sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Viikko Valon kympistä

Ma aamu 8km juosten töihin, 15km ennen hierontaa
Ti 5km+5x100m +4x2000m/2min pal 3.10-20 +4km vr
Ke LEPO
To 4km+5x100m +20x200m/200m pal (32-31s) +4km vr
Pe aamu 8km juosten töihin, 14km töistä kotiin + Maaninkavaara näytelmä
La 30km pitkälenkki
Su 74km pyörälenkki
______________
yht. 114km juosten + 74km pyörällä

Finlandia maratonin  (kympin) jälkeinen viikko pyörähti varsin kivasti käyntiin. Päällimmäisenä oli hyvät fiilikset onnistuneesta kisasta sekä siitä että kunto on kohtalainen. Myös pakara kesti kovempaa juoksua. Sunnuntain pitkälenkki pyöräillen varmaan vaikutti tiistain vetojen kulkuun, sillä matkavauhti oli hukassa. Juoksin ensimmäisen vedon Jaakon peesissä 3.10 vauhtia, mikä hyydytti miestä ja jouduin seuravat vedot juoksemaan 5-10s hitaammilla vauhdeilla. Hyvä määräpäivä kuitenkin ja pakara tuntui hyvältä.


Keskiviikkona mies oli väsynyt, mikä saattoi myös johtua pilvisestä ja sateisesta päivästä. Päätin pitää huilipäivän edellisestä kun oli jo kulunut hetkisen. Polarin aktiivisuusmittari näytti alhaisia lukemia ja vain 35% tuli päivän mittaan täyteen. Sen täytyy kertoa siitä, että jonkin sorttista palautumista tapahtui, kun kovimpina treenipäivinä lukemaa pyörii yli +200% paikkeilla.

Torstaina Harjun urheilukentällä juoksi siis taas palautunut veteraani ja edes vesisade ei hidastanut menoa saatikka latistanut fiilistä. Antero oli uskollisesti kellottamassa väliaikoja, jotka pysyivät hyvin 32 sekunnin tuntumassa. Parasta asiassa oli, että pakara ei tykännyt pahaa kaarrejuoksusta. Uskon, että tuollaiset vedot tekevät hyvää aikuisurheilijalle ja pitävät yllä kykyä juosta rennosti lähellä 3min vauhteja tulevaisuudessakin.

Perjantaina palauttelin parin lenkin merkeissä sekä Maaninkavaara näytelmällä Huoneteatterissa. Kyseessä on Miika Nousiaisen saman nimiseen kirjaan pohjautuva näytelmä kestävyysjuoksusta. Voin suositellä näytöstä kaikille. Pääosan esittäjä juoksee itsekin maratoneja ja mielestäni veti todella hyvän roolisuorituksen.

Eilen kävimme aamupäivästä Hannen kansa Paviljongin Ween maan viljaa- tapahtumassa syömässä loistavanmakuista Liisankankaan kotijäätelöä. Vakuutan, että kyseessä on Suomen parasta jäätelöä mitä markkinoilla on saatavilla. Varsinkin sorbetit vievät kielen mennessään! Iltapäivästä olin vielä niin fiiliksissä jäätelöstä, että 30km lenkki sujahti kivasti. Jalathan siinä joutui taas koville, joten otin tänään pyörän käyttöön. Fillaroimme Jarin ja Jyrkin kanssa kivan siivun (74km), niin että välillä käväsimme Peurungassa pullakahveilla.

Vuosi sitten menimme Hannen kanssa naimisiin Teuvan kirkossa. Samoin vanhan juoksupäiväkirjan mukaan aloitin juoksemaan tai pitämään kirjaa lenkeistä 20 vuotta sitten. Molemmat päivät sattuivat samalle päivälle, mutta edellistä tapahtumaa pidän huomattavasti merkittävämpänä asiana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

viikko 3.

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (avg 138 ka 4.52min/km) + kuntopiiri Ti ilta 3km +koord +3x80m + 8x1000m /1min pal (a 3.25min/k...