sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Finlandia marathon 2015

Ma 8km juosten töihin + 22km juosten kotiin
Ti 3km+6x2km/500m pal (6,42/6,51/7,25/7,22/7,11)+2km
Ke 8km juosten töihin + 13km juosten kotiin
To kevyt 10km+5x100m
Pe 5km +Valon kymppi: 31.42,4 voitto! +3km vr
La 14km kevyttä juoksua maastossa
Su 82km pyöräilyä
____________
yht 114km juoksua 82km pyöräilyä

Kulunut viikko meni ilman pyöräilyjä viikolla. Panostin perjantain kympille ja kevensi pikkasen loppuviikosta. Tiistaina vedin hyvän treenin Leppälahden mäkisillä hiekkateillä. Juoksin kuusi kertaa kaksi kilometriä 500m hölkkäpalautuksella. Juoksu tuntui kulkevan kivasti ja kilsojakin kertyi treenistä. Tällä hetkellä tekee hyvää juosta maastossa ja mäkisiä reittejä. Silloin jalkalihakset saavat tehdä töitä kunnolla ja iskutuskin on vähäisempää. Katsotaan jatkossa, miten pakaraa hoidetaan kuntoon. Vaihtoehtona on jatkaa nykyisellä sapluunalla tai pitää huilitaukoa. Treenata silti mieli tekisi kelit kun ovat kohdillaan.

Finlandia maratonin yhteydessä juostava valon kymppi perjantaina on uusi juttu ja mielestäni varsin onnistunut. Tunnelma juosta illan pimetessä hyvän kannustuksen saattelemana oli hieno kokemus. Sain tehdä töitä yksikseni kaverinani kellon näyttämät väliajat. Etukäteen olin ajatellut pyrkiväni 3.10 keskivauhtiin ja pystyin siihen. Reitin varteen sattuu lukuisia jyrkkiä mutkia ja nousuja. Ensimmäinen on kun noustaan Jyväsjärven rannalta Kuokkalan sillalle serpentiinitietä pitkin. Toinen kohta on kun sillalta laskeudutaan alas ja kierretään sataman kahvio. Kolmas 180 asteen käännös oli kun lähdettiin uudelle kierrokselle.

Itse kellotettuna vitosen väliaika 15.53 antoin tietoa, että 32min alitus on realistininen. Tuuppasin pikkasen vauhtia lisää ja poistuin mukavuusvyöhykkeeltä hetkeksi. Kierroksella ohitettavat antoivat lopussa pikkasen haastetta, mutta siitäkin selvittiin hidastelematta. Maalissa fiilikset olivat korkealla kun liekit ja valot loivat tunnelmaa. Hetken sai olla tyytyväinen suoritukseen. Lähdin pian parkkihalliin vaihtamaan lenkkareita ja hölköttelin Hannea vastaan Kuokkalan sillalle. Tulimme yhtämatkaa maalialueelle. Molemmat juoksivat hyvin.

Seuraavana päivänä ehdimme kannustamaan puolimaratonin ja maratonin jouksijoita reitin varrelle. Tein oman kevyen palauttavan lenkkini tutusti Leppälahdessa, mistä oheinen valokuva. Sunnuntaina eli tänään ulkoilin polkupyörän päällä istuen. Kiersin saman lenkin kuin viikko sitten. Laskeskelin että kolmessa tunnissa ehdin takaisin Jyväskylään ja tapaamaan Markku Varjoa, joka lähti klo 13.13 junalla Uteen kaupunkiin. Hetken ehdimme vaihtaa kuulumisia Markun kanssa, jonka kanssa olen leireillyt kahdestaan Eritreassa ja Kanarian saarella kerran sekä Etiopiassa porukalla. Myös Etelä-Afrikassa olemme leireilleet samaan aikaan.

3 kommenttia:

  1. Hieno juoksu perjantaina, onnittelut hyvästä sijoituksesta!

    VastaaPoista
  2. Hieno juoksu perjantaina, onnittelut hyvästä sijoituksesta!

    VastaaPoista

MM Tampere M40 5000m 15.55,71 sija 7s

Ma 20km juoksulenkki (avg 133 ka 4.30min/km) Ti 5km aamulenkki, ilta 5km +koord +5x80m + 4x800m/2min pal (2.26,25,24,20) +4x80m kovaa +ai...