lauantai 21. helmikuuta 2015

Hiihtoloma alkoi!

Ma 5km+koord+3x5xmäkijuoksua+8km vr, hyvä kulku ja hyvä treeni!
Ti 6km juosten töihin+ 16km töistä kotiin +mäkiveto Oravan kujalta Siwan luo (2min=530m)
Ke 1km juosten hiihtoladulle +14km hiihtoa +1km vr
To 4km+koord+5x80m+2x10x200m/200m hölkkäpal+3min sarja pal+1km+10x80m+aitakävelyä+2km loppu vr
Pe 17km kevyttä juoksua ->Parkanoon
La 25km puolipitkälenkki +hiihtokisojen katselua
Su LEPO
__________
yht. 120kmTyössäkäyvän juhlapäivä on olla palkallisella lomalla. Omalla kohdalla viikon loma on ensimmäinen sellainen ja fiilikset oli melko hyvät eilen kun töistä fillaroin kotiin. Jo yli viikon vaivannut flunssailu on väsyttänyt miestä ja pikkasen on juoksukilometreissä pitänyt passata.

Edellisen viikon lauantain jälkeen juoksin sunnuntaina 32,5km hyvässä porukassa. Palautuminen lenkistä lähti hyvin käyntiin katsomalla, kun Hanne ratsasti Heraldaa Leppälahden maastoissa. Ystävänpäivän jälkeiselle päivälle riitti mukavasti tekemistä ja fiilistä nosti tieto, että työpäiviä oli jäljellä viisi ennen lomaa.

Hipposhalli oli suljettuna maanantaina ja aikomuksena oli juosta mäkivetoja Kuokkalan väestönsuojan kulkuväylällä, joka laskeutuu maan alle noin 100m pätkän. Alkuverkkojen ja koordinaatioiden jälkeen vahtimestareilta tuli tieto, että mittään mahdollisuutta ei ole olemassa juosta kulkuväylällä se kun ei ole liikuntapaikka. Turhia panikoimatta siirryimme ulos ja juoksimme pyörätiellä, joka laskeutuu Graniitin pää
ovelle. Lumi oli nihkeää ja piti hyvin, joten 3x5 spurtattuina lyhkäset mäet tuntuivat uppoavan hyvin kroppaan. Junnut Aleksi ja Konsta nousi mäkeä terävästi kuin hirvet, mikä kyllä tsemppasi veteraania. Paluuverkka kotiin sujui todella hyvällä askelluksella ja fiilis oli loistava.

Tiistaina ehdin juosta töihin ja sieltä kotiin 16km Hannen pyöräillessä vieressä ennen kelo 18 hierontaa. Olotila oli väsynyt ja vielä keskiviikkona ukko oli puhki. Vaihtoehdoiksi tuli pitää joko lepo tai lähteä ulos hiihtämään. Jälkimmäinen vaihtoehto motivoi älyttömästi  ja juoksin kilsan sukset kädessä Halssilan laduille. Latu oli jäinen, mutta vuonna 2005 ostettu 150e suksipari pitoteipeillä varustettuna toimi kiitettävästi. Olotila treenin jälkeen oli hyvä, eikä liian uupunut siihen verrattuna jos olisin juossut treeniohjelmaan merkatun 20km reipasta.

Keskiviikkona juoksu kulki taas hyvin hallissa kun tyrkimme menemään 20x200m. Vauhti oli itselle todella kovaa, sillä 31 sekunnin paikkeilla liikuttiin jälkimmäisessä kymmenessä. Treenistä kotiin autolla ajaessa toivoin vain, että tauti ei tulisi pahemmin päälle ja mies palautuisi. Lomaa edeltävän päivän oli tarkoituksella merkannut löysäksi. Istuin koulutuksessa aamupäivän ja lähdin töistä kotiin heti kun pystyin. Juoksin 17km niin hiljaa kun pystyin Pentin pinkaisun reitillä, mutta juoksu tuntui hyvältä. Ehkä mäkijuoksentelu on tehnyt hyvää juoksulihaksille. Lenkin jälkeen söin ja pakkasin nopeasti ennen kuin lähdimme ajelemaan koti Parkanoa lomien viettoon.

Hiihtolomalle on sopivasti sijoitettu Falunin MM-hiihdot ja niitä tulee varmasti katseltua. Viime vuonna olin pari viikkoa flunssassa Sotshin olympialaisten aikaan ja todella hyvin muistan kyseiset kisat. Tänään lauantaina tarkoitus oli juosta pitkä lenkki, mutta tyydyin 25km:iin syystä, että nenä vuotaa ja olo on väsynyt. Juoksu kulki hyvin, kun Lapinnevan peräkylillä kiertelin. Olin ottanut käteen kannettavaksi nastalenkkarit ajatuksena, että vaihdan ne jalkaan jos metsätie muuttuu liukkaaksi. Tien pohja oli kuitenkin hyvä ja pitävä, niinpä Icebugit toimivat käsien suojana 25km ajan .

SM-hallit näkyy muuten telkkarista Yle fem kanavalta sekä tänään, että huomenna klo 19.50!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikot 23 ja 24

Ma 6km juosten töihin,  10km töistä kotiin (avg 129 ka 4.49min/km) + kuntopiiri Ti 5km vr +koord +4x80m + 4x1000m /1,5min pal (3.08,08,08 ...