maanantai 30. lokakuuta 2017

Pajulahti XC festival/ PM-maastokatsastus

Ma 6km juosten töihin, 13km töistä kotiin
Ti 6km+6xHarjun kierros (6.52,28,19,05,5.46)+5x100m+5km vr
Ke 13km juoksulenkki maastossa Aleksin kanssa
To 5km+6xkoord+6x100m+3x4xportaat+2x10x100m (välissä 3x5hypyt ylös)+4km vr
Pe 8km juosten töihin, 14km+5x100m
La 20km kiihtyvä (avg 144, ka 3.58min/km)
Su 25km pitkälenkki (avg 136 ka 4.39min/km)
____________________
yht. 140km

Ma LEPO (hieronta)
Ti 6km+6xHarjun kierros (6.03, 6.00, 5.54, 5.40, 5.32)+10x100m +5km vr.
Ke 10km maastossa
To 6km juosten töihin, 4km+10km tv-reipas:38.38 (avg 147 ka 3.51min/km) +1km
Pe 6km juosten töihin, 10km (sis. 10x100m)
La 7km vr +2x100m
Su 5km vr +Pajulahti xc festival 10km: 34min (avg 173, max 178) +2km loppuverr.
___________________
yht. 94km

Lokakuun loppu huipentui viikonlopun maastojuoksukisoihin Pajulahdessa. Kisaa edeltävän viikon yritin harjoitella hyvin ja ainoastaan HimaRunissa kipeytynyt vasen lonkan koukistaja pikkasen hidasti menoa. Tiistain reippailut Harjun maastossa kulki kiihtyvällä vauhdinjaolla ihan kivasti. Alussa juoksin Valtterin kanssa ja lopussa painelin jo itsekseni kieli vyön alla. Ajatuksena oli rasittaa hengitystä ja hakea niitä tehoja kisoja silmällä pitäen.

Torstain porrastreenissä kroppa sai monipuolista rasitusta ja juoksu kulki aika vahvalla tavalla seuraavana päivänä. Lauantain pidempi reipas meni ihan kivasti kiihtyvällä vauhdinjaolla. En aivan täysiä lopussa mennyt ja tavoitteena oli löytää rentoa vauhtijuoksua. Sunnuntai oli melko vauhdikas osaksi siksi, että Topi Raitanen oli vauhdittamassa alkumatkasta. Rami oli koko matkan mukana lenkillä ja Laajavuoren mäkisissä maastoissa juostessa juttu luisti mukavasti.

Kisaviikolla päätin käydä Timolla hierotuttamassa palautuneita jalkoja ja jätin juoksulenkin väliin. Jalat oli melko tukkoiset ja käsittely teki hyvää. Heti seuraavana päivänä juoksu kulkikin vauhdikkaasti ja sain tehtyä hyvän valmistavan treenin sunnuntain kisaa varten.  Loppuviikko menikin enemmän tai vähemmän palautellessa.

Suomeen tuli ensilumi puolessa välissä viikkoa. Maa muuttui valkoiseksi kun torstaina juoksin kotiin. Yllättäen juoksu tuntui todella kevyeltä ja päätin reippailla. Kello pysähtyi alkumatkasta ja 4km jäi kirjautumatta mittariin. Juoksin kympin verran reipasta kotiin päin ja sain 38.38 kympin ajakseni. Treenin jälkeen kuvailin kännykkäkameralla videon, missä hiukan spekuloin tulevalla.Perjantaina oli Vaajakosken Kuohun kestävyysjuoksujaoston kauden päättäjäiset Valion tiloissa. Juoksin sinne suoraan töistä ja ilta kului mukavasti tutussa porukassa. Seuraan on liittynyt mukavasti uusia jäseniä ja nyt heitä on maratonin verran 42 (kaksi kunniajäsentä =Pena+Surkka). Aiemmin pääsin osallistumaan päättäjäisiin Pentin Pinkaisun puolustavana mestarina. Viime aikoina voittoa ei ole tullut, mutta Hannen kautta pääsen vielä säälistä mukaan. Hieman on ollut puhetta seuran vaihdostakin, mutta taitaa olla ikuisuusprojekti houkuttelijoiden puolelta: :)

Lauantaina juoksin kevyen lenkin Leppälahdessa ja tein ulkotöitä hevosille katosta rakentaen. Kylmä tuli ja pikkasen oli epäilyksiä, miten seuraavan päivän kisa mahtaisi miten. Matka Pajulahteen meni mukavasti Anteron tyttären Soilen kyydillä. Valtteri oli myös juoksemassa. Pukukopissa Pajulahdessa katselin kännykästä kisaa odotellessa Frankfurtin maratonia. Ulkona oli kohtalaisen surkea juoksukeli. Reitillä oli paljon sohjoista lunta ja mäkiä sekä mutkia riitti. Jälkikäteen reitti tuntui kuitenkin oikein mukavalta ja vaihtelevalta. Syy siihen oli ehkä se, että sain juostua kiihtyvävauhtisen kisan. Alun spurtin jälkeen passasin pikkasen vauhtia ja jäin joukon hännille. Se ei ollut suunniteltu teko. Kärkinelikko karkasi jo ensimmäisen kierroksen aikana 10s päähän ja välimatka vain kasvoi. Takana juossut Sami Maamela sai yrittämään loppuun saakka ja viimeiset puolitoista kierrosta tuli ihan hyvin. Keskisyke oli tyydyttävän korkea, mikä kertoo hyvästä irtiotosta. Välillä on ollut vaikeaa päästä 170 keskisykkeeseen.

Itse kisa meni odotetusti Topi Raitasen nimiin. Nousukuntoiset junnut Eero Saleva ja Miika Tenhunen eivät loppujen lopuksi kauheen kaukana olleet edellä. Vilho Loukkolahti keskeytti kolmannella kierroksella. Kaiman kiinni saaminen olisi ollut saavutus, mutta toisaalta silloin olisin joutunut lähtemään Tanskaan PM-maastoihin. Toki se oli tavoitteena, mutta toisaalta töistä vapaan saaminen olisi ollut vaikeaa ja mieluummin juoksen Vantaan Aktia cupissa hyvän kympin. Niin tai näin motivoivaa on tulevinakin vuosina mennä junnuja kiusaamaan katsastuskisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...