sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Viikot 9 ja 10.

Ma LEPO
Ti LEPO
Ke LEPO
To LEPO
Pe LEPO
La 6km +sali 20min +4km
SU 7km Hannen kanssa +12km vapaata hiihtoa järven jäällä
______________

Ma 6km juosten töihin +9km töistä kotiin (flunssainen olo)
Ti 1km +9km vapaata hiihtoa järven jäällä +1km
Ke LEPO
To 12km Pentin pinkaisun reittiä (ka 4.48, avg 135)
Pe 14km kevyttä juoksua (ka 4.58 avg 127)
La 4km vr +5km Kuokkalan testijuoksu: 17.40 (ka 3.32, avg 176) + 5km loppuverr
Su 1km+25km hiihtoa+ 1km
_____________

Kulunut kaksi viikkoa on sujunut nousujohteisesti. Lahden MM-hiihtojen jälkeinen viikko sujui töissä käyden ja lepäillen telkkarin ääressä. Muuta ei olisi jaksanutkaan tehdä. Lenkille ei ollut vielä mitään asiaa. Olotila oli flunssainen ja kyllä sen tietää, milloin on kipeenä. Viikonloppuna aloittelin treenaamaan ja lauantaina kävin salilla pyörähtämässä. Tein keskivartaloa ja boksile hyppyjä, muuten en rautoihin koskenut. Sekin kipeytti lihaksia. Sunnuntai oli jo kahden treenin päivä, sillä Matin 50km hiihdon jälkeen oli pakko päästä myös itse suksille. Hiihtelin Jyväsjärven jäällä ja fiilistelin. Jäälle satanut uusi lumi auttoi tekniikan kasassa pysymistä. Elämäni aikana en ole vapaata vielä edes 50km hiihtänyt, joten aika alkutekijöissä vielä ollaan..

Viikolla 10 juoksin jo töihin, mutta kotiin juostessa oli flunssainen olo. Tulin melkein lyhintä reittiä ja  huilailin sängyllä loppupäivän. Lepäily saattoi tehdä hyvää, sillä seuraavan päivän hiihtely ei tuonut takapakkia. Varmuuden vuoksi huilasin vielä keskiviikon. Torstaina aloittelin henkisesti uudelleen treenaamaan. Kunto on selkeästi tippunut sairastelun aikana, mutta montun pohjalta on hyvä ponnistaa. Ajatuksena ei ollut osallistua testijuoksuun, mutta lauantaina aurinko paisteli aamupäivästä niin kauniisti, että pakko oli lähteä Kuokkalaan. Toisekseen jalat ei ollu kipeenä mistään treenistä.

Kuluneena talvena testijuoksu ei ole kuulunut ohjelmaan. Helmikuun osakilpailu taidettiin perua reitin varrella olevan Kuokkalan koulun rakentamisen vuoksi. Tammikuun kisa peruttiin taas kovien pakkasten vuoksi. Arvoin jonkin aikaa kumman matkan juoksisin. Koska en piiitkään aikaan ole tehnyt vauhtikestävyyttä arvelin lyhyemmän 5km riittävän tällä kertaa. En silti pysynyt kärjen vauhdissa, mutta melko lähellä kuitenkin. Eka km sujanti 3.22, sitten 3.29 ja 3.31. Leipomon mäki tuli 3.40 ja viimeinen 3.25. Maalissa sai kyllä puhaltaa ja ihan ok vauhtia pääsin. Kuokkalan Kirmaisussa pitäisi jo mennä samaa vauhtia puolet pidempään. Mielellään alle 34min. Myös Pentin pinkaisu lähestyy, joten kuntoon olisi päästävä pikku hiljaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...