Kroppa otti levänneenä hyvin vastaan hierontaa ja ajattelin sen tekevän hyvää palautumisen kannalta. Samalla saisi myös vanhoja vaivoja hoidettua kuntoon. Pakara ei nyt ehkä koskaan tule täysin normaaliksi, mutta hyvä jos oireettomana pysyy.

Torstaina piti jo kokeilla hieman juoksua. Lähdin liikkeelle normaalisti ja kuulostelin kroppaa. Missään ei kolottanut ja lihakset tuntuivat palautuneilta. Suuntasin Halssilan pururadalle, missä alusta oli hieman pehmeämpää. Perjantain kunniaksi juoksin töihin ja sieltä kotiin. Paluu melkein normaaliin arkeen oli tehty.

Lauantaina oli lenkki vasta iltapäivästä Leppälahdessa. Nautin siellä maastossa juoksemisesta ja juoksukin tuntui hyvältä. Kuvailin samalla videota, missä kertasin kuluneen vuoden tapahtumia.Sunnuntaille keksimme Hannen kanssa mukavaa tekemistä. Katselimme netistä Keski-Suomessa olevia luontokohteita. Silmään sattui Jämsän ja Kuhmoisen rajoilla oleva Isojärven luonnonpuisto eikä ajomatkaakaan kuin tunnin verran. Sää oli mitä mainioin ja vietimme mukavan päivän kaksi eri lenkkiä sauvakävellen. Mäet ja Kallioille nousi toimi hyvänä voimaharjoitteluna, sillä pakarat olivat kipeinä seuraavana päivänä.

Maanantaina oli Killerillä ravit ja Hanne halusi nähdä Suomenhevosten lähtöjä. Otin juoksukamat mukaan ja hilpasin kevyen tunnin lenkin. Lenkin jälkeen laitoin lämmintä vaatetta ja jäin seuraamaan raveja. Ilma oli syksyisen kaunis ja tunnelma raveissa hieno. Pelasin pari lähtöä euron panoksilla ja arvasin kahden lähdön voittajat oikein!

Tiistaina oli kiireinen päivä, kun työmatkajuoksujen lisäksi piti hetkisen autella taloyhtiön talkoissa ennen klo kuuden hierontaa. Päivä meni kuitenkin mukavasti ja pieni puuhastelu käsillä teki hyvää. Keskiviikkona väsytti hieman ja ajattelin maksimoida maratonista palautumisen. Pidin lepopäivän ja töistä kotiin tultuani en tehnyt juuri mitään.

Torstaina sauvakävelimme Hannen kanssa reippaasti kympin Halssilan maastoissa. Vauhti oli ihan reipasta ja käsistä tahtoi loppua puhti loppumatkasta. Perjantaina normaalit työmatkaulkoilut. Lauantaille suunnittelin pyörälenkkiä pilvisestä ja viileästä säästä huolimatta. Puin reippaasti päälle ja pumppasin kilpapyörän kumit täyteen. Kuvailin videota ja fiilistelin edessä olevalla vajaan kolmen tunnin lenkillä. Hieman ennen Vaajakoskea Valintatalon kohdalla takakumi kuitenkin räjähti ja edessä oli kävelymatka kotiin. Siinä ehti kaikenlaista miettiä paluumatkalla. Pyöräkengillä ei oikein voi juosta joten käveltävä oli. Vein pyörän kellariin ja vaihdoin juoksukamat päälle. Vastaan tuli onneksi A.Surkka, jollei sai avautua tapahtuneesta. Matka taittui Vaajakoskelle, mistä palasin Halssilaan 14km juostuani. Lenkki kai on sekin ja illalla väsytti kivasti.Maratonin jälkeiset kaksi viikkoa on mennyt aika nopeasti. Anteron treenit alkavat taas ensi tiistaina ja ihan innolla odota niitä. Kunto ei parissa viikossa ole paljoa päässyt tippumaan. Olen jo muutamia kisoja suunnitellut motivaation ylläpitämiseksi. Pajulahden maastojuoksutapahtuma  (29.10) ja Aktia cup Vantaalla marraskuun puolivälissä houkuttelevat tällä hetkellä eniten. Tuossa kuitenkin vielä yksi video, joka summaa aika hyvin mitä maratonin loppuvaiheilla tapahtui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...