sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Syyspäivän tasausviikko

Ma 4km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 132 ka 5.16min/km) +hieronta
Ti 3km vr +6xHarjun kierros (7.00-6.35) +10x100m rullaukset +2km 
Ke ilta 51km pyöräilyä (avg 109 ka 27,5km/h)
To ilta 4km vr +koord +10x30m loikat mäkeen +3x4xHarjun portaat +10x100m rullaukset +3km vr 
Pe 4km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 129 5.04min/km)
La 124km pitkä pyöräily (avg 115 ka 30.4km/h 140w) 
Su 18km polkujuoksua =2h15min (avg 110 ka 7,22min/km)
____________________
yht. 84 +175km pyöräilyä

Syksy etenee hyvää vauhtia ja kelit viilenevät. Vielä alkuviikosta oli melko lämmintä ja hiki irtosi Harjulla reipasta juostessa. Tiistaina juoksin jo kuusi kierrosta, mikä kertoo treenin kovenemisesta. Polvi ei ole ollut aivan täydessä terässä, mutta kestää kuitenkin juoksua. Lisäksi Valon kympin jälkeen oikeassa pohkeessa oli arka kohta. Se ei kuitenkaan ole estänyt juoksua, mikä on hyvä uutinen. 

Keskiviikkona ajoin pyörälenkin uusillä säädöillä. Penkin eteenpäin ottaminen 2cm ja 0,5cm laskeminen ilmeisesti auttoivat ajoasentoon. Ainakin tuntuu siltä, että "ohjaamo" ei olisi liian kaukana kuten tähän asti. Lisäksi vaihdetut uudet ketjut tuntuiva mukavilta, kun rahinaa ei kuulunut ollenkaan. 

Torstain porrastreeneihin otin dronen mukaan, mutta en kuitenkaan uskaltanut kuvailla portaissa. Sen verran ihmisiä oli muitakin nousuja tekemässä. Pyrin siihen, että aina sarjan vetojen edetessä nousen joka toiselle portaalle hieman pidemmälle ennnen joka portaalle vaihtamista. Viimeinen veto meni vähän väkisin joka toisella portaalla ylös asti. Sopii käydä kokeilemassa, miten jaloista loppuu puhti!

Perjantaina jalat tuntuivat ihan hyviltä, eikä porrasjuoksu tuntunut pahemmin jaloissa. Täytyy toivoa, että maratoonarin työkalut hieman vahvistuisivat kun punttisalillekaan ei tule lähdettyä. Lauantaina oli ehkä syksyn viimeinen pyöräily Matin ja Teron kanssa. Keli oli aamusta vain +10c ja vastatuuli voimakas Keuruun suuntaan ajettaessa. Laitoin päälle hieman liian vähän vaatetta, mutta onneksi vilu ei iskenyt. Lisäsin huivin kypärän alle jossain vaiheessa. Ohut takki olisi lisäksi ollut taskussa, mutta en sitä päälle laittanut. 

Käännyimme Multian tielle ja 60km kohdalla käännyimme takaisin. Joimme Petäjäveden kyläsepässä munkkikahvit ja katselimme Petäjävesi rallin osallistujia. Väkeä oli liikkeellä normaalia enemmän, mutta hyvin mahtui kahvittelemaan. Paluumatkalla oli aika hyviä 5km pätkiä ja nopein taisi olla 7.02 (42km/h). Garmin mittasi uusimman nopeimman 40km pätkän 1.08,50, mikä on 34,9km/h keskivauhtia. 

Sunnuntaille virtaa oli suunnitella juoksureitti etukäteen. Tein sen Strava sovelluksella ja annoin ohjeeksi 20km polkujuoksua. Sovellus ehdotti reittiä, minkä siirsin Garminin kelloon. Kotiovella painoin start nappulaa ja seurasin kellon kartassa olevaa viivaa. Tarkkuus oli riittävän hyvä ja pysyin reitillä, joka alkoi polkuna, vaihtui hiihtolatu pohjaksi vaihtuen jälleen poluksi ja välissä jopa metsäkoneen tuhoamaksi poluksi. Silloin piti vain pysyä viivan päällä ja myöhemmin polku alkoi jälleen uudellen. Vauhti poluilla liikkuessa on jotain aivan muuta kuin mihin olen tottunut. Jalkalihakset saavat kuitenkin tehdä töitä ja vahvistuvat, vaikka syke olisikin hieman normaalia matalampi ja kävelyä tulisi aika paljon. 

Ennen lenkkiä tein löydön Tomi Kannon Cycle centerin nettisivuilta, mistä löysin halvalla jo pidemmän aikaa etsimäni Garminin Forerunner 965 kellon. Olen käyttänyt monta tuntia eri mallien vertailuun ja päätynyt päivittämään nykyistä 955 mallia. Jos lukijaa kiinnosta satasen alennus kellossa kannattaa tilata malli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Syyspäivän tasausviikko

Ma 4km juosten töihin,  10km töistä kotiin (avg 132 ka 5.16min/km) +hieronta Ti 3km vr + 6xHarjun kierros (7.00-6.35) +10x100m rullaukset...