perjantai 4. syyskuuta 2015

Parin viikon treenit

Ma aamu 8km töihin + 14km kotiin
Ti 5km vr 10km tv-kiihtyvä 33.34 (ka 3.21 avg 160) +7km loppuverr
Ke LEPO
To 5km vr Vaajakoskelle 5x100m+20x200m/200m pal (32-31)+5km vr
Pe aamu 8km töihin + 15km kotiin
La 80km pyörälenkki Jyrkin kanssa
Su ap 10km -lepo
__________
yht 96km juoksua +80km pyöräilyä

Ma aamu 8km töihin + 19km kotiin ja hierontaan
Ti 5km+4x2000m (3.15/km) +aitakävelyä+syväkyykkyhypyt +4km vr
Ke 50km pyörälenkki
To 17km juoksua (4.09 keskivauhti) Leppälahden maastoissa (vauhtileikittelyä +3km reipasta)
Pe aamu 8km + 13.6km kotiin
La 7km vr+Partalan kirmaisu 7,2km: 22.32 (avg 173 3.11/km 75m korkeuseroa) 4km vr
Su 76,6km pyörälenkki
_____________
yht. 111km juoksua + 126,6 pyöräilyä

Viimeisen parin viikon aikana on tullut harjoiteltua ihan kohtalaisesti. Viime viikolla vedin Matti Kärkkäisen kanssa ihan hyvän kiihtyvän kympin. Keli oli aika lämmin, mutta juoksu kulki ja kilsoja tuli mittariin ihan kivasti. Seuraavana päivänä päätin pitää lepopäivän hyvällä omallatunnolla.

Tiistaina oltiin jälleen asiassa eli radalla vetoja vetämässä. Jalat olivat tuntuneet hyviltä pitemmän aikaa ja uskaltauduin vetämään nopeita kaksisatasia. Mukana oli Uudenseelannin Ross, jonka kanssa kaksikymmentä vetoa meni mukavasti jutellen. Vedimme viimeiset neljä vetoa vastakkaiseen suuntaan ärsykkeiden antamiseksi toisellekin puolelle kroppaa.


Viime aikoina olen parisen kertaa viikossa juossut töihin ja kotiin. Löysin Bilteman takaa hyvät maastot, missä kierrellä. Paikka on ollut todellinen löytö, sillä olen suorastaan nauttinut kintupoluista ja mäkisestä maastosta. Lisäksi tuntuu, että erimittaiset askeleet rasittavat jalkoja uudella tavalla, mikä tekee hyvää myös pakaraongelmalle. Silti lauantaina päätin vielä tehdä pitkän lenkin pyöräilemällä Jyrkin kanssa Toivakan ja Lievestuoreen kautta 80km mittaisena. Keli oli mukavan lämmin ja aurinkoinen. Vastatuulta oli ohjelmassa jonkin verran, mutta se ei jutellessa haitannut. Ainut miinus oli Polarin gepsin pois meneminen säästötilaan akun ollessa vähissä.

Tämän viikon puolella kävin tiistaina hierottavana. Tuntuu pikkasen ehkä, että lihakset pehmenevät hieronnassa ja välttämättä ei heti seuraavana päivänä kannattaisi tehdä kovempaa harjoitusta. Nyt kaksitonniset kulkivat hyvin, mutta pakara vähän alkoi tuntumaan tiistaina. Siksi otin keskviikina iskältä ostamani maantiepyörän käyttöön ja lähdin baanalle. Keli oli viileä +12, mutta pienellä vaatetuksen lisäyksellä 50km tuli kivasti täyteen.

Eilen juoksin täysin uusia metsäteitä Leppälahdessa aina välillä spurtaten. Pikkasen oli viileä tuntu ja siksi ehkä tuli vedettyä aika reippaasti. Ajatuksena oli vetää mäkiin kovaa, mutta uusia maastoja juostessa en tiennyt yhtään missä on mäkiä. Joka tapauksessa 17km tuli täyteen ja loppumatkasta pikkasen reippailin.

Siihen polkujuoksuun palatakseni niin maanantaina löysin aivan uusia polkuja junaradan vierestä ja päädyin Motonetin pihalle. Päähänpistosta hain kaupasta polkypyörän paikkarasian ja lähdin lompsimaan kotia kohti.

Muuten syksyn treenit jatkuvat niin, että huomenna juoksen rennolla asenteella Partalan Kirmaisun Jämsässä ja tähtään kohti Finlandia marathonin kymppiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 20

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 2km + 5km reipa s +3km vr +5x100m (avg 140 ka 4.10min/km) + kuntopiiri Ti ilta 7km +3x1min kisavauhti...